Gospodarstvo

Telekom: Zahtevek neutemeljen

Ljubljana, 03. 10. 2007 10.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Telekom Slovenije je zavrnil odškodninski zahtevek podjetja Tuš Telekom.

Družba Telekom Slovenije je zavrnila odškodninski zahtevek družbe Tuš Telekom za plačilo odškodnine v višini 21,47 milijona evrov.

Tuš od Telekoma zahteva več kot 21 milijonov evrov.
Tuš od Telekoma zahteva več kot 21 milijonov evrov. FOTO: Kanal A

Zahtevek je namreč po mnenju Telekoma v celoti neutemeljen - zato ga zavrača tako po temelju kot po višini, so danes prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma. V Tuš Telekomu danes pristojni zaradi službene odsotnosti niso dosegljivi, tako da bo njihov odziv mogoče pridobiti v četrtek. Tuš Telekom se je za odškodninski zahtevek, kot je znano, odločil zaradi domnevne zlorabe prevladujočega položaja ter kršitve določil sektorske zakonodaje.

Po nedavnem pisanju časnika Finance je Tuš Telekom zahtevek proti Telekomuvložil zaradi domnevne poslovne škode, nastale s favoriziranjem Siola, in sicer vse od leta 2001. Poleg tega je časnik poročal, da bo Tuš Telekom, ker Telekom Slovenije ni privolil v zahtevek, vložil tožbo.


Telekomovi nakupi

Telekom Slovenije se je po prevzemu internetnega ponudnika Blic.net iz Republike srbske zdaj odločil še za nakup 70-odstotnega deleža v tamkajšnjem podjetju Aneks. Za večinski delež v tej družbi bo Telekom Slovenije plačal 3,33 milijona evrov, hkrati pa bo lastnik Aneksa vstopil v lastniško strukturo Blic.neta s 30-odstotnim deležem. Načrtujejo, da se bosta podjetji s 1. januarjem prihodnjega leta združili v enovito družbo, v kateri bo imel Telekom Slovenije 70-odstotni delež.

Telekom Slovenije je s prevzemom Aneksa vstopil v trenutno največjega alternativnega ponudnika storitev fiksne telefonije v Republiki srbski
Telekom Slovenije je s prevzemom Aneksa vstopil v trenutno največjega alternativnega ponudnika storitev fiksne telefonije v Republiki srbski FOTO: POP TV

Kot so danes sporočili iz Telekoma Slovenije, so s prevzemom Aneksa vstopili v trenutno največjega alternativnega ponudnika storitev fiksne telefonije v Republiki srbski, ki je s svojimi storitvami v celoti komplementaren družbi Blic.net in lahko skupaj z njo v sorazmerno kratkem času doseže velike sinergične učinke. S prevzemom je Telekom Slovenije pridobil tudi nacionalno licenco za operaterja za storitve fiksne telefonije, ki velja na celotnem območju BiH. Aneks ima sklenjene pogodbe o medomrežni povezavi s Telekomom Srbske.

Strateški cilj Telekoma Slovenije je, da z združeno družbo Blic.net/Aneks postane prvi ponudnik širokopasovnih IP-storitev na tem območju s 30-odstotnim tržnim deležem. Za to ima zaradi sorazmerno nerazvitega trga elektronskih komunikacij veliko možnosti, zlati ker bo gradil na sodobnih
širokopasovni infrastrukturi in tehnologijah ter storitvah, kakršne so že uveljavljene v Sloveniji.

Podjetje Aneks je bilo ustanovljeno leta 1992. V Republiki srbski je eno od vodilnih na področju razvoja in načrtovanja računalniških mrež. Glavna dejavnost podjetja so napredne rešitve sistemskih integracij. V letu 2006 so svojo dejavnost nadgradili tudi s ponudbo storitev fiksne telefonije, s katero že danes ustvarijo skoraj 70 odstotkov celotnih prihodkov. V letu
2006 je Aneks ustvaril za 2,8 milijona evrov poslovnih prihodkov in za 571.000 evrov čistega dobička. V prvi polovici tega leta so poslovni prihodki znašali 3,9 milijona evrov, čisti dobiček pa 401.000 evrov.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

matrix28
03. 10. 2007 12.47
TS se mora obnašati tržno, torej vlagati tja, kamor se splača. In če se nekam ne splača napelat ADSL, potem ga pač tam ne bo. Enako ti ga tja ne bo napeljal T2, Amis al pa UPC. To je pač prosta konkurenca. Grebatorji (TS, T2, Amis) se grebejo samo za stranke v mestih, kjer se to izplača. Kjer se pa to ne izplača, pa nič. To je povsem logično, ampak to narod sam hoče. Konkurenca, ni kaj.
alenka1975
03. 10. 2007 12.39
Sej sem reku na koncu - banda, hehe. Sam je res bedno da imajo taksne kampanje pa reklame, slogane itd...V resnici pa mogoce 2% slovencev ima lahko taksne hitrosti in pogoje za ponudbo. Sramota za celi sotor mater.
Prvo Bore
03. 10. 2007 11.41
klap zakaj bi vlagali doma, če se pa tako denar puca, kaj si res tako naiven ?? Sam vem, da nisi !!
alenka1975
03. 10. 2007 11.18
Zanimivo...Telekom se prodaja doma, drugod pa kupuje kot 500 mater. Kaj ko bi najprej priskrbeli POVSOD po sloveniji da je nasploh mozen ADSL in ostalo....Da imajo v sloveniji tudi nad max 4M pakete in proste DSLAM-e...In televizijo....Ne pa po vecjih mestih vse in svasta, od goveje maternice do sekret papirja, malce stran od njihovega okna pa skor nic...******!