Gospodarstvo
Oglas

Snapchat je vstopil na borzo in takoj postavil rekord! Prevzemite 50 EUR in trgujte z delnicami tega podjetja

Ljubljana, 13. 03. 2017 09.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred tednom in pol je podjetje Snap, katero je kreiralo popularni Snapchat vstopilo na borzo z največjo inicijalno ponudbo od leta 2014. Z začetno ceno delnice 17 dolarjev, je podjetje doseglo vrednost 3.4 milijarde dolarjev, s čem so prekosili rezultate Google-a iz leta 2004, kateri so dosegli vrednost 2.09 milijarde in pa Twitter-ja iz leta 2013 v vrednosti 1.9 milijarde.

Snapchat - 3
Snapchat - 3 FOTO: Snapchat

Že po prvem dnevu trgovanja je cena delnice uspela da doseže vrednost 29 dolarjev, s čem je podjetje doseglo vrednost 30 milijard dolarjev.

Samo danes vsi bralci 24ur lahko izkoristijo možnost da prevzamejo 50 EUR za trgovanje s cenami delnic Snap-a (tako imenovani CFD-ji) na svetovni borzi. 50 EUR za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Snapchat - 2
Snapchat - 2 FOTO: Snapchat

Brez dvoma bo uspeh Snapchat-a odvisen od števila uporabnikov, kot v primeru ostalih spletnih socialnih podjetij. Od konca junija 2015 do konca leta 2016 je število dnevnih uporabnikov Snapchat-a poraslo za 68%, z 94 milijonov na 154 milijonov. Vseeno pa bodoča rast uporabnikov lahko predstavlja izziv, sej je v drugi polovici leta 2016 njihovo število poraslo le za skromnih 5 milijonov, kar je bilo daleč pod 15. milijoni, ki predstavljajo povprečje’, so povedali v Fortrade-u.

Znamka Snap je trenutno vrednejša od Twitter-ja, Ferrari-ja in American Airlines-a.

50 EUR za trgovanje s ceno delnic Snap-a lahko prevzamete tukaj.

Snapchat - 1
Snapchat - 1 FOTO: Snapchat

 ‘Tekom leta 2016 je 98% prihodkov podjetja predstavljalo oglaševanje. Prihodki tekom prejšnjega leta so ustvarili značajno rast in so znašali 404.4 milijona dolarjev, čeprav so bili sledeni tudi z rastjo operativnih stroškov, ki so znašali 520.4 milijona dolarjev’, so povedali v Fortrade-u. 

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

 

Naročnik oglasa je Fortrade.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1