Gospodarstvo

Citronka Dr. Oetkerja

Ljubljana, 09. 09. 2008 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dr. Oetker prevzema del znanih blagovnih znamk Droge Kolinske, kot so Citronka, Sladki prah, Regina in druge.

Lastnik programa praškastih proizvodov Droge Kolinske, ki se prodajajo pod blagovnimi znamkami Regina, Royal, Kremin, Sladki prah in Citronka, bo s 1. oktobrom postala družba Dr. Oetker Slovenija. Gre za prvo v nizu prodaj malih programov, ki jih je Droga Kolinska napovedala aprila letos.

Kot pojasnjujejo v družbi, je odločitev o prodaji malih programov rezultat spoznanja, da Droga Kolinska ne razpolaga z dovolj sredstvi za zagotovitev dolgoročne prihodnosti vseh svojih proizvodnih programov.
Kot pojasnjujejo v družbi, je odločitev o prodaji malih programov rezultat spoznanja, da Droga Kolinska ne razpolaga z dovolj sredstvi za zagotovitev dolgoročne prihodnosti vseh svojih proizvodnih programov. FOTO: Kanal A

Droga Kolinska in mednarodna družba Dr. Oetker sta se dogovorili, da bo Dr. Oetker prevzel vse blagovne znamke in ustrezna poslovno potrebna sredstva. Program ni zaposloval delavcev, ker se proizvodi niso proizvajali v Drogi Kolinski, je uprava družbe danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze

Direktor družbe Dr. Oetker Slovenija Olaf Cordts je ob tej priložnosti izjavil, da jim povezava blagovne znamke dr. Oetker ter tradicionalnih blagovnih znamk Droge Kolinske, še posej Regina in Royal, zagotavlja optimalno zadovoljitev potrošnikovih želja. "S tem bomo ustvarili tudi osnovo za nadaljnjo rast v slovenski trgovini," je dodal.

V Drogi Kolinski zadovoljni

V Drogi Kolinski so po besedah članice uprave Milene Štular zadovoljni, ker so za dve svoji "najstarejši blagovni znamki našli uglednega novega lastnika, ki ju bo pomladil in zagotovil njuno dolgoročno rast."

Kot pojasnjujejo v družbi, je odločitev o prodaji malih programov rezultat spoznanja, da Droga Kolinska ne razpolaga z dovolj sredstvi za zagotovitev dolgoročne prihodnosti vseh svojih proizvodnih programov in blagovnih znamk. Droga Kolinska pričakuje, da bo do konca leta 2008 prenesla na nove lastnike tudi preostale manjše programe, ki jih prodaja.

Prihodke od prodaje proizvodnih programov bodo namenili za naložbe v osrednje proizvodne programe in zmanjšanje zadolženosti skupine Droga Kolinska.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luciluk
11. 09. 2008 18.25
damirg@email.si
11. 09. 2008 02.13
ah jah. to so novi cajti. ne smemo imet več komunističnih pogledov na stvari. pa kaj če izgine viki krema, saj imamo nutelo, ki je 10x boljša. Ni več vse v lasti države, tako da se ne smemo sekirati zaradi takih stvari :p včasih smo bli ful ponosni na yugo, čeprav je bil najslabši avto na svetu. Od razpada yugoslavije, je yugo nenadoma postal zanič avto. Če bi bil sedež podjetja v sloveniji, bi bil pa jasno še vedno najboljši avto za nas. tko da to vse pove.
sanacaple
10. 09. 2008 20.05
kar vse prodajte tujcem,te pa pol zapirajo še pred tem pa razprodajo vse vredne nepremičnine. Tobačna,Kartonažna logatec,Papirnica v Krškem,...........
josie_
09. 09. 2008 18.56
A Grizli so pa cisto ukinili? :(
Jozsef
09. 09. 2008 18.39
@rozlicek Jaz bi pa temu rekel business. Tako se dela. Tukaj drzava ni dala 10 milionov eurov kot za elan. V svetu se pac blagovne znamke prodajajo. Proizvodnja se pa seli pac tja, kjer je cenejsa. Zakon ekonomije inkapitala. Logicno. Tudi ti bos kupoval tam kjer je ceneje, da ti vec denarja ostane za oddih in druge stvari. Logicno.
jerym
09. 09. 2008 17.03
Ste zbrisal moj komentar!?! To ti je svobodna dezela !
fuksel
09. 09. 2008 16.12
bavčar, vse ti bomo vzeli...cirkusant....boš vidu...
rozlicek@gmail.com
09. 09. 2008 12.51
Iz dveh kolikor toliko dobrih firm so naredili en drek. Kmalu po združitvi Kolinske in Droge so dejali, da bodo ukinili proizvodnjo marmelad, ker imajo od njih samo 10% dobička. V vsem tem poslu se je šlo za zamljišče, na katerem je stala nekoč Kolinska. Sedaj so na obzorju veliki dobički pri prodaji tega zemljišča. Temu bi rekel Pogoltnost. Najprej smo se borili proti Srbijancem, sedaj nam pa le ti vodijo vse firme ali pa imajo velike deleže v njih.
trac
09. 09. 2008 11.34
Seveda niso zaposlovali delavcev, če so pa proizvodnjo preselili v makedonijo!