Gospodarstvo

Stečajni upravitelj Mipa išče najemnike

Tolmin, 13. 07. 2010 20.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Stečajni upravitelj Mipa išče nove najemnike, da delavci ne bi ostali brez zaposlitve. Tovarna Košaki bo namreč 15. avgusta zapustila proizvodne prostore Mipa v Tolminu.

V Mipu iščejo najemnike.
V Mipu iščejo najemnike. FOTO: POP TV

Ob zapletih s prodajo premoženja družbe Mip v stečaju se obeta še menjava najemnikov proizvodnih prostorov v Tolminu. Tovarna mesnih izdelkov Košaki bo namreč po preteku najemne pogodbe 15. avgusta zapustila proizvodne prostore Mipa v Tolminu. Stečajni upravitelj Miroslav Benedejčič že išče nove najemnike, da delavci ne bi ostali brez zaposlitve.

Benedejčič je povedal, da se je doslej že pogovarjal z dvema zainteresiranima najemnikoma za najem tolminskega obrata, v prihodnjih dneh pa se bo srečal še s tretjim. Zaradi slabše prodaje in manjšega izvoza naj bi se mariborska družba Košaki po letu dni dokončno odpovedala tolminskemu proizvodnemu obratu.

Po Benedejčičevih besedah bi bilo iskanje najemnika preko razpisa predolgo. Zato se je začel pogovarjati s tistimi, ki so se že v lanskem letu skupaj s Košaki potegovali za najem. "Rad bi dosegel, da 15 sedanjih zaposlenih delavcev, nekdanjih zaposlenih v Mipu, ne bi ponovno ostalo brez zaposlitve," je še dejal.

V Košakih so razmišljali tudi o odkupu tolminskega obrata, vendar zaradi trenutnih težav ponudbe za nakup ne bodo oddali, je še povedal stečajni upravitelj Mipa.

Iz družbe GIC pa so medtem danes poslali sporočilo za javnost, v katerem pojasnjujejo razmere, ki so pripeljale do tožbe na novogoriškem okrožnem sodišču zaradi neplačila opravljene cenitve nepremičnin Mipa, ki jo je naročil stečajni upravitelj Benedejčič.

Po njihovih navedbah so Benedejčiča večkrat opozorili na plačilo storitve, ki jo je naročil maja 2009. "Cenitve, ki so bile izdelane strokovno po pravilih stroke, ki so bile s strani stečajnega upravitelja prevzete in v skladu s sprejeto ponudbo stečajnega upravitelja je bil tudi izdan račun. Naročeno storitev je bil stečajni upravitelj tako nesporno dolžan plačati," so zapisali v sporočilo.

Ovire v prodaji nepremičnin so izključno posledica stečajnega upravitelja, ki ravna po svoje, ne spoštuje dogovorov in ne upošteva veljavnega prava, so še zapisali v GIC. "Nad ravnanjem stečajnega upravitelja smo podpisniki izredno razočarani, saj izkazuje nedovoljeno vplivanje na stroko, ki je po zakonu edina kvalificirana, da ocenjuje vrednost nepremičnin."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

desklan
14. 07. 2010 13.24
.....ta stečajni itak dela za bivše direktorje.....kraja se nadaljuje.....v tolkem času ,da ni uspel prodati par mesnic....pa kaj še.....pivka bi z veseljem prevzela in odkupila par mesnic pa ji stečajni ne pusti,češ, da bi se moralo prodati vse skupaj v paketu....in tako bodo še enkrat več opeharjeni delavci....
tronkodak
14. 07. 2010 11.22
Kakšen dan nazaj sem zasledil novico lažni stečaj MIP-a. Sprašujem se če je bil sprožen lažni stečaj potem naj se vse zadeve vrnejo v normalo in delajo naprej. Res ne vem kdo se sedaj dela norca iz nas. Očitno bo treba kakšnega skritega maščevalca dobiti tudi v Sloveniji, ki bi takim malo stresel hlače. Mali ljudje pa ne plačamo kakšne položnice so pa že rubežniki na delu in rubijo. Se pravi dvojna merila. Res smo banana republika ratal. ali smo se za to odločali na plebiscitu in borili? Jaz priznam, da se za tako Slovenijo nisem.
cokos
14. 07. 2010 11.06
un ki je pokradel mip,nj ga država itoži,plača dolžnikom,mip je kvaliteta to mora ostati doma tam kjer je!!krivce pa dati v zapor,NE PA NOVE NJMENIKE ISKAT,DA SE TE ZAFURAJO KAR SE SPLOH ŠE DA ZAFURAT!!
ivo55
14. 07. 2010 09.07
Obrat naj za 1evro proda eni od slovenskih mesarij z obvezo, da bo do imeli delavci zaposlitev in delo na tej lokaciji še vsaj 10let. Kupec pa naj zagotovi za ta čas bančno garancijo za resnost posla v višini nekaj milijonov €. Le s takšnim pristopom je možno še ohraniti slovensko proizvodnjo in delovna mesta, sicer se bodo opreme in nepremičnin še enkrat polastili mrhovinarji...
FCL
14. 07. 2010 08.57
Res ne štekam tega...nekdo pokrade državni denar...spelje podjetje v propad in nič se mu ne zgodi??? Kako je to možno? Res ne razumem popolnoma nič! Kako te ljudje lahko živijo sami s seboj, a se ne bojijo, da jih bo nekje nekdo pokačal in se osebno "pogovoril" z njimi ??? Jaz bi se bal na njihovem mestu...
MiroF
14. 07. 2010 08.49
Naj dobi kar družino Vouk oni imajo sigurno za najemnino, saj so iz te iste hiše nakradl za osemdeset mili. ojrov !!!
petdan
14. 07. 2010 07.52
Še ena izmed mnogih nedorečenih zgodb o pokradeni Sloveniji ...
jenihvetes
13. 07. 2010 21.51
še ena... kdo sploh šteje?