Gospodarstvo
Oglas

Sobote na celjskem sejmišču: Tretja sobota v novembru v znamenju vina, pršuta in salam

Celje, 13. 11. 2015 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Domači vinarji zatrjujejo, da je letošnja vinska letina ena najboljših v zadnjih 15 letih. Kako odlična vina so pridelali letos bo mogoče po včerajšnjem martinovem znova poskusiti tretjo soboto v novembru (21. novembra) na celjskem sejmišču.

Vinarji iz celotne Slovenije bodo svoja vina predstavili na 1. festivalu vina, pršuta in salam. Družbo pa jim bodo delali še ponudniki mesnin in tudi drugih dobrot, ki oblikujejo celovito kulinarično doživetje. Na sejmišču pričakujejo več kot 40 ponudnikov.

Sveža vina in predikati slovenskih vinskih regij – Celjska salama, špehovka in kraljica mortadela

Na festivalu bo mogoče poskusiti različna vina iz vseh slovenskih vinskih regij. Ponudniki mesnin pa bodo obiskovalcem ponudili pršut, klobase in salame iz različnih vrst mesa, panceto, prekajeno meso, paštete, kuhan jezik, tlačenko, zaseko in ocvirke. Kmetija Hočevar se bo predstavila z mesnimi izdelki iz divjačine (jelenova salame in klobase, salama divjega prašiča), ponudili pa bodo tudi divjačinski golaž. Na festivalu pa se bodo predstavile tudi Celjske mesnine, ki bodo obiskovalcem ponudile svoje mesne izdelke in vina. Poskrbele pa bodo tudi, da bodo obiskovalci lahko preverili, kako dobri so v ocenjevanju teže izdelkov - pri tem jim bo pomagala njihova kraljica mortadela.

Obiskovalci festivala bodo lahko izbirali še med unikatno uporabno keramiko za vino in jedi, unikatnimi lesenimi izdelki, pladnji, krožniki, skledami in jedilnim priborom. V ponudbi bodo še različna olja, siri in mlečni izdelki, med in medeni izdelki. Predstavile se bodo kmetije, ki se ukvarjajo s prodajo pekovskih izdelkov, pekovskega peciva, vložnin, sveže zelenjave, marmelad …

V vsakem vremenu, brez vstopnine in parkirnine

V Celjskem sejmu napovedujejo, da bodo poskrbeli za zabaven, kulinarično bogat dan na sejmišču. Na svoj račun bodo prišli tudi otroci, ki se bodo lahko zabavali na napihljivih igralih ali ustvarjali v posebnem kotičku.

Festival bo v sejemski dvorani E mogoče obiskati v soboto, 21. novembra, med 9. in 17. uro. Vstop je prost, obiskovalci pa tudi ne bodo imeli težav z iskanjem parkirišč za svoje jeklene konjičke, saj je v bližini sejemske dvorane E, ki se nahaja neposredno ob glavnem vhodu na sejmišče, dovolj brezplačnih parkirišč.

celje sejem
celje sejem FOTO: celje sejem
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1