Gospodarstvo

T-2: Ščitenje Telekoma je nevarna praksa

Ljubljana, 22. 10. 2010 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sodišče je bankam prepovedalo, da z računa T-2 opravljajo izplačila in s tem onemogočilo poslovanje družbe. To pa je po mnenju T-2 nevarna praksa z namenom zaščite Telekoma.

T-2 ne sme opravljati izplačil.
T-2 ne sme opravljati izplačil. FOTO: POP TV

Podjetje T-2 je danes na mariborsko sodišče vložilo utemeljen ugovor zoper izdane sklepe sodišča, s katerimi je sodišče bankam prepovedalo, da z računa T-2 opravijo kakršnakoli izplačila dolžniku ali komu drugemu do višine vrednosti v predhodnih odredbah. S tem je onemogočeno normalno finančno poslovanje družbe T-2.

''Sklepi sodišča pomenijo, da mora imeti T-2 na svojih računih blokirane zneske, ki jih vtožuje Telekom Slovenije, in sicer do konca sodnih postopkov, kar lahko pomeni tudi 5 ali še več let ter ne glede na to, ali bo Telekom Slovenije v postopkih sploh uspel izkazati, da mu T-2 te zneske dolguje,'' so zapisali v T-2.

Takšen sklep sodišča po mnenju podjetja pomeni dobesedno onemogočanje poslovanja družbe T-2, pa tudi katerekoli druge gospodarske družbe. V T-2 verjamejo, da bo v pravdnih postopkih uspel. Opozarjajo pa, da sklep predstavlja izjemno nevarno pravno prakso, saj bodo na tej osnovi upniki lahko množično vlagali podobne predloge v primerih, ko so sklepi o izvršbi na podlagi verodostojne listine razveljavljeni in se postopek nadaljuje v pravdnem postopku, če bodo le nakazali, da je dolžnikovo finančno stanje slabo.

Sodišče stopilo na račun T-2

Sodišče je prepovedalo bankam, da z računov, ki jih ima odprte družba T-2, izplača sebi ali komu drugemu po njenem nalogu zneske v višini 1,26 milijona evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi v enem oz. 6631 evrov z zakonskimi zamudnimi obrestmi v drugem postopku.

Telekom Slovenije je namreč uspel izkazati obstoj obeh pogojev za izdajo predhodne odredbe iz zakona o izvršbi in zavarovanju, in sicer, da je v posameznem postopku že izdan ustrezen sklep o izvršbi in da je podana objektivna nevarnost, da bo brez izdaje predhodne odredbe uveljavitev terjatve onemogočena oz. precej otežena.

Zadnji pogoj je Telekom Slovenije, kot so poudarili, izkazal s trditvami in dokazi o slabem finančnem stanju družbe T-2, ki se izpostavlja kot poslovna izguba, visoka zadolženost, kapitalska neustreznost, nesprejemljivo visoko tveganje v povezavi s plačilno sposobnostjo ter višini neporavnanih obveznosti T-2 do Telekoma Slovenije.

Telekom Slovenije je sredi septembra na mariborsko okrožno sodišče podal predlog za začetek stečajnega postopka nad telekomunikacijsko družbo T-2. Za ta korak so se v Telekomu Slovenije odločili zaradi neplačevanja obveznosti in insolventnosti T-2.
 

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cvikeras
24. 10. 2010 22.17
bil sm na siolu,vil sem na kablu,odkar je t-2 sem pri njih, komplet paket tudi mobitele in sem zadovoljen.malo mobitel omrezje je piko slabse od simobila ali mobitela ali zadovoljivo za normalno delovanje in cenejse.mislim da je t-2 nevarna konkurenca ki jo DRZAVA zeli eliminirati vendar za nas navadne smrtnike mora ostati.trenutno je najmocnejsi kljub tolkikim podtikanjem in oviranjem delovanja.vse siolove programe tv smo imeli prej na t-2,enostavnejse nastaqvljanje nasplosno boljsi.zato tisti ki ga nimate ne morete nic govoriti proti ,podjetje je dobro hitre usluge in sami spremljajo uporabnike ce vse deluje v redu.v istem dnevu sem dobil ip telefon ko sem se prijavil,kje to se ima...........t-2 za zdaj mora ostati in to igrackanje s sodiscem telekoma je prava blamaza.sramota drzave.
nokintos
24. 10. 2010 18.09
@wilfon a ti misliš da due sploh ve kaj je router.??! :) to je vse skupaj ena velika banda (Telekom) će pa kak od sodstva bere naj odgovori kje pa je končal postopek ki ga je T2 vložil proti telekomu ????
wifon
24. 10. 2010 03.13
@due -za svojo nesposobnost in nepoznavanje kriviš operaterja.. glede na napisano imaš očitno dinamični ip in glede na tvojo prakso uporabe interneta očitno ne bi bil zadovoljen z nobenim operaterjem.. nabavi si router pa ne boš imel težav..
depende
23. 10. 2010 18.38
še pomnite tovariši ISDN-mafija
due
23. 10. 2010 14.12
t-2 je katastrofa. tako kot sem pa z njimi nezadovoljen pa še z nobenim nisem bil. sranje od sranja. modem ima za okras 5 kablov, itak so lahko samo 3 računalniki priklopljeni gor. in tui če enega odklopiš in drugega priklopiš 1 teden ne bo deloval. res super ponudnik. 10€ cenejši od siola in amisa, storitve pa za 90% slabše. pa še v cerkveni lasti je kar mu prinese nepopravljivi -. cerkev tako ne rabi denarja če uči skromnosti, torej bi moralo podjetje delati z 0 ne pa da ga plačujemo!
snifff
23. 10. 2010 11.34
A ni to zanimivo, da smo se prej šli konkurenčnost in pospeševanje takih podjetij? Sedaj pa je kriza in je spet postal trend monopol. Pri nas se v gospodarstvu obnašajo z gospodarskimi objekti, kot kakšne babnce, ko se naveličajo ene kikle, letijo takoj po novo.
laufer
23. 10. 2010 11.29
T-2 pojdite na Eropsko sodišče in * nesposobno sodstvo!
POVOJ
23. 10. 2010 01.01
Konkurenco je treba požret, da imaš potem mir.
b77
22. 10. 2010 21.57
TELEKOM, DARS, ELEKTRO, LUKA, SŽ, NLB, RTV...... SO CVET IN SRŽ SLOVENSKEGA GOSPODARSTVA ZAPOSLUJEJO KRDELO ODSLUŽENIH LENUHOV IN FOSILOV KI SO POVEZANI DO KORENIN! ZATO SLOVENIJA JE IN BO OSTALA BANANA DRŽAVA!
MIZANTROP
22. 10. 2010 20.50
Osvald 22.10.2010, 18:37 3 Če ne bi bilo konkurence (t-2) bi še sedaj piskali modemi. @ Enako je bilo z Mobitelom, dokler se ni pojavil Simobil, so bili GSM-i dostopni le preko naročniškega razmerja. Paket Prosti čas in Poslovni paket. Še pomnite tovariši???
MIZANTROP
22. 10. 2010 20.48
Ja, če nisi del Foruma 21, sodiš v drugo pravno državo, pač tisto pravno državo za običajne državljane.
am_staff
22. 10. 2010 19.38
Zakaj ste dregnili v Telekom, ta firma je nedotakljiva.
Osvald
22. 10. 2010 18.37
Če ne bi bilo konkurence (t-2) bi še sedaj piskali modemi.
neonian
22. 10. 2010 18.18
Telekom, državno podjetje, je že velikokrat pred tT-2 blokiralo "konkurenco". Žalostno, saj konkurenca prinaša nam potrošnikom nižje cene in izbiro. Monopol pa se vzdržuje preko navez, ki služijo same sebi in samo svojemu namenu. Kapitalu.
Krematorij666
22. 10. 2010 17.20
Vi kar dajajte minuse... T-2 nam je ob cesti že pred dobrimi 2. leti razpeljal kable za optiko a v tem času se mu ni dalo zaviti v naselje z več kot 70 hišami. Nič čudno da bankrotira, ko pa stvari spelje do polovice, vlaga a nič ne trži... Sedaj je itak prepozno, ker je prihitel Siol, tik tak razpeljal kable in voila optika je tu... Zbogom T-2...
dukenukem
22. 10. 2010 16.56
telekom je molzna krava naših vodilnih ,zato ima monopol
Skipper
22. 10. 2010 16.25
Zanimivo, da je sodišče sedaj tako pohitelo, še vedno pa ni rešena odškodninska tožba T-2 iz pred kar nekaj let, s katero T-2 povsem upravičeno zahteva 120 mio. EUR zaradi Telekomovega nagajanja in direktne gospodarske škode (se še spomnite "nepogrešljivih" zaščit na paricah?)! Strategija Telekoma je preprosta, saj bo s takšnimi akcijami povsem onemogočil T-2 in vsa optična infrastruktura, ki jo je zgradil T-2 mu bo kot zrela hruška padla v roke, brez da bi (kot je to pri Telekomu že desetletja običaj) Telekom mignil s prstom na nogi. In, seveda v roke mu bodo padli vsi sedanji naročniki T-2 :-)))) Pa še Mobitel jih bo nekaj dobil :-)))
Skipper
22. 10. 2010 16.24
Zanimivo, da je sodišče sedaj tako pohitelo, še vedno pa ni rešena odškodninska tožba T-2 iz pred kar nekaj let, s katero T-2 povsem upravičeno zahteva 120 mio. EUR zaradi Telekomovega nagajanja in direktne gospodarske škode (se še spomnite "nepogrešljivih" zaščit na paricah?)! Strategija Telekoma je preprosta, saj bo s takšnimi akcijami povsem onemogočil T-2 in vsa optična infrastruktura, ki jo je zgradil T-2 mu bo kot zrela hruška padla v roke, brez da bi (kot je to pri Telekomu že desetletja običaj) Telekom mignil s prstom na nogi. In, seveda v roke mu bodo padli vsi sedanji naročniki T-2 :-))))
Jani.
22. 10. 2010 16.07
T-2 zelo slabo kaže, ampak upam, da jim mogoče uspe. Navijam pa za vse ostale in pa za kabelski net, ker TS se je res preveč razbohotu in vsekakor izkorišča svoj položaj!
Lucipin
22. 10. 2010 15.55
Ah T-2 nima za burek..obljubljali so nam optiko pa od tega ni bilo nič..in jih je prehitel Telekom s optiko in sem zadovoljen uporabnik Siol optike ;)