Gospodarstvo

S skupnimi močmi na trg, ki veliko obeta

Ljubljana, 30. 05. 2012 12.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pristop skupina in švicarska korporacija Goldbah Group bosta skupaj naskakovali trg med Dunajem in Atenami na področju digitalnega marketinga. Ustanovili sta novo družbo, ki ji že letos napovedujejo 8,5 milijona evrov prihodkov.

Pristop skupina, d. o. o., je vodilna neodvisna komunikacijska in svetovalna mreža agencij v JV Evropi, švicarska korporacija Goldbach Group pa vodilna evropska mreža podjetij za digitalne komunikacijske rešitve in vodilno podjetje za trženje elektronskih, mobilnih in interaktivnih medijev na področju televizije, internetne televizije, radia, zunanjih oglasnih površin, iskalnikov in mobilnih medijev.

Družba Pristop skupina in švicarska skupina Goldbach Group sta ustanovili skupno družbo Goldbach Adriatic, ki združuje dejavnost obeh podjetij na področju digitalnega marketinga v Sloveniji in na Hrvaškem. V skupni družbi ima Goldbach Group 51-odstotni, Pristop skupina pa 49-odstotni lastniški delež, so sporočili iz Pristopa.

Kot so zapisali, je z združitvijo nastala najmočnejša operacija na področju digitalnega marketinga v jugovzhodni Evropi. V letu 2012 načrtujejo dobrih 8,5 milijona evrov prihodkov, v naslednjih treh letih pa eksplozivno rast in potrojitev prihodkov.

Nova družba bo prek družbe Renderspace opravljala agencijske storitve, prek družbe Goldbach Audience pa ostale storitve na področju digitalnih medijev. "V Pristop skupini smo z Goldbach Group za družbo Renderspace dobili idealnega strateškega partnerja, ki bo družbi zagotavljal nadaljnji razvoj in rast na področju digitalnega marketinga, in sicer tako storitveno kot geografsko. Območje držav med Dunajem in Atenami ima na področju razvoja storitev digitalnega marketinga ogromen potencial, ki ga nameravamo maksimalno izkoristiti. Pristop in Goldbach imata na tem področju ogromno sinergij," pravi Primož Pusar, direktor Pristopa in Renderspacea, ki bo z Vedranom Bilošem (odgovoren tudi za razvoj posla Goldbach Audience) hkrati tudi vodil Goldbach Adriatic.

Obetajo si hitro rast prihodkov.
Obetajo si hitro rast prihodkov. FOTO: Thinkstock

Goldbach Group je lani ustvarila več kot 400 milijonov evrov prihodkov. Svoja podjetja ima v desetih evropskih državah, ukvarjajo pa se z načrtovanjem, svetovanjem, snovanjem in izvajanjem digitalnih in celovitih komunikacijskih kampanj.

Skupino Pristop s sedežem v Ljubljani tvori mreža podjetij s predstavništvi na Dunaju, v Celovcu, Gradcu, Bruslju, Zagrebu, Sarajevu, Beogradu in Skopju. Mreža teh podjetij, ki zaposluje čez 200 strokovnjakov, je v letu 2010 ustvarila prihodek čez 35 milijonov evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3