Gospodarstvo

FOTO: Cerar ob začetku kampanje: Sčasoma bo drugi tir prinesel 9000 služb. Kovačič odgovarja: Prej kakšnih 300

Divača, 25. 08. 2017 06.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Začela se je uradna referendumska kampanja o zakonu o drugem tiru. Organizatorji bodo poskušali volivce z argumenti prepričati, da je projekt dober oziroma slab. Vladna delegacija je kampanjo začela z ogledom izvlečnega tira med Divačo in Koprom. Referendum o zakonu o drugem tiru bo 24. septembra.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Drugi tir
    02:07
    Iz SVETA: Drugi tir
  • Iz 24UR: Vožnja po tiru Divača-Koper
    02:07
    Iz 24UR: Vožnja po tiru Divača-Koper

Danes se je začela uradna referendumska kampanja o zakonu o drugem tiru. Organizatorji kampanje bodo skušali vsak s svojimi argumenti volivce prepričati, da je vladni projekt dober oziroma slab. Katera stran bo v kampanji bolj uspešna, bo znano zadnjo septembrsko nedeljo.

Vili Kovačič je začetek kampanje obeležil z novinarsko konferenco. Na njej se je znova obrnil na ustavno sodišče, tokrat v zvezi s telekomunikacijskimi operaterji in SMS-donacijami. Kot je pojasnil, jim le T-2 od štirih telekomunikacijskih operaterjev omogoča prejemanje donacij prek SMS-sporočil.

Pobudnik referenduma in vodja gibanja Davkoplačevalci se ne damo Vili Kovačič napoveduje ostro kampanjo, v kateri bodo skušali volivce prepričati z argumenti, da je mogoče projekt zgraditi ceneje, hitreje in okolju bolj prijazno.

Kovačič je prepričan, da bo zakon na referendumu padel, s čimer bi se po njegovem mnenju odprla možnost za preučitev alternativnih rešitev za realizacijo projekta. Če bi zakon referendumsko preizkušnjo prestal, ga bo dal v presojo ustavnemu sodišču.

Vladna stran medtem nadaljuje z aktivnostmi za realizacijo projekta, danes je bil objavljen tudi razpis za pripravljalna dela. Državni sekretar na ministrstvu za infrastrukturo in vodja projekta Jure Leben poudarja, da drugi tir med Koprom in Divačo ni strateškega pomena le za Slovenijo, ampak tudi za širšo regijo in Evropo.

Vili Kovačič - 1
Vili Kovačič - 1 FOTO: Kanal A

Vlada je referendumsko kampanjo o zakonu o drugem tiru začela z ogledom terena

Vladna delegacija na čelu s premierjem Mirom Cerarjem je v spremstvu predstavnikov stroke in gospodarstva referendumsko kampanjo začela z ogledom izvlečnega tira na progi med Divačo in Koprom. Cerar je izpostavil, da se začenja čas za razmislek o tem, ali bomo obstali na mestu ali pa glasovali za zakon in s tem za razvoj.

Cerar je po ogledu gradbišča izvlečnega tira izrazil veselje, da njegova gradnja poteka v skladu s časovnim in finančnim načrtom. Dela bodo jeseni po njegovih besedah zaključena. Še posebej ga veseli, da pri gradnji sodelujejo slovenska podjetja, kar je zelo pomembno, saj da s tem povečujemo zaposlenost. Drugi tir naj bi sčasoma sicer ustvaril 9000 delovnih mest.

Da je gradnja ključna za razvoj gospodarstva, Slovenskih železnic (SŽ) in Luke Koper, je poudaril infrastrukturni minister Peter Gašperšič. "Za projekt smo dobili široko podporo zalednih držav, Evropske komisije, Evropske investicijske banke in verjamem, da bodo tudi državljani prepoznali pomen razvojnega projekta in bo na referendumu zmagal glas za," je dejal.

