Gospodarstvo

Telekom zavrnil mediacijo

Ljubljana, 28. 03. 2007 15.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ljubljansko okrožno sodišče je podjetjema T-2 in Telekomu predlagalo mediacijo, ki so jo slednji že zavrnili.

Telekom je mediacijo že zavrnil
Telekom je mediacijo že zavrnil FOTO: POP TV

Okrožno sodišče v Ljubljani je sredi februarja prejelo odgovor Telekoma Slovenije na tožbo s strani telekomunikacijskega podjetja T-2 in ga je že posredovalo tožeči stranki, so sporočili z ljubljanskega okrožnega sodišča. Ob tem so dodali, da je bila strankam v postopku ponujena tudi mediacija, rok, v katerem se morata stranki odločiti, ali z njo soglašata, pa se izteče 5. aprila.

V Telekomu Slovenije so povedali, da mediacije ne nameravajo sprejeti, saj bodo svojo pravico dokazovali v rednem sodnem postopku. Kot so še dejali v službi za odnose z javnostjo, so na tožbo odgovorili v predpisanem roku, nato pa je začel teči rok za vložitev vseh potrebnih dokazil. Zdaj čakajo na začetek postopka na sodišču.

Spomnimo, da je T-2 proti Telekomu Slovenije januarja vložilo tožbo zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja na trgu, od tožene stranke pa zahteva izplačilo 129,56 milijona evrov odškodnine. Kot so takrat še dejali v podjetju T-2, je do različnih tehničnih oviranj s strani Telekoma prihajalo že od začetka delovanja podjetja, torej od oktobra 2005, sami pa naj bi nanje sproti opozarjali.

SORODNI ČLANKI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

xzamiel@hotmail.com
27. 12. 2007 22.43
Le kam so izginili vsi komentarji? Hmmm.
Prvo Bore
30. 03. 2007 08.48
Vsi hočejo zaskužiti z nekakšnimi tožbami in mislijo , koliko bi zaslužili, če bi imeli toliko uporabnikov. Siol, pa čeprav je že skoraj privaten, je delo prebivalcev Slovenije.Naj T-2 začne delati svoje kable.
xes
29. 03. 2007 14.28
Aurelius: To bo to ja... zato jaz cakam ze nekaj tednov, da mi te bukslni od telekoma dvignejo hitrost adsl... po cca petih klicih na siolov support mi zmeraj pravijo "veste telekom se ni zakljucil zadeve" ... res.. ne gre za oviranje, gre za "normalno" proceduro cakanja nekaj tednov, da se karkoli premakne.. tudi ob priklopu sem cakal vec kot mesec, da so ugotovili, ce je sploh mozno sred ljubljane priklopit adsl, potem pa se cca 5 tednov, da so zadevo priklopili... pa sej, tudi s poslovnimi uporabniki ni kaj drugace... na firmi kjer delam nam je ze dvakrat mrknil adsl ravno v petek popoldne in do ponedeljka zjutraj se nobeden na telekomu zadeve ni lotil, ker pac mora ocitno minit nekajdnevna cakalna doba... res, cemu bi hiteli? Postorili kaj za vikend mogoce? Dejte no... Pocaaaaaasi...... mogoce se jutri celo odlocim za VDSL2, ob trenutnem tempu tega monopolisticnega dinozavra mi ga bodo mogoce priklopili ze leta 2011 ...
karmy_love@hotmail.com
29. 03. 2007 13.19
ma ja zorb.. zakaj bi nagajal? pol bi moral tudi drugim ponudnikom "nagajat" ....
theykilledKenny
29. 03. 2007 09.49
Ne, ne, T2 upa, da bo z morebitno dobljeno tožbo pokril svoje izgube... Kaj hočemo, samo najboljši obstanejo.
xes
29. 03. 2007 09.40
Telekom ne razume, da je slo za oviranje... pri njih je samoumevno, da vsaka najmanjsa malenkost traja nekaj tednov.... sploh jim ni jasno, kaj hoce T-2 od njih... da bi mogoce kaksno stvar na telekomu naredili ze v dnevu ali dveh? Dejte no.... niso resni tile T-2 ... si je pa ja treba vzet cas...
jjjkkklll
29. 03. 2007 09.32
Izgubo ima pa zato, ker mu je Telekom z vsemi sredstvi nagajal, da ne bi dobil preveč uporabnikov.
karmy_love@hotmail.com
29. 03. 2007 08.20
eh T2 bi rad samo pokril izgubo ki jo ma, s to tožbo...