Gospodarstvo

Prvi mož Telekoma Slovenije ob odločitvi SDH: Po slovensko!

Ljubljana, 15. 06. 2015 07.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 8 min

SDH je zavrnil dodatne pogoje, ki jih je postavil britanski sklad Cinven za nakup večinskega deleža Telekoma Slovenije. Kot pravijo, bi takšni dodatni pogoji za prodajalce predstavljali preveliko tveganje in bi lahko neutemeljeno pripeljali do znižanja kupnine. Odgovor kupca pričakujejo v nekaj dneh.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Telekoma za zdaj ne bodo prodali
    01:24
    Iz 24UR: Telekoma za zdaj ne bodo prodali
  • Iz 24UR: Nakup zapletajo Makedonci
    01:59
    Iz 24UR: Nakup zapletajo Makedonci
  • Iz 24UR: Bodo Makedonci dali soglasje za združitev?
    00:44
    Iz 24UR: Bodo Makedonci dali soglasje za združitev?
  • Iz 24UR ZVEČER: Telekom še v državni lasti
    01:17
    Iz 24UR ZVEČER: Telekom še v državni lasti
  • Iz 24UR ZVEČER: Odzivi politike na odločitev SDH
    02:07
    Iz 24UR ZVEČER: Odzivi politike na odločitev SDH
  • Iz 24UR ZVEČER: (Ne)prodaja Telekoma končana ali ne?
    06:04
    Iz 24UR ZVEČER: (Ne)prodaja Telekoma končana ali ne?

Slovenski državni holding (SDH) se je odločil in Cinvenovo ponudbo za nakup Telekoma zavrnil. "Slovenski državni holding, d. d. (SDH) obvešča javnost, da ne sprejema dodatnih pogojev, ki jih je ponudnik za nakup večinskega deleža delnic izdajatelja Telekom Slovenije, d. d. posredoval kot dodatek k zavezujoči ponudbi z dne 20. 5. 2015," so zapisali v sporočilu za javnost.

SDH je ocenil, da bi takšni dodatni pogoji za konzorcij prodajalcev predstavljali preveliko tveganje in bi lahko neutemeljeno pripeljali do znižanja kupnine. A dodajajo, da so še vedno pripravljeni transakcijo zaključiti pod pogoji, ki jih je potrdil nadzorni svet dne 10. 6. 2015.

Predsednik uprave SDH Matej Pirc je dejal, da "postopek uradno še ni zaključen." Žogico je SDH tako vrnil Cinvenu. Odgovor kupca pa pričakujejo v nekaj dneh. Pri tem mu niso postavili roka za odgovor, pričakujejo pa, da bo odziv zelo hiter.

Pirc je še povedal, da v okviru tega postopka ni možnosti, da bi ga denimo prestavili na jesen. "Tak postopek je težko ustaviti za par mesecev in ga potem nadaljevati transparentno do vseh potencialnih kupcev," je dejal.

V britanskem zasebnem naložbenem skladu Cinven, ki je edini oddal zavezujočo ponudbo za tričetrtinski delež v največjem slovenskem telekomunikacijskem operaterju, se zaenkrat na to sporočilo SDH še niso odzvali. Po neuradnih informacijah iz virov blizu zadevi pa naj bi to zdaj pomenilo konec pogovorov o morebitni prodaji, kar bi pomenilo, da tudi tretji poskus privatizacije Telekoma ni bil uspešen.

Kakšni so bili pogoji?

SDH se je s tem odzval na odgovor, ki ga je v zvezi s prodajo Telekoma Slovenije od Cinvena prejel minuli konec tedna. V njem je Cinven pojasnil, zakaj Telekoma ne more kupiti brez predhodno rešenega vprašanja glede Telekomove makedonske hčerinske družbe One.

Telekom Slovenije
Telekom Slovenije FOTO: Dare Čekeliš

V prevodu pisma, ki so ga objavile Finance, Cinven med drugim piše, da so že od začetka jasno povedali, da je njihova ponudba za Telekom Slovenije temeljila na zagotovljeni 100 milijonov evrov vredni prodaji družbe One.