"Če z delom ne bomo nadaljevali in bomo obstali na tej točki, bomo obstali na mestu. Na točki nič za Slovenijo, na točki nič za razvoj. Verjamem v Slovenke in Slovence, da bomo znali v tej referendumski kampanji stopiti skupaj in prepoznati svoje lastne potenciale in vrednost svoje lastne države," je še ocenil premier.

Vlada je kampanjo začela pri izvlečnem tiru med Divačo in Koprom.
Vlada je kampanjo začela pri izvlečnem tiru med Divačo in Koprom. FOTO: Aljoša Kravanja

Medtem ko se je vladi na terenu pridružil prvi mož SŽ Dušan Mes, predstavnikov Luke Koper ni bilo. "Vemo, da imamo v upravi v samem vrhu vsaj eno osebo, ki kaže zadržanost do tega projekta, kar me izredno čudi. Vemo, da Luka Koper, nadzorni svet in uprava, načelno podpira gradnjo in pričakujem, da bo s strani uprave v prihodnjih dneh in tednih izkazana bolj odločna podpora projektu, ki je nenazadnje prav v veliko podporo Luki," je njihovo odsotnost komentiral Cerar.

Pomen drugega tira za gospodarstvo sta poudarila tudi gospodarski minister Zdravko Počivalšek in predsednik Gospodarske zbornice Slovenija Boštjan Gorjup. Počivalšek je dejal, da Slovenija večino bruto domačega proizvoda ustvari z izvozom, Luko Koper pa je označil za okno v svet in če želimo razvoj nadaljevati, je po besedah ministra drugi tir potreben.

Gorjup je medtem izpostavil, da bo slovensko izvozno gospodarstvo letos zraslo za 10 odstotkov oz. za tri milijarde evrov. "Če ne bi imeli drznih odločitev v 90. letih za izgradnjo avtocestnega omrežja, bi danes doživljali kolaps oz. ne bi imeli te rasti. Tako je za Slovenijo pomembno tudi, da se odločimo in začnemo graditi drugi tir," je dejal.

Državni sekretar in vodja projekta drugi tir Jure Leben je izpostavil, da je bil danes objavljen razpis za pripravljalna dela na drugem tiru. "Vrednosti so vrednotene na 20 milijonov evrov brez DDV. Gre za projekt sedanjosti in ne smemo več čakati, da nas prehitijo," je dejal.

Kot organizatorji so se do četrtka poleg vladnega urada za komuniciranje in Kovačičevega gibanja Davkoplačevalci se ne damo prijavili tudi Zavezništvo socialno-liberalnih demokratov, SMC, NSi, Krščanski socialisti Slovenije - Krekovi socialisti, Stranka enakopravnih dežel, Naprej Slovenija, SD, podjetje 2TDK, Dars in Slovenske železnice.

Kot je razvidno iz evidence Ajpesa, je transakcijske račune za kampanjo odprla tudi že SDS. Za kampanjo se morajo sicer organizatorji prijaviti do 1. septembra.

Nasprotniki zakonu menijo, da bo zapravljenega preveč denarja, ob projektu bo premalo novih delovnih mest, hkrati pa opozarjajo, da trasa ne varuje vodonosnikov, v katerih se zbira in prevaja podzemna voda.
Nasprotniki zakonu menijo, da bo zapravljenega preveč denarja, ob projektu bo premalo novih delovnih mest, hkrati pa opozarjajo, da trasa ne varuje vodonosnikov, v katerih se zbira in prevaja podzemna voda. FOTO: POP TV

Kakšne so skrbi nasprotnikov?

Trasa drugega tira med Divačo in Koprom z obratom proti Trstu, kot si jo je zamislila vlada, ne varuje vodonosnikov in ne pridobiva na višini, so danes menili nasprotniki vladnega projekta in vlado obtožili, da zavaja. Ob tem so bili kritični tudi do objavljenega razpisa za pripravljalna dela, še preden je vlada podpisala pogodbo za geološka dela.

"V tej trasi je močan vodotok vodonosnikov, med 80 in 260 litri na sekundo," je na današnji novinarski konferenci dejal profesor na ljubljanski strojni fakulteti in avtor ene od različic projekta drugi tir Jože Duhovnik. Tudi predor Karavanke je bil na hitro narejen in tam zdaj puščajo cevi, je ponazoril.

Zavrnil je tudi po njegovem mnenju zavajajoče podatke vlade, da bo s projektom zagotovila 3000 delovnih mest. Po njegovi oceni je zaradi predrage investicije realnejše pričakovati 300 novih delovnih mest z nizko dodano vrednostjo.

Med drugim je dodal, da bodo z vladnim projektom, katerega končna vrednost bo po njegovih trditvah znašala najmanj tri milijarde evrov, slovenski davkoplačevalci izgubili milijardo evrov proračunskih sredstev.

"Vladi se s projektom drugega tira kar naenkrat mudi," je ocenil tudi Miha Jazbinšek, ki se ukvarja s skladnostjo prostorskega planiranja in izvajanja projektov z zakonodajo. V danes objavljenem razpisu za izbiro izvajalca pripravljalnih del za drugi tir ne vidi logike. Napovedal je, da bo vlado, ki do danes ni potrdila izvajalca za geološka dela, prijavil zaradi zlorabe javnih sredstev.

Z razpisom, ki ga je Direkcija RS za infrastrukturo danes objavila na svojih spletnih straneh, bodo iskali izvajalca za gradnjo dostopnih cest. Pri tem nasprotnike zakona skrbi, kot so na to nedavno opozorili, da bo vlada za dostopne ceste uničila vinjanski in tinjanski gozd.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (211)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tellerkit
04. 09. 2017 16.08
Glas za drugi tir je glas za drugi TEŠ 6. Navali narod naivni.... Nekdo si bo spet polnil "prašičke"
muci007
31. 08. 2017 11.44
+1
Rop države preko 2. tira !
Uporabnik113089
31. 08. 2017 10.07
+4
Ta vlak lahko imenujemo: "Vlak teoretikov marksizma". Vsi govorijo o deset tisočih delovnih mest, nihče pa ne zna povedati, za koliko bo ta "šport" olajšal državno blagajno.Kateri dober gospodar se loti izgradnje objekta da ne bi že prej nič vedel kakšne stroške bo imel? Bazno me zanima Cerarjeva teorija o 9.000 delovnih mestih. Lepo je govoriti o 19. stoletju. V primerjavi z normalnimi evropskimi državami so slovenske plače točno na tej ravni. Tri leta niso naredili nič, zdaj pa naenkrat Magna, drugi tir... TEŠ 6 je bil zelo draga predvolilna reklama za stranko SD, ki jo bodo zanamci plačevali še enih 50 let; drugi tir pa bo tudi kar precej draga predvolilna reklama za SMS, ali natančneje SLL, kot se bo LDS preimenoval kakšen teden pred volitvami....Če bo prej omenjena stranka pušnila na volitvah, bomo najbrž vse njene vidne člane našli v upravnih in ostalih gradbenih svetih za izgradnjo drugega tira....
tellerkit
04. 09. 2017 20.56
Saj za TEŠ 6 so tud obljubljal kako bo potem vse oh in sploh in kaki profiti bodo nastajali. Dajte nehajte več zavajat slovenskega folka, ki vas ma zdaj pa res poln kufer...
Roxy79
29. 08. 2017 11.57
+6
Kakšne službe? kretničarjev prktično ni več, prav tako ne kontrolorjev na progu, prav tako ne vzdrževalcev... ker so jih SŽ odpuščale.. oz so šli delavci v pokoj, mladih pa niso zaposlovali..ampak so dejansko ZMANJŠEvaLI število zaposlenih.... in ti zaposleni so delali za 5 ljudi.... plačo dobivali za enega... 4 plače pa šle vodilnim v žep,
ROMELS
29. 08. 2017 10.25
+5
Se ve. slovenija je ena najbolj skorumpiranih držav v EU. Zato ni čudno, da tako rinejo s to železnico.
Adolph
29. 08. 2017 09.16
+2
Sodobne zeleznice ne rabijo nikakrsen personal,morda bojo prisle v modo spet konjarske vprege . . . .
Uporabnik113089
31. 08. 2017 09.55
Konjev pa imajo dovolj. V družini Cerar so itak strokovnjaki za konje. Takšne in drugačne...
ferencz 1
28. 08. 2017 13.52
+3
Vlak laži in korupocije-slovenske politične mafije!
Frane Šajn
27. 08. 2017 22.58
+6
Ljudje ob teh obljubah ne bodite podobni oslu iz Italijanskega pregovora,; "Osel je zadovoljen, da je sit in kljub temu ostane še naprej osel!"
NoExit
27. 08. 2017 11.20
+7
Takih delovnih mest kot jih cmerar omenja je že zdaj trikrat preveč !!!! Birokrati so Paraziti !!!
Frane Šajn
27. 08. 2017 22.59
+3
ferencz 1
27. 08. 2017 09.06
+5
Ta Mirkec s temi delovnimi laže kot pes teče, spomnimo se tistega SD ministra za finance, ki je objubljal minimalno plačo 1000 ojrov, pa pa Desusovega Kahla, ki je obljubljal penzijo po1000 ojrovčko! same mokre sanje liberalcev!
Fifi 24
26. 08. 2017 21.13
+6
Okrog KITAJSKE ponudbe iz leta 2013 pa TOTALNA CENZURA VSEH MEDIJEV !?? Le zakaj morda zaradi cene na ključ za ca 450 mil eur!!??
Fifi 24
26. 08. 2017 21.06
+5
Cmera malo pretirava kot vedno vendar ima deloma PRAV realna cena tira je 400/500 mil EUR razlika je 700/800 mil eur to je potem takem ca. 900 doživljenskih zaposlitev TA PRAVIH s povprečno SLO plačo ali pa si to razdeli 100 posvečenih in ker ima vsak tak svojga vrtnarja/kuharja/kuh. pomočnico/čistilko....je skupaj spet ca 1000 zaposlitev.... ovce pač plačajo vse skupaj tako kot so do sedaj pa je beeee
Frane Šajn
26. 08. 2017 19.40
+10
Bežite ljudje od tistih , ki vam obljubljajo cele stotine delovnih mest prej kot jih sploh vidijo, to je prva laž , ki jo najpogosteje uporabljajo politiki in pa multinacionalke ko vam poskušajo iz prve roke prodati zrak, ki ga imate kamor se obrnete zastonj. Vzemimo samo to kakšna skrb za Magno in za njena delovna mesta v njej, med našimi vodilnimi politiki, vam povem kaj jih skrbi mastne provizije, ki padajo pri teh poslih, vi ste jim pa deseta briga. Mislim , da imate 25 let pravljic dovolj za nadaljnih 50 let se strinjamo!? Tistih 28 miljonov € za Magno je za razfrčkat in vsiljena takojšnja vsa dovoljenja neglede na ornice , naj poskuša kmet tam sezidat eno bedno podstrešje za priključke , če se upa , a če bi že zorela na njih pšenica, umazan denar doseže svoje, to jim je sveto, oni po 4-rih letih odpeketajo vi boste pa poravnavali račune za zavožene stvari in sanirali strupe, spomnimo se teš6 in še celo vrsto podobnih anomalij. Na refrendumu bi veljalo odločati tudi o tej vsiljeni Magni pri vseh že dobljenih papirjih na Madžarskem pa kar vstrajajo tu pri nas . Rad bi samo enostaven dogovor zakaj ne delajo te lakirnice na Avstrijskem od kod jim le ideja da bodo vozili ta pleh barvat gor in dol ali bodo pri nas bolje barvali? O ja bodo, lastni narod. Ne zato, temveč za to ker Slovenski hlapčki po potrebi prodajo lastno mater ne samo zemljo. Vzemimo še drugi tir zraven si predstavljate kakšne inekcije od strani bi padale na račune tistih pri koritu v tujini. Klanje kdo bo držal prste v medu se je začelo. Počivalšek ta človek vsaj zame nima poštenih namenov še skozi kamero na TV ni sposoben gledati gledalcem v oči. Bojte se takih, ki ko z vami komunicirajo gledajo v vaše čevlje in pa v nebo vmes pa vas zanje ni. Pa še Cantarutija ko poslušaš ko zagovarja Magno kako porozne fleskule spušča te pa vse mine.
Frane Šajn
26. 08. 2017 19.45
+4
Cimos je pa šel za ceno trosobnega stanovanja nekje na periferiji kajnede Počivalšek tam ni bilo inekcij pa je bilo podjetje z vsemi atributi samo poštenega vodstva mu je manjkalo ne mutibaričev.
2tirMafija
26. 08. 2017 13.03
+0
Slovenija je očitno prebogata! Kljub temu, da v Sloveniji na pragu revščine živi preko 300 000 ljudi, je Vlada RS na zadnji dopisni seji sprejela sklepe o sofinanciranju čistilnih naprav v Belorusiji, Bosni in Hercegovini ter Srbiji, v skupni vrednosti 2.8 milijona evrov! Glede na stanje prebivalstva in zadnjih ekoloških katastrof, ki kar ne ponehajo, se mi zdi to norčevanje iz vseh državljank in državljanov Slovenije. Miro Cerar, prvo poskrbite, da bomo v zdravem in varnem okolju živeli Slovenci, šele potem pomagajte drugim!
Uporabnik113189
26. 08. 2017 12.37
-1
Spravte se že delat. Tečejo zadnje minute za izgradnjo, časa za ni več, nekateri bi pa še naslednjih deset let risali, načrtovali, gradili proge v oblakih, za katere bi služili resničen denar v ohlajenih pisarnah. Bo pač en tunel preveč, pa kaj, takoj na delo, če bo hitro narejeno bo v praksi prihranka za tri tunele. Jasno da je cestni lobi proti, kdo pa rad podpira konkurenco.. Pa ta delovna mesta ki bodo nastala bodo manj onesnaževala od tistih v Magni..
2tirMafija
26. 08. 2017 10.51
+1
Je mafijo že strah ? "Na dobro varovani železniški postaji Divača se je vkrcal Slovenska ministrska esenca in pa novinarji. Davkoplačevalci smo jim ponovno plačali vožnjo s posebnim vlakom, ki žal kot skoraj vsi Slovenski vlaki ni bil točen. Dva ministra je varovala garda varnostnikov železnice, dodatno za vsak slučaj še gasilci, policija in varnostniki protokola. Iz Ljubljane so se povabljenci pripeljali z enim velikim avtobusom, dvema manjšima, gospodje pa s črnimi limuzinami z vsemi spremljevalci in spremljevalkami. Naravnost bizarno in tragično je, da slovenske železnice vozijo skoraj vse potnike na relaciji Ljubljana – Divača z avtobusom, ki čaka v kolonah zaradi obnov mostov pred Postojno.
muci007
26. 08. 2017 09.44
+4
Ko politika odloča o projektih, namesto tehniška stroka!
CURVANORD Zanetti
26. 08. 2017 09.21
+6
Bolj verjamem temu profesorju strojnistva, kot pa vladnim barabam.Ti brez njega je vsem jasno da se da zadevo urediti hitreje in ceneje
muci007
26. 08. 2017 09.43
+1
Uporabnik113189
26. 08. 2017 12.26
+1
Ta profesor bi rad velik kos kolača za svojo firmo, to je vsa znanost.. Rad bi zato počakal si zagotovoil odlog za leto dve, da "njegovi" dobijo oblast in bo pogