Gospodarstvo

Štipendijo vam prav radi kar podarijo!

Ljubljana, 31. 08. 2010 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekje lahko študirajo le privilegirani ali bogati, spet drugje pa vas bodo povabili, da pridete k njim, pa še na znatno štipendijo lahko računate. Vabijo vas v Kanado, Združene države Amerike, Avstralijo, Veliko Britanijo, Italijo, na Japonsko in Novo Zelandijo!

Tri leta na treh lokacijah – Milano, Pariz in London.
Tri leta na treh lokacijah – Milano, Pariz in London. FOTO:
Pri naših zahodnih sosedih na Istituto Marangoni lahko na treh lokacijah – v Milanu, Parizu in Londonu – študirate modo in styling, letno razpišejo po dve štipendiji za tujce v višini 11.700 evrov.

Ena je za bruca, druga pa za študenta zadnjega letnika. Odločitev profesorski zbor sprejme na podlagi del, ki prispejo na razpis internega natečaja, pri brucih največ šteje ideja in zmožnost izvedbe, študenti, ki šolanje zaključujejo, pa morajo dokazati, da so od predavanj tudi kaj odnesli.

Kot zanimivost velja omeniti, da študenti v času triletnega šolanja zaokrožijo med vsemi tremi mesti, saj zagovarjajo princip drugi kraji, druge navade, drugi profesorji – bogatejše izkušnje in trdnejše znanje!

Denar vam bodo podarili samo zato, ker ste tujec. Nekje vas po študiju čaka celo (prisilna?) zaposlitev, spet drugje boste štipendijo zadeli na loteriji. Preberite, kje vas čaka sreča, kje največ denarja in kje vas naravnost želijo imeti, pa čeprav bi vas bilo potrebno dobesedno kupiti ...

Filmska akademija, New York City. Spodaj imajo trgovino s pijačo. :)
Filmska akademija, New York City. Spodaj imajo trgovino s pijačo. :) FOTO:

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tinetone
31. 08. 2010 11.32
"...etno razpišejo po dve štipendiji za tujce v višini 11.700 evrov..." ja to pa zelo vabijo 2 000 vpisanih pa 2 štipendiji...
frako
31. 08. 2010 09.08
ja tko kt so neki internetni kolidgi nat.... brezdomce v ameriki da so se za študij pri njih zapufal po 15 000 pa to taki k že tko nimajo nič.
Frane Šajn
31. 08. 2010 08.26
SVEPS OB 8.15 KAJ PA NAJ POVPREČNEŽI DELAJO NA FAKSU LEPO TE PROSIM SO LAHKO LE ZA STREŽNO OSEBJE IN NIČ VEČ.
Sveps
31. 08. 2010 08.17
Teh štipendij je ogromno ampak je problem, ker je tudi ogromno ljudi, ki si jo želijo, tako da jo je težko dobiti velikokrat je povezano še z zelo dobrim učnim uspehom. Poleg tega imajo v tujini skoraj povsod šolnine in ponavadi je šolnina večja od 10.000€, tako da ti kakšna štipendija v višini 1000€ ne pomaga ravno dosti. Je pa vsaj €, ki ga dobiš, dober, to je pa res.