Gospodarstvo
Oglas

Ste pripravljeni ogrožati sebe in potnike z napačno vgrajenim vetrobranskim steklom?

Vransko, 26. 05. 2015 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Vetrobransko steklo je imelo v preteklosti dobesedni namen – zaščita pred vetrom. Postalo je pomemben del karoserijske trdnosti vozila, saj le to prispeva do 34 % njene trdnosti. S prihodom dežnega senzorja, se je pomen vetrobranskega stekla še povečal.

Danes je vetrobransko steklo eden izmed najpomembnejših elementov varnosti potnikov v vozilu in ostalih udeležencev v prometu s sistemom ADAS – Advanced Driver Assistance Systems. Asistenca za zaviranje v sili, senzor za zaznavanje mrtvega kota , opozorilo pred čelnim trčenjem, ter mnogi drugi sistemi naredijo vožnjo varnejšo in zmanjšujejo vsakdanja tveganja.

Kamere, senzorji, radarji,…, vse to je bila še pred kratkim znanstvena fantastika, danes je realnost. Svet se spreminja s svetlobno hitrostjo, zato želi biti Carglass® aktivni del te zgodbe. Pri podjetju Carglass® smo se prioritetno lotili projekta, ki ga skupaj z našimi razvojnimi inženirji v Belgiji implementiramo v naš servis, ker nam je vaša varnost in varnost vaših zavarovancev na prvem mestu. Servis stekel bo tako še bolj tehnološko dovršen in kompleksen, zato se za jutri pripravljamo že danes.

Nestrokovno vgrajeno vetrobransko steklo predstavlja resno grožnjo vaši varnosti in varnosti vaših sopotnikov. V primeru trka, nepravilno vgrajeno vetrobransko steklo izvrže iz vozila in tako zračne blazine ne delujejo pravilno, saj se zanašajo na 100 % pravilno vgrajeno vetrobransko steklo. Kolegi iz Carglass® Irska so v sodelovanju z Ministrstvom za promet, policijo in strokovnimi mediji pripravili neodvisno študijo o nevarnih menjavah vetrobranskega stekla in prišli do šokantnih ugotovitev.

Okoli 15000 vetrobranskih stekel letno, je nestrokovno vgrajenih, to je kar 1 od 7 menjav. Torej je 15000 voznikov in njihovih sopotnikov resno ogroženih vsakič, ko se usedejo v svoja vozila. Ste pripravljeni tvegati?

Kvaliteta in varnost vgradnje stekel v Sloveniji je po analizi, ki nam jo je predstavil strokovnjak s področja varnosti v prometu Jože Škrilec, alarmantna! Zato smo v podjetju Carglass pripravili izredno pomemben projekt – Varnost in kvaliteta, kjer bomo obveščali, izobraževali in predstavljali vse vidike in pomembnost pravilne strokovne vgradnje stekel. Več na www.carglass-zgodbe.si

Veliko voznikov ne daje posebnega pomena brisalcem, češ saj je to le potrošni material. Kar je daleč od realnosti. Tako kot so dobre gume edini stik s cestiščem, je pregledno vetrobransko steklo edino vidno polje, ki nam daje pregled nad cestiščem. Stari, izrabljeni in nekvalitetni brisalci so del nevarnosti, ki jo je potrebno izničiti, ter osveščati vse voznike o pomembnosti le-teh. Zamižite in si predstavljate močan dež, večerne ure, meglo… Nasproti se pripelje vozilo in žarometi vas zaslepijo… Raje ne pomislimo, kaj lahko sledi. Zato nam je inštruktor varne vožnje AMZS, Brane Legan, povedal veliko več na temo preglednosti iz vozila. Želimo biti aktivni del zgodbe o varnosti v cestnem prometu. Dobra vidljivost pomeni manj prometnih nesreč.

9 od 10 strank izvede popravilo pri podjetju Carglass®. Močan slogan, podprt z realnimi številkami. Ker ne verjamemo v naključja, verjamemo v našo storitev, verjamemo navdušenje strank in verjamemo v naravo. Popravila so darilo naravi, saj je izpust CO2 v primerjavi z menjavo vetrobranskega stekla kar 10krat manjši! Zato bomo v letošnjem letu za vsak izveden servis posadili eno drevo in tako prispevali k zeleni prihodnosti. S številom servisov, ki jih bomo izvedli, smo prepričani, da bo količina zasajenih dreves že praktično gozd. Ne verjamete? Pridružite se nam na eni izmed naših akcij "Zasadi svoje drevo"!
Tehnološko napredne naprave, natančnost, nenehno izpopolnjevanje znanja, strokovni sodelavci in čas – to je formula, ki garantira pravilno kalibracijo sistemov, ki so ključni za varnost.

Carlglass
Carlglass FOTO: Carlglass
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni