Gospodarstvo

Steklarska nova: Pečečnik še premišljuje

Rogaška Slatina, 16. 06. 2009 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

''Joc Pečečnik si želi ovrednotiti svoj morebitni vložek v Steklarsko novo,'' je povedal stečajni upravitelj Štefan Rola. Tako najemne pogodbe še ni.

Joc Pečečnik
Joc Pečečnik FOTO: Kanal A

Stečajni upravitelj Steklarske nove Štefan Rola s potencialnim najemnikom nepremičnin in opreme Steklarske nove Jocem Pečečnikom še ni sklenil najemne pogodbe. Ta si namreč želi ovrednotiti svoj vložek v omenjeno podjetje, ki je v stečaju. Pečečnika naj bi zanimalo, koliko mora vložiti v podjetje, da bi proizvodnja stekla normalno, in kaj bo potem dobil nazaj. Stečajni upravitelj Steklarske nove je tudi poudaril, da si želi najemno pogodbo čim prej skleniti. Upa, da se bo to kmalu tudi zgodilo. Na vprašanje, ali je stečajna masa Steklarske nove že ocenjena, je odgovoril, da cenitev še poteka.

Pečečnik je kot lastnik ljubljanske družbe za poslovno svetovanje GSA edini oddal popolno ponudbo za najem nepremičnin in opreme Steklarske nove, ki je od maja letos v stečaju. Stečajni upravitelj je v šestmesečni najem ponudil nepremičnine, ki obsegajo proizvodni obrat, skladišča, pisarne, parkirišča in druge objekte velikosti 3950 kvadratnih metrov. Opremo podjetja pa sestavljajo steklarske peči in druga oprema s pripadajočim orodjem, drobnim inventarjem v lasti stečajnega dolžnika.

Bodo delavci tožili?

Po besedah predsednika sindikata Neodvisnost KNSS v Steklarski novi Stjepana Miklaužića so delavci obupani in razmišljajo, da slovensko vlado, Kapitalsko družbo (Kad) kot lastnika in predstavnike ministrstva za finance v osmih dneh povabijo v Rogaško Slatino, naj jim sami povedo, kako naprej. Še vedno pa razmišljajo tudi o individualni tožbi zoper državo in Kad ter o protestu v Ljubljani, saj vse kaže, da stečajne mase skorajda ni oziroma je ne bo dovolj za poplačilo vseh obveznosti do 248 nekdanjih zaposlenih, sploh pa je ne bo za odpravnine. "Do danes nam nihče ni še nič zagotovil, država pa je to kot lastnica celo dovolila," je povedal Miklaužić. Sicer bodo nekdanji delavci Steklarske nove zadnje plače prejeli iz jamstvenega sklada.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

test1243
18. 06. 2009 09.26
Naj jim vsaj rdeče žogice razdeli, da bodo imeli kaj za delati.
Ro-Zy-YoZi
17. 06. 2009 09.10
Bravo Joc, kapo dol. Tebe za predsednika!