Cinven v pismu med drugim piše, da so se v zadnjih dneh trudili najti rešitev, ki bi bila zadovoljiva za vse strani in v ta namen predlagali tri alternative.

Prva možnost je ta, da se strinjajo z avtomatsko rešitvijo v zadevi One in da torej plačajo 35 milijonov evrov in pokrijejo razliko takoj, ko se One proda.

Ob tem navajajo, da so pripravljeni počakati na dokončanje posla s Telekomom vse do 10. septembra letos, saj predvidevajo, da je to dovolj časa za zaključek transakcije v primeru One. Odlog plačila, ki so ga predlagali v torkovem dopolnilu, tako po navedbah Cinvena ne bo več potreben.

Druga možnost je, da opravljena transakcija v primeru One ostane pogoj za dokončanje posla za Telekom Slovenije. Toda, če pogoj ne bo izpolnjen in če torej transakcija ne bo zaključena, v tem primeru Cinven pričakuje, da je SDH dolžan plačati njihove stroške financiranja v primeru propadlega posla. Kot tretjo možnost navajajo, da se iz transakcije izloči One in popravi vrednotenje Telekoma za dogovorjeno kupnino za One.

Osnovno ponudbo so sprejeli

Nadzorni svet SDH je minulo sredo, kot je znano, sprejel osnovno zavezujočo ponudbo Cinvena za nakup skoraj treh četrtin Telekoma Slovenije, ne pa tudi Cinvenovih dopolnil, ki jih je posredoval v torek prejšnji teden.

Cinven je svojo zavezujočo ponudbo sicer dopolnil zaradi zamud v postopkih regulatorne presoje Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo v Makedoniji, ki naj bi vnašale dodatno negotovost. A dopolnila za upravo SDH niso bila sprejemljiva.

Neuradno je sicer slišati, da v nobenem od omenjenih dveh odprtih postopkov ni pričakovati večjih težav. Makedonski varuh konkurence je sporočil, da imajo za odločitev glede koncentracije po združitvi hčerinskih družb Telekoma Slovenije in Telekoma Austria po zakonu čas do 9. julija.

Prvi mož Telekoma Slovenije ob odločitvi SDH: Po slovensko!

Na odločitev SDH, da ne sprejema dodatnih pogojev britanskega sklada Cinven za nakup večinskega deleža Telekoma Slovenije, se je na družbenem omrežju Twitter nocoj odzval tudi predsednik uprave Telekoma Slovenije Rudolf Skobe. "Inkriminirajmo in razvrednotimo. Slovensko. Na srečo so pravi cenilci vrednosti predvsem uporabniki", je zapisal.

Cerar odločitve SDH ne komentira

Premier Miro Cerar je seznanjen z današnjo odločitvijo SDH, da ne sprejema dodatnih pogojev, ki jih je družba Cinven dala za nakup večinskega deleža Telekoma Slovenije. Ker je postopek prodaje še v teku, pa odločitve SDH ne bo komentiral, so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Premier Miro Cerar je sicer danes v DZ danes priznal, da je bil pred nastopom funkcije predsednika vlade skeptičen do privatizacije Telekoma Slovenije. A podjetje "mesečno propada", tudi zaradi dejanj politikov, pijavk, ki so prisesane nanj, slabih praks in premalo vlaganj. Cerar tako meni, da mora SDH samostojno zaključiti postopek prodaje državnega deleža.

Luka Mesec (ZL) je na Cerarja ob začetku junijske seje DZ naslovil poslansko vprašanje o privatizaciji Telekoma Slovenije. Med drugim je spomnil na številne Cerarjeve izjave v predvolilnem obdobju, ko se je sedanji premier izrazil za nenaklonjenega prodaji Telekoma.

Cerar priznava, da je bil pred volitvami zadržan do prodaje Telekoma.
Cerar priznava, da je bil pred volitvami zadržan do prodaje Telekoma. FOTO: Reuters

Mesca je tako zanimalo, zakaj je Cerar prelomil svoje predvolilne obljube, glede na veliko nasprotovanje privatizaciji Telekoma v javnosti pa ga je tudi zanimalo, ali Cerar meni, da ima demokratični mandat za prodajo. Prav tako ga je zanimalo, kako si Cerar razlaga avtonomijo Slovenskega državnega holdinga (SDH) in ali je cena, ki jo je za državni delež v Telekomu ponudil sklad Cinven, ekonomsko upravičena.

"Preden sem stopil v to vlogo, sem bil izrazito zadržan do prodaje Telekoma Slovenije," je priznal Cerar. Vendar je zagotovil, da nikoli ni napovedal ali obljubil zaustavitve postopka prodaje. Nasprotno je vedno poudarjal, da bo v primeru, da zasede premiersko mesto, to zadevo potrebno ponovno preučiti in preveriti možnosti.

Vlado zavezuje sklep DZ o privatizaciji 15 podjetij, je spomnil Cerar. Hkrati so bili ob prevzemu mandata postopki v teku, njihova prekinitev pa bi ogrozila ugled Slovenije in bi lahko sprožila različne pravne postopke.

Cerar je po lastnih besedah v primeru Telekoma Slovenije "izrazil vso podporo SDH, da avtonomno dokonča že začeti postopek, kakor koli ga bo". Na končno odločitev ni želel vplivati in pritiska na SDH ni izvajal, je zatrdil. "Moja intervencija je bila ta: ne popuščajte pritiskom, vi ste avtonomen organ, ste strokovnjaki, izpeljite postopek, kot se je vlada – skupščina – zavzela v svojem stališču, in ne popuščajte grožnjam," je dejal.

Telekom ni prodan, postopek še traja "in pustimo SDH, da ga v skladu s postopki izvede", je pozval Cerar. Je pa vlada, kot je spomnil, umaknila pomisleke, kjer je to prosil SDH in je to bilo mogoče.

Glede primernosti ponujene cene je Cerar dejal, da to odločitev prepušča SDH. Spomnil pa je še, da v Evropi delujejo številni telekomunikacijski operaterji, ki so večinsko v zasebni lasti, pa odlično delujejo. Mesec ga je sicer glede tega opomnil, da je malo uspešnih telekomov v tuji zasebni lasti, še manj pa takih, ki bi bili v lasti tujih špekulativnih skladov.

Razlogi za možno prestavitev prodaje na jesen, kot predlaga Cinven, Cerarju niso v celoti znani, o njih tudi ne želi ugibati in špekulirati. "Če bo Cinven tu skušal manipulirati ali izsiljevati, potem seveda do prodaje ne sme priti, to je jasno in to tudi v SDH vedo," je poudaril. Premier sicer pričakuje, da se bodo potrpežljivo in konstruktivno pogovorili o vsem, "kajti postopek je že dolg, stroški, ki so do zdaj nastali, pa enormni". Postopka naj zato zdaj ne bi bilo smiselno na hitro prekinjati, "vse to je treba natančno proučiti in potem odločiti, kakšen naj bo izid na koncu".

Odzivi politike

Na ministrstvu za finance razumejo odločitev Slovenskega državnega holdinga (SDH), da ne sprejeme dodatnih pogojev britanskega zasebnega naložbenega sklada Cinven za nakup Telekoma Slovenije. Kot so poudarili v odzivu, SDH "spoštuje dobre poslovne prakse in slovensko zakonodajo, ki zelo jasno opredeljuje zavezujočo ponudbo".

Na ministrstvu so sicer izrazili obžalovanje zaradi odločitve potencialnega kupca, da dopolni ponudbo, saj da je vlada kot skupščina naredila vse, da bi do transakcije prišlo. Ravno tako sta po njihovih navedbah vse, da pride do dogovora, naredila tudi uprava in nadzorni svet SDH.

