Gospodarstvo

Spremembe v NKBM

Ljubljana, 15. 04. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet Nove Kreditne banke Maribor je za predsednika izvolil državnega sekretarja na ministrstvu za finance Bogomirja Špiletiča.

Po Špiletičevih zagotovilih na današnji seji nadzornikov niso govorili o zamenjavi uprave. ''Ali bo do nje prišlo na naslednjih sejah, bomo videli,'' je dejal.
Po Špiletičevih zagotovilih na današnji seji nadzornikov niso govorili o zamenjavi uprave. ''Ali bo do nje prišlo na naslednjih sejah, bomo videli,'' je dejal. FOTO:

Špiletič v nadzornem svetu zastopa državo, večinsko lastnico NKBM. Kot je po seji povedal Špiletič, nadzorniki danes niso razpravljali o predvidenem najemu sindiciranega kredita NKBM, so pa zadolžili upravo, naj v treh do štirih dneh pripravi dodatne analize, predvsem o učinkih tega najema. Nadzorni svet naj bi se znova zbral v roku osmih dni, predvidoma prihodnji petek.

Nadzorniki so po Špiletičevih besedah spremenili sprva predviden predlog dnevnega reda, saj so obravnavali le imenovanje predsednika nadzornikov in imenovanje revizorja. Tudi o slednjem še niso odločali, so pa zadolžili upravo NKBM, naj do prihodnje seje nadzornega sveta poda podrobno informacijo o tem, kaj je doslej vključeno v redno revidiranje. Na podlagi tega bodo ocenili, ali potrebujejo še dodatna revizijska pojasnila, je povedal Špiletič.

O tem, ali finančno ministrstvo podpira najem novega sindiciranega posojila NKBM, še nimamo stališča, je dejal Špiletič. Po njegovih navedbah še ni jasen namen najema, med vrsticami pa je bilo razbrati, da "bi šlo za zamenjavo slabših kreditov z boljšimi", je dodal Špiletič.

SORODNI ČLANKI