Gospodarstvo

Strojin Štamparjeva sporazumno iz uprave SDH

Ljubljana, 11. 10. 2016 10.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorni svet SDH in Anja Strojin Štampar sta se v ponedeljek na izredni seji dogovorila za sporazumno prenehanje funkcije Strojin Štamparjeve kot članice uprave SDH.

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) in Anja Strojin Štampar sta se sporazumno dogovorila za prenehanje funkcije Strojin Štamparjeve, a slednja ostaja zaposlena na SDH.

Dela članice uprave sta z današnjim dnem prevzeli predsednica uprave Lidia Glavina in članica uprave Nada Drobne Popovič, zato bo uprava SDH začasno delovala z dvočlansko upravo.

SDH
SDH FOTO: POP TV

Nadzorni svet SDH bo nemudoma začel postopek popolnitve uprave SDH, s čimer bo imenoval dva člana uprave oz. člana in predsednika uprave s polnim mandatom. V ta namen bo v prihodnjih dneh objavil mednarodni razpis, so sporočili iz SDH.
Vodenje uprave SDH je Glavina začasno prevzela, potem ko je na začetku julija letos z mesta predsednika uprave odstopil Marko Jazbec. Po odhodu Strojin Štamparjeve morajo nadzorniki tako nadomestiti dva člana uprave.

Kot je poročal časnik Delo, naj bi nadzorni svet, ki ga vodi Damijan Belič, Strojin Štamparjevo postavil pred izbiro - sporazumen odstop ali razrešitev s funkcije, pri čemer naj bi ji očitali nesposobnost. Zakaj je morala Strojin Štamparjeva zapustiti vodstvo SDH, uradno ni znano. Mediji so poročali o domnevnih nesoglasjih z drugima dvema članicama uprave, Glavino in Drobne Popovičevo.

Delo je poročalo, da so članice uprave prejšnji teden podpisale dogovor o prerazporeditvi nalog, s čimer je Glavina prevzela prodajne postopke, Strojin Štamparjeva pa del upravljanja, in sicer infrastrukturo ter finančni sektor. Neuradno se kot razlog omenjajo tudi nove nadzorniške menjave v Telekomu Slovenije, Zavarovalnici Triglav, Petrolu, navaja časnik.

Nekateri mediji so navajali, da naj bi Strojin Štamparjeva predsedniku uprave Modre zavarovalnice in predsedniku nadzornega sveta Telekoma Slovenije Borutu Jamniku posredovala zaupne informacije. Strojin Štamparjeva je v odzivu na poročanje nacionalne televizije konec minulega tedna zapisala, da "Borutu Jamniku ali katerikoli tretji nepooblaščeni osebi nisem nikdar posredovala zaupnih dokumentov ali zaupnih informacij v katerikoli zadevi SDH". Tako ne drži navedba, da naj bi Borutu Jamniku razkrila vsebino pogodbe o prodaji Cimosa. Tak očitek tudi ni bil nikoli naslovljen name s strani članov uprave ali članov nadzornega sveta SDH."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tempus Fugit
11. 10. 2016 12.58
+2
Le zakaj je v sporazumni "ločitvi" tudi zahteva po zaposlitvi v državnem podjetju? Pa vsi managerji jamrajo, kako slabe plače so v državnih firmah in da bodo najsposobnejši odšli, če ne bo bolje. Kje je tu logika? Strojin Štamparjeva se ima za eno najsposobnejši, pa noče oditi v privatne vode. Pa veliko takih štamparjev se štampa okoli...
proletarec1
11. 10. 2016 11.44
+5
MRHOVINARJI SE TEPEJO ZA KORITO, MDE TEM, KO 60%UPOKOJENCEV, ŽIVI NA ROBU OBUPA.
I G N O R A N T
11. 10. 2016 11.02
+1
CHANEL MADEMOISELLE
11. 10. 2016 11.00
+3
Celotni vrh SDH-ja naj odstopi, saj vodijo miljardno premoženje davkoplačevalcev. Do sedaj ni bilo vidnih perspektivnih rezultatov. Ni videnih izboljšav.
CHANEL MADEMOISELLE
11. 10. 2016 11.01
+3
Pa tole z ogrevanjem pravilnik, ali se navezuje na Petrol?
CHANEL MADEMOISELLE
11. 10. 2016 11.03
+4
Vi naj bi krojili usodo Luke Koper? Vam ne zaupam.
kam_to_pelje
11. 10. 2016 10.57
+2
Tako se mrhovinarji v živalskem svetu pasejo ob razpadajočem kadavru. Tu pa je slika enaka. Le da so glavni akterji visoko šolani poštenjaki prerivajo oz. preganjajo ob načrtno propadlih podjetjih v državni lasti.
helvecijaner
11. 10. 2016 10.52
+3
Podgane zapuščajo potapljajočo ladjo.
kam_to_pelje
11. 10. 2016 10.35
+6
se pujski pri koritu kregajo, kdo bo lahko pobasal več kapitala. Zgleda da v državi res ni nobenega interesa več. Da bi se zadeve uredile. Pač pa interes še vedno stremi k sloganu pokradi čimveč in pakiraj.
macek_garfield
11. 10. 2016 10.32
+5
jaz se te Anje ne bi branil, pa to, sicer bo pa hitro dobila sluzbo v drugi drzavni instituciji ima lepe atribute pa to
Foen
11. 10. 2016 10.23
+3
Sporazumno, ja... Klasičen primer družbenega parazitizma. Ta bolezen je po dosedanjih raziskavah očitno dedna.