Gospodarski minister Zdravko Počivalšek se je odzval na zaplete ob prodaji Telekoma Slovenije. Kot je dejal, je nadzorni svet SDH sprejel zavezujočo ponudbo britanskega Cinvena. "Med resnimi poslovnimi partnerji na tej osnovi ne more biti nekih večjih novih diskusij,'' je dejal. Na novinarsko vprašanje o najnovejših zapletih sicer ni želel odgovarjati, saj da z njimi ni seznanjen. Je pa poudaril načelno stališče: "Mi smo tisto, kar je bilo zavezujoče, sprejeli, in v nadaljevanju pričakujem naš odgovoren odnos glede na vse to, kar sem prebral v časopisih."

Odločitev Slovenskega državnega holdinga (SDH), da ne sprejema dodatnih pogojev Cinvena za nakup večinskega deleža Telekoma Slovenije, je predsednik koalicijske DeSUS in zunanji minister Karl Erjavec pospremil z besedami, da ponudnik očitno ni bil strateški kupec. "Ponudnik je pokazal svoj pravi obraz, in sicer da ni bil strateški kupec in da je očitno želel samo poceni dobiti Telekom," je dejal Erjavec.

Predsednik koalicijske SD Dejan Židan je v prvem odzivu na sporočilo SDH med drugim dejal, da se holding ne sme pustiti izsiljevati edinemu kupcu Telekoma. Obenem je ponovil, da v SD menijo, da je bila tudi prvotna ponudba nedostojna, saj da Britanci za Telekom ponujajo premalo.

Cena, ki jo Cinven ponuja za Telekom, po Židanovem mnenju ni prenizka za nekaj deset milijonov, amapk za več sto milijonov, odprtih pa je tudi veliko drugih zadev.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (421)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

askralj
16. 06. 2015 07.09
+3
Cerar je dal vsem tujim vlagateljem ki niso iz Balkana jasen znak, naredite velik ovinek okrog Slovenije mi si vas ne želimo pa četudi vseskup propade, gospodarski napredek in nižja brezposelnost nas ne zanima in bomo nekak preživeli tudi brez podjetij ki izvažajo.
tankopiš
16. 06. 2015 09.04
+1
Smo še vedno za Balkan in socializem,še slepci to vidijo.Ne me brisat.
tankopiš
16. 06. 2015 09.04
01xxy
16. 06. 2015 07.02
+2
Cerar dela s slovenskimi podjetji tako, kot s svojimi ženami. Po uporabi jih zavrže kot stare cunje.
ho?emVšolo
16. 06. 2015 07.07
+2
LOPOVEpredZID
16. 06. 2015 06.57
+1
boli ego našo vladičko....ko enkrat za spremembo nekdo njih izsiljuje....
Borec21
16. 06. 2015 06.57
-1
Kar se tiče naložb skladov je največji problem da je to natisnjen denar v ZDA in EU ki ga je nujno treba nekam parkirat..........in to ni dobr..........žal Mramor tega ne ve in nikoli ne bo vedel ker še v življenju ni bil primoran goljufati da bi preživel to pa stara dokjtrina ZDA in Velika Britanija dobr vesta...........Grćija je pa grešnik sam oni so skapiral poanto zato s ene dajo...............in se bodo izvlekel..............
01xxy
16. 06. 2015 06.54
+2
Ali jim ni Cerar nakazoval, da bo on prodal pod vsakimi pogoji?
Angela Franko
16. 06. 2015 06.32
+6
enkrat je treba povedati da je tega dovolj ,dovolj tujih izsiljevanj dovolj domačih pijavk ,vse odstavit ,saj to je nezaslišano kaj se dogaja ,kdo vse se je prisesal in se okoriščal ,grdobija ,kje so pa tukaj SODNIKI VSI PO VRSTI ?????
Borec21
16. 06. 2015 06.55
+1
če za poplačilo zapitkov drugih uvedemo 100% ddv nam ni rešitve včerajšnja objava da je slabitev v bankah na novo za 4 mlr € in iz naslova osebnih stečajev 1,6 mlr € mi smo že pod vodo očitno so nam prikrojil škrge da sploh še funkcioniramo..
Aijn Prenn
16. 06. 2015 06.29
+3
Se imajo CinVen za neke težke finančne strokovnjake, pa pišejo neke pravljice o hišah in pohištvu... V telekom postaviti novo vodstvo in pospešiti investicije, pa prodaja odpade. Vsekakor pa trenutni direktor ne more biti več to, ker ob neprodaji ne bo videl več interesa za razvoj firme. Očitno mu je prodaja malo zlezla pod predale v tošlnu.
Aijn Prenn
16. 06. 2015 06.25
+2
Tile s CinVen mislijo, da lahko že zato, ker so angleži na debelo nategujejo in se zmišljujejo vedno nove finte. Me veseli, da so jim naši povedali, da imajo dovolj tega.
ho?emVšolo
16. 06. 2015 06.27
zdaj si bodo angleži premislili in želeli posel speljati po prvi ponudbi. Me zanima kakšen bo odgovor naše vlade in SDH. Jim bomo prodali?
Aijn Prenn
16. 06. 2015 06.32
Če bi cinven sedaj stopil nazaj in sprejel prodajo po prvi ponudbi, mora SDH zahtevati dokazilo, da ima CinVen zagotovljene vire financiranja glede na to, da so prejrekli, da imajo zagotovljene samo še par dni, potem pa so nategovali še cca en teden... Če bi cinven sedaj stopil nazaj in sprejel prodajo po prvi ponudbi, mora SDH zahtevati dokazilo, da ima CinVen zagotovljene vire financiranja glede na to, da so pred dnevi rekli, da imajo zagotovljene samo še par dni, potem pa so nategovali še cca en teden...
ho?emVšolo
16. 06. 2015 06.24
+2
Židan je pa obračalec po vetru. Je podprl prodajo po prvotni ponudbi, danes pa pravi, da je bila že ta slaba. Upam da stranka propade, saj so ostale le še same cvetke, s Kopačevo in Meiro Hot na čelu.
Bolfenk2
16. 06. 2015 06.38
SD se enkrat postavi na stran ljudstva enkrat pa na stran sovražnega tujega kapitala. Ne morejo se odločiti koga bi zastopali v parlamentu in vladi. Zato jih ZL prehiteva v vseh pogledih. Škoda za SD.
ho?emVšolo
16. 06. 2015 06.18
Včeraj sem poslušal za Odmeve komentar slovenskega odvetnika, ki zastopa druzbo Cinven. Tako goreče je govoril, da nujno potrebujemo novega vlagatelja, saj Telekom prinaša le izgubo, sem se vprašal, ali nemara odvetnik pravzaprav dela za interes države in ne za stranko Cinven.
Bolfenk2
16. 06. 2015 06.42
+2
A se zavedaš kakšne provizije bi razdelil Cinven med domače izdajalce v Sloveniji, če bi ta darilna pogodba za Telekom uspela. Ni čudno da nekateri tako goreče navijajo za prodajo.
ho?emVšolo
16. 06. 2015 06.50
si predstavljam, je Cinven želel potegniti iz države še zadnjo kapljo, ko imaš v trgovino 50% skonto in čakaš, če bo mogoče 90%
Bolfenk2
16. 06. 2015 06.54
Saj Telekom še ni rešen. Domači izdajalci ga morda prodajo tudi z 90% skonta, bodo provizije višje.
murate
16. 06. 2015 05.36
-2
Sklad je kupoval tudi drugje,pa ni zadeve uredil tako kot je treba.Popolnoma pravilno,takšne firme kot je telekom bi morali kupiti Slovenski davkoplačevalci.To bi moral biti predpogoj za nakup državne firme.Država naj da možnopst našim državljanom za nakup delnic po enotnih paketih 10 000 €.Če dajo takšne pogoje kot jih da Nisan za lising avta takoj vzamem dva paketa.Namesto,da se kupuje tuje avte kupujmo naše firme,bodo naši otroci jutri lažje živeli.
ho?emVšolo
16. 06. 2015 06.19
+0
Bolfenk2
16. 06. 2015 06.48
+1
Samo Goli otok kupimo od Hrvatov in pošljemo tja vse pijavke, ki izčrpavajo državna podjetja pa bo tudi državni Telekom cvetel. V socializmu so bila vsa podjetja družbena in smo imeli najvišji standard, le barabe so se takrat sončile na Golem otoku.
ho?emVšolo
16. 06. 2015 07.09
Armagedon Pobija
16. 06. 2015 02.29
+7
Pa ljudje božji zakaj toliko frustracije in izgubljanje živcev zaradi prodaje, stavimo na čas pustimo jim, da se naj krmijo z našim denarjem naj uživajo,med tem časom pa gospoda zvezek in pišimo imena in družine katere so se obogatele na naš račun počasi mirno vzgajajmo nase Slovenske sinove in hčere mirno jih pripravimo na novo denacionalizacijo in imena iz belešk bodo cvilila in prosila za odpuščanje in jih bo doletelo to ko bodo najmanj pričakovali in Slovenski človek bo ponovno postal ponosen in zaveden Slovenaka ,Slovenec.
slayer2
16. 06. 2015 06.39
Vaukan
16. 06. 2015 00.50
-6
Oj ustase braco mila duboka je rijeka Drina....Drinu ce mo pregaziti i Srbiju zapaliti....
RožleX
16. 06. 2015 01.08
+8
soniksk
16. 06. 2015 00.40
+3
Če je slučajno predsednik uprave Telekoma za prodajo tega podjetja in če prodaja ne uspe bi moral ostati takoj brez službe, ker nekdo ki ne verjame v podjetje v katerem je zaposlen nima kaj tam iskat. Tako kot tudi naša vlada nima več kaj iskat v Telekomu, ker se nagibajo prodaji in če ne bo prodan ga bodo samo še naprej izčrpavali namesto da bi dividende vlagali v razvoj podjetja. Če bi vlagali v Telekom bi se hitro trud poplačal z večjim dobičkom, več zaposlenimi. Tako pa izčrpavajo politiki in nadzorniki ta Telekom in vse skupaj počasi ampak vztrajno tone. Upajmo da se politika prebudi in da vidi kakšen potencial ima to podjetje.
jakec1575
16. 06. 2015 00.30
+19
Mene bolj fascinira to, da ko kaj saniramo, to pocnemo davkoplacevalci, ko pa to sanirano zacne ustvarjati dobicke, pa se stori vse, da se tega dobička vrne v proracun cim manj. Poglejte dars npr. Firmo smo ustvarili direktno iz proracuna. Čez cas je postala drzavno podjetje, danes pa je samostojna delniška druzba. Z nasim denarjem je ustvaril svoj kapital, Kapital, ki bi lahko sel v ceste. Ko odplacajo vse letne anuitete za dolgorocne kredite, ki smo jim, ja prav ste ugotovili, mi garant, si predpisejo dobicek in nagrade za uspesno delo. Ko je treba kaj vrniti davkoplacevalcem, to pa ne, mora it za investicije. Skratka namesto, da bi država ustvarjala nova podjetja iz svojega portfelja, jih iz proracuna, Ko je treba v proracun vrniti, pa je dobickonosnost na zadnjem mestu. Vse je prej. Visoke plače nad povprečjem uspesnih firm, bozicnice, 13 place, nagrade... Skratka olupijo veckrat. Nizji dobicki, nizji davki na dobicek, nizja vrednost delnice zaradi premajhnih dobickov, glede na prihodke, uspavanje zaradi protekcionizma na trgu (gre vendar za drzavne gate). Vse te poskuse gospodarstva s strani države pa nosi srednji razren z dohodninsko lestvico. Javni usluzbenci, po vecini v srednjem razredu se trkajo po prsih, da itak oni polnijo proracun, Izvozna podjetja nihce ne vprasa, zakaj ne morejo zaradi ubijalskih davkov konkurencno nagrajevati svoj srednji razred, Mala podjetja crkavajo, ker nimajo podpore v prevem kljucnem letu, In krog je sklenjen.
Uporabnik113189
16. 06. 2015 00.42
+12
Res je fascinantno. Ko sem pregledoval kako v ZDA rešujejo te težave, sem opazil da sicer država daje velike zneske bankam in podjetjem tako kot pri nas. Z eno samo veliko razliko. Tam morajo denar državi vrniti do zadnjega centa in ne samo to tudi obresti, ki niso tako nizke..Pri nas pa vsi samo črpajo, vrača nihče..
Uporabnik1245345
16. 06. 2015 02.29
+3
Če bo sreča, bodo nekoč ti modeli odgovarjali za te stvari. Se mora pa zamenjati politična garnitura ter sprejeti zakon, da tak kriminal ne zastara, pa da se bo tak kriminal v primenu zastaranja tudi "odstaral". Potem pa rabimo še tajno službo, ki bo falote poiskala po svetu in jih privedla pred delujoča sodišča. Če slovenska sodišča ne morejo pravično soditi, bomo pač uvozili tuje sodnike. Nemške, francoske, britanske, niti ni posebej važno.
bublika
16. 06. 2015 04.55
+2
Eh bo figo kdo kaj odgovarjal v tej ljubi SLO....
NiMiLahko
16. 06. 2015 00.18
-1
Edino pravilno , da niso sprejeli pogojev , sicer pa država fila žepe a mi smo postavili bivši PTT na noge saj smo plačevali ogromne zneske za priključek telefona vrnili mi niso niti 5% tega ! Miro peli vstran in pusti delo naj opravi sposoben folk !
GURT1
16. 06. 2015 00.13
+2
Glavno da se ukvarja Mesečnik z LGBT sceno, to ti je najpomembnejše, spolni impulzi razvajenih državljanov na prvem mestu...mu bo še Cmiro prskoču na pomoč...mogoč dobijo celo status manjšine
GURT1
16. 06. 2015 00.04
+4
Ajde Cmiro čas je da se spokaš stran od korita, škode si že preveč naredu....delaš vse kar se ne sme in te ne maramo....kje so zdaj vstajniki aja zraven Cmirota 5000€ mesečno vlečejo...ajde Mesečnik naredi revolucijo, puč al karkoli že, ne pa sam flancat z 5000€ vsak mesec v žepu že eno leto...
Mamas&Papas
15. 06. 2015 23.50
+21
Za časa JOSIPA BROZA TITA smo KUPOVALI, ne prodajali! Tako smo npr. atomski reaktor za NEK Krško kupili od ZDA, ne od Rusije, ker so pač bili cenejši in boljši, čeprav je bila SFRJ socialistična država. Da ne govorim o tem kaj je takrat pomenila neka jedrska elektrarna - primerjalno tako, kot da bi danes Slovenija imela svojo raketo za polet v vesolje. Danes pa telekomunikacije (prihodnost svetovnega napredka in razvoja) prodajamo za drobiž medtem, ko za 1.5 milijarde € kupujemjo elektrarne na premog. BUTALCI!!!
RožleX
15. 06. 2015 23.56
-4
RožleX
16. 06. 2015 00.15
+2
... ♪ ♫ ♩♬ ♭....vedno sem sanjal le njEEEga... meni pustila si laži... jaz pa mislil sem le na njega... vse noči..... ... ♪ ♫ ♩♬ ♭
Mamas&Papas
16. 06. 2015 00.16
+4
Rožle, jagenjček, ti se še rodil nisi takrat. Kwa pa ti veš kwa je SFRJ ...
RožleX
16. 06. 2015 00.20
+0
Teb nikol nč ni blo prou...Yu..EU...USA...ne Švica...tko ,da ne kaki...!
RožleX
16. 06. 2015 01.22
+3
RožleX
15. 06. 2015 23.48
+0
... ♪ ♫ ♩ ♬ ♭ ... opet ... ljeta je prošlo maj je ... ♪ ♫ ♩ ♬ ♭ ... više ne odgovara na ... ko zna zašto ... ♪ ♫ ♩ ♬ ♭. .. ovo je ... opet se pretvara uvijek ne znam zašto ... ♪ ♫ ♩ ♬ ♭ ..