Gospodarstvo

Sodišče zamenjalo prisilnega upravitelja SCT

Ljubljana, 03. 02. 2011 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
9

Sodišče je zamenjalo prisilnega upravitelja SCT. Prejšnja upraviteljica Darja Erceg je namreč zaprosila za razrešitev, da se ne bi ustvarjal videz nepristranskosti, ker je predsednica nadzornega sveta upnika SCT.

Sodna stavba okrožnega sodišča
Sodna stavba okrožnega sodišča FOTO:

Prisilna upraviteljica SCT Darja Erceg je sodišču predlagala svojo razrešitev. V obrazložitvi je zapisala, da ne želi, da bi se umetno ustvarjale kakršne koli okoliščine ali namigi, ki bi vzbujali morebiten dvom v njeno strokovno in objektivno nepristranskost. Ercegova je namreč predsednica nadzornega sveta GPG, ki je tudi eden izmed upnikov SCT, kar bi lahko pri ostalih strankah v postopku zbudilo dvom v njeno pristranskost.

Sodišče je Ercegovo razrešilo in na njeno mesto imenovalo Marijo Magdaleno Šantl. V pojasnilu pa je sodnik še zapisal, da je sodišče prepričano, da bi Ercegova v postopku delovala nepristransko in strokovno. Njeni prošnji za razrešitev pa je ugodilo zaradi možnega videza nepristranskosti in čim bolj nemotenega poteka postopka prisilne poravnave.

Pred imenovanjem Šantlove se je sicer zgodil še en zaplet, saj je računalniški program kot naslednjega upravitelja izbral Borisa Dolamiča, ki pa je direktor GPG. Sodišče je tudi njega razrešilo iz istih razlogov kot Ercegovo.

Sodišče je postopek prisilne poravnave začelo 25. januarja. Upniki imajo čas za prijavo terjatev do 25. februarja. Sodišče je v petčlanski upniški odbor imenovalo Petrol, NLB, Abanko, Salonit Anhovo in družbo za upravljanje z avtocestami v Federaciji BiH.

SCT pridobil posle v Srbiji?

Iz SCT so sporočili, da so kljub prisilni poravnavi uspeli pridobiti več poslov v Srbiji.

Njihova hčerinska družba SCT&CG Montaža iz Beograda je tako pridobila gradnjo Športno-rekreacijskega centra Voždovac z nogometnim igriščem na strehi objekta, ki bo razpolagal z 72.400 kvadratnimi metri prostora. Posel je vreden 22 milijonov evrov. Poleg tega bo SCT gradil tudi logistični center PTT Srbije v Zemunu, sodeloval pri gradnji nemškega podjetja Norma Group v Subotici ter Plazza centra v Kragujevcu. Skupna vrednost teh poslov znaša devet milijonov evrov.

V sredo je sicer prišlo na dan, da pa je SCT po drugi strani izgubil gradnjo predora Vijenac v Federaciji BiH. Pogodbo, vredno 54,6 milijona evrov, je v sredo razdrla družba za upravljanje z avtocestami v Federaciji BiH, za to pa so se odločili po pogovoru s predstavniki SCT in nadzornikom gradnje, inštitutom IGH.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaz Skof
04. 02. 2011 08.46
TO STE SI SAMI ZAKUHALI ,PREJ BI RAČUNALI NA TO.
kekec_pokec
03. 02. 2011 21.04
Pa koga skorumpiranci na sodišču farbajo s tem računalniškim programom. A ma slovenija res samo tri stečajne upravitelje, da je v primeru SCT ven vrgel kar dva iz partnerske veze Dolamič - Erceg? Lubi ljudje pa sej Slovenci smo res hlapčevski narod ampak za bedake nas pa res ne morete imet, ker izobraženi in pametni pa mislim, da smo toliko.
kratko in jasno
03. 02. 2011 19.18
pa ne, da se zdaj bojijo očitkov o pristranskosti .... od kdaj pa so se za tako" nepomembno" zadevo kot pristranskost začeli sekirati razni strokovnjaki ??!!
major1
03. 02. 2011 19.13
A ni ustrezal politični eliti Pahorja in njegovim tranzicijskim lastnikom zidarstva. Je istočasno opomin vsem, ki ne bodo delali tako, kot dirigira politična elita, ki izhaja iz ZKS.
vsesmozagonili
03. 02. 2011 18.12
dober m, da samega Maltarja niso dal za stečajnega upravitelja, ho,ho!
vsesmozagonili
03. 02. 2011 18.11
se vidi, kako so vsi povezani, samo tistega celjskega sodnika si poglejte! in tuki ni nič drugače!
vsesmozagonili
03. 02. 2011 18.10
tako, dabo lahk maltar vse preselil! kr tako naprej, vse do ljudske vstaje! takrat vam bomo že vse pobrali ! od kaminov do gat!
idrca
03. 02. 2011 16.18
kaj računalnik, tisti ki upravlja z njim je kriv najlaže reči računalnik on se ne more braniti beda
mesojed
03. 02. 2011 15.03
kakšn računalnik pa majo nej ga zažgejo