Gospodarstvo

Sporni menedžerski prevzem CPK

Koper, 10. 04. 2016 18.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nacionalni preiskovalni urad se ukvarja z novim primerom domnevno spornega menedžerskega prevzema, tokrat Cestnega podjetja Koper. Večinski lastnik je postala kar družba v lasti predsednika upravnega odbora, ki naj bi pridobila več kot pet milijonov evrov nezakonite premoženjske koristi.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

slovenc001
18. 04. 2016 10.17
+1
A je prvi sporni??? Ne se hecat z odkrivanjem tople vode. Murgelski palček, zemljarič, cmerar in masleša imajo vse pod kontrolo. CPK je v pravih rokah, kot tudi dosedaj prevzeta slovenska podjetja. Živela srp in kladivo!!!
NA LEVO ni OK
16. 04. 2016 12.19
+1
Glej , glej , sedaj se bo zgodilo pa nekaj groznega, škandal, lopovščina, korupcija, hinavščina, cinizem. Vse je jasno , da se pri vsaki taki veliki svinjariji ne zgodi nič. Bravo naši. Silijo nas , da postajamo narod barab, prevar, kraj. Samo moraš bit res velika baraba.
slovenskidelavec
15. 04. 2016 10.56
Ali so koga ZAPRLI.
tali?ni tom
13. 04. 2016 08.41
+3
verjetno mu bo gzs podelila še naziv meneđer leta! jebela,kaj policiji ni jasno,če nima nič ni mogel kupit,se pa sešteje njegove plaqče,odbije stroške po lagodnosti življenja in evo kup ki predstavlja premoženje! vse ostalo naj dokaže kje je diobil ! v neki italiji pridejo policaji z šmajserji in preiščejo vse ter odpeljejo takoj tiča v kletko pri nas pa kar nič! in takih je v sloveniji na tisoče!v novomeškem negdanjem gradbenem velikanu PIONIR so si glavni preden so ga razhajkali nabavili na račun firme gradbeno mehanizacijo novo,plačali pa smo jo naivni davkolpačevalci! iz Pionirja je ratalo par gradbenih firm,ena velika ana mal manjša in lastniki enbne ,bil je tudi lastnik cgp novo mesto je že plačal svoj račun! ljudje ,navadni v slobveniji dejansko sploh ne zaštekajo v kako neverjetno zanič državi oziroma v kako odlični državi za kriminalce in goljufe živimo in koliko smo navadni državljani prikrajšani zaradi goljufij "meneđerjev" vseh baž v tej državi! plačilo je na plečih davkoplačevalcev ,male plače,mala penzija,daljša delovna doba,zdravstvo na škrgah,ceste v razsulu,čakalne dobe v nenormali ,slabi in ceneni zdravstveni pripomočki,vsadki,implantanti,šolstvo na kamerun sistemu! in ne sodstvo,ne policija in nenazadnje volilci ne naredimo nič! slepo se voli "idole" ne glede da nas peljejo v prepad brez zavor!
tali?ni tom
13. 04. 2016 08.28
+2
cgp novo mesto,ljubljana in še kaj! da poenostavimo,v Jugoslaviji kjer bojda nihče ni bil bogat,sama sirotinja,lačen,raztrgan folk,življenje v kolibah in kanalizaciji(kot v zda denimo kjer je to praksa že od negdaj) nepismen,nešolan narod in potem BUM! OSAMOSVOJITEV,čudežna obogatitev izbranih in imamo bogataše kalibra milijonarji katerim podobni v tujini denimo v nemčiji so za taisti kufer denarjaq garali dve generaciji! in siromaki,zatirani posamezniki in njihovi sotrpini "pokupijo" podjetja na lepe oči! le kje je magična formula?? a,ja,osamsovojitelji spustijo hordo iz ketne! in rezultat osamosvojiteljev in njihovih frendov!!? država sekundo pred kolapsom,državljani sužnji in pod popolnim nadzorom in sistem izbrani kličejo demokracija! ja,na slovenski način!
Kollerik
10. 04. 2016 20.44
+12
Tovariši so ustvarjali in skupi spravili, gospodje pa ste zagonili in pokradli. Bravo gospodje. Poračun zapitka pa bo prišel slej ali prej, kajti vse se vrača, vse se plača.
EMINENT
10. 04. 2016 20.54
-2
kolerika@ tovariši, ki to niso nikoli bili, so na račun delavcev nekaj ustvarili in danes taisti tovariši zaračunavajo delavcem obresti za lagodno življenje, ko smo bili eni malo bolj, drugi pa malo manj enakopravni.
Kollerik
11. 04. 2016 08.20
+4
Eminent, koliko si kaj sprihvatiziral, da takole nakladaš? Sam vprašam.
EMINENT
12. 04. 2016 21.52
-1
Če bi kaj prihvatiziral, bi bil tiho. jaz sem samo malo razložil naloženo.
EMINENT
10. 04. 2016 20.25
-1
To pa je novica, Bravo! Tisto kar je nad 100m€, pa je kapitalistična propaganda.
trdovrat
10. 04. 2016 19.56
+17
In to naj bo novica? To je že tako standarden postopek, da ni vredno besede! Za dovolj mazila, vse kontrolne službe pač mižijo. Vrč pa hodi toliko časa po vodo, dokler se ne razbije! Obračun bo zelo grd!