Gospodarstvo

Revoz blizu lanskemu rekordu v proizvodnji

Novo mesto, 10. 12. 2010 11.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Letošnje poslovanje Revoza bo zelo blizu lanskemu, proizvodnja pa se bo močno približala lanskemu rekordu izdelanih vozil. Podobni bodo tudi prihodki in dobiček, ki bi lahko bil nižji zaradi dviga cen surovin.

Letošnje poslovanje novomeškega Revoza bo zelo blizu lanskemu, proizvodnja pa se bo močno približala lanskemu rekordu 212.680 izdelanih vozil. Posledično bodo podobni kot lani tudi prihodki in čisti dobiček, čeprav bo slednji zaradi dviga cen surovin na svetovnih trgih morda nekoliko nižji, so povedali v Revozu.

Po besedah Revozove tiskovne predstavnice Nevenke Bašek Zildžović bodo v Revozu delali tudi za praznike, razen ob koncu leta, ko bodo 31. decembra delavce poslali na kolektivni dopust, 24. decembra oz. na božični predvečer in večer pa ne bosta delali popoldanska in nočna izmena.

V Revozu se bodo približali lanskoletnemu rekordu.
V Revozu se bodo približali lanskoletnemu rekordu. FOTO: Miro Majcen

V prvih mesecih prihodnjega leta bodo še ohranili obratovanje v treh polnih izmenah, v nadaljevanju pa pričakujejo padec proizvodnje in posledično prehod na dve izmeni in pol ali celo samo dve.

Konec iztekajočega leta se namreč na evropskem tržišču iztečejo zadnje spodbude za nakup novih vozil, hkrati pa twingo, Revozov količinsko najpomembnejši avtomobilski model, prehaja v drugo fazo življenjskega cikla, ko naročila običajno upadejo, je pojasnila.

Vendar si v Revozu prihodnje leto obetajo tudi zelo pomembne odločitve, saj naj bi zveza Renault-Nissan in Daimler sprejela dokončno odločitev glede projekta novega twinga in štirisedežnega smarta, ki naj bi ju izdelovali v Revozu, je še povedala Bašek Zildžovićeva.

Kot je v začetku januarja povedal predsednik uprave Revoza Aleš Bratož, je edini slovenski proizvajalec vozil v letu 2009 ustvaril 1,28 milijarde evrov prihodkov in 20,6 milijona evrov dobička.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mr.T
12. 12. 2010 00.42
Tako se dela ,tolk ot tem nacionalnem interesu za zaenkrat so ta podjetja z tujimi lastniki prave perle nasproti privatiziranim slovenskim fimam ki jih lahko v imenu naionalnega interesa privatizirajo izbranci,kako že gre važn da so naši.
ochi
11. 12. 2010 11.35
kaj bo delavcu rekordna proizvodnja, če so plače iste.
djdj
11. 12. 2010 00.26
Clioti od 95ega naprej so ogabni za pogledat-kartonasta škatla na kolesih.
NinjaRockStar
10. 12. 2010 22.56
Gledam ocene komentarjev... In kot vedno zmaga večina. To so pa vozniki žabarskih avtov. Saj ne pravim da so slabi, ampak za ceno enega BMW-ja dobiš 2 Renualta, življenska doba BMW-ja je pa enaka življenski dobi 2 Renaultov.. Tako da ni panike, vse se obrestuje. Na koncu zmaga samo okus posameznika :)
PowRider
10. 12. 2010 22.15
ligor: Se strinjam s tabo. Sam imam francoski avto in ga ne zamenjam za nobenega nemca v tem razredu (zgornji srednji razred) in sem tudi že peljal veliko primerljivih nemcev ampak nobeden me ni prepričal tako kot francoz. Mogoče, vendar s težkim srcem bi ga zamenjal za mercedeza E (kateri je razred višje) v katerem sem tudi zelo užival v vožnji (mimogrede, oba sta tako udobna da ne morem reči kateri je udobnejši). Najslabše spomine imam pa na golfa, za ta avto pa ne najdem besed... Tako da vsi tisti ki mislite da so dobri avtomobili samo iz nemčije se močno motite. In pa francoski in nemški avti so (večinoma) delani za čisto drugačne tipe voznikov, zato pa prihaja do prerekanja!
hrcekmuri
10. 12. 2010 21.49
ČE BODO0 FRANCOZI BRALI NEKE ČUDNE DEPEŠE POTEM NE BODO IMELI KAJ DELATI
Expatriat
10. 12. 2010 21.20
Francoske avte na stran, vsaj nekaj pozitivnih novic o velikih podjetjih, ki dobro poslujejo. Sicer so pa hrbtenica vsakega nacionalnega gospodarstva mala podjetja, to velja predvsem za Slovenijo. Problem je privatizacija (beri ropanje) velikih nacionalnih monstrumov, ki zaradi slabega vodenja (nekompetentni menedzerji izbrani po strankarskem kljucu) davijo slovenskega davkoplacevalca.
cross_T
10. 12. 2010 20.38
Res ga ni za prehvalt:D. reno=rinu ;) To so mehki avtomobili,in so primerni za "mehke" voznike,pa za ženske,ki so pa že tak al tak bolj mehke (vsaj večina) :)) Če zbiješ kakšno zadevo,ali pa zabiješ z manjšo silo.je to sam še za na odpad,nasprotno od ww jev,to je pa narejeno na hard,in tut lepo držijo, Ampak mora tut Francoz bit na cest,zato da drugim znamkam,ceno zbija,in smo potem vsi srečni, juuhu
Brera01
10. 12. 2010 20.13
ma kaki nemci to so jajce na kubik da mam v 21 stoletju v avtu klopce namesto udobnih sedežev? pa kaj ste resni? :)
ligor
10. 12. 2010 19.55
Vsi tisti, ki mislite, da je samo "nemec" avto ste v veliki zmoti ali pa jih zagovarjate samo zato, ker jih vozite. Francoski avtomobili so že od nekdaj merilo udobnosti, pa naj se to tiče luksuza ali udobnosti. Ko so v Citroenu izdelali legendarno "žabo" je bila merilo udobnosti in tudi takratne tehnologije, o kateri se Nemcem niti približno ni sanjalo, kaj šele, da bi to uvedli v svoje avtomobile, ki so moimogrede serijsko začeli klime vgrajevati konec prejšnjega desetletja, če sploh. Kar se tiče kakovosti lahko rečem samo tole, pa ne vozim ne "nemca" in ne "francoza": ko sem se vračal iz letošnjega dopusta, sem na poti iz Pakoštanov proti Zagrebu ob cesti na kateri je bil zastoj opazil kar nekaj avtomobilov z odprtim pokrovom motorja, iz katerega se ja kadilo, ali pa je bil odprt iz bilo kakšnega drugega razloga, a glej ga zlomka, ta pločevina je bila nemškega izvora, med njimi pa ni bilo niti enega frenčka, pa sem med avtomobili ki so bili takrat udeleženi opazil tudi spačka :) Pa še tole: štirivratnega Smarta, ki izhaja iz nemškega koncerna bodo po sedaj zbranih informacijah delali v francoski tovarni v Novem mestu ;)
roaddogg
10. 12. 2010 19.42
Odlično.. Kdaj bodo vrnili prejeto državno pomoč ??
buderus
10. 12. 2010 16.22
Spet nas farbajo.
BDTR
10. 12. 2010 15.25
raj se drek z malo pišem k da si kupim renault.... nemškemu autu se reče auto vsem ostalim pa nekaj namest auta...
upornik18
10. 12. 2010 14.59
sam imam cliota pa je star 10 let teče ku urca brez kakšnih problemov :P
upornik18
10. 12. 2010 14.56
ali pa nekateri ne zmorejo plačevat večl esinga pa govorijo neumnosti, sam da se bi rešili avta ane Guliarth 10.12.2010, 13:47 :D sej vemo vse finte,neumni so ljudi ki gredo kupavat avto za nevem kolk pol pa si zmišlujejo neke zgodbe kar ni res ,slovenceni pač značilno da mora zmeram imet boljš avto od sosedovega :D
Krematorij666
10. 12. 2010 14.43
Hahaha pokam od smeha... Zaradi zbite šajbe je po tvoje Renault gajba... Kritiziraj servisno mrežo oz. točno določenega serviserja, ne pa vozilo... Veš kaj, zmanjkalo mi je bencina in avto je obstal na cesti...nikoli več ne kupim tega avta...LOL Jp pa nimam Renaulta a kritike naj bodo realna ali pa bolje, da jih ni...
Libra77
10. 12. 2010 13.47
Počena šipa od kamenčka Renault Kangoo 2009, štajerski avtodom, nadomestno vozilo ni bilo možno, čeprav se je menilo, da se je zazpoka razširila v krog in da je voznica v življenski nevarnosti, čakalna doba za novo vetrobransko steklo 14 dni, 14 dni vožnje po mrazu s počenim prednjim vetrobranskim steklom. Servis pa tak, da Renaulta ne vzamem, pa če ga dobim zastonj. Renault je šajba vam rečem.
hazy
10. 12. 2010 13.35
Pohvale za uspešnost Revozu, samo jaz pravim, da so Francozi odlični za izdelavo kozmetike ala parfumi, za fashion, itd., izdelavo avtomobilov pa naj raje prepustijo Nemcem.
Matej_87
10. 12. 2010 12.33
Pa naj še kdo reče, da Renault ni fajn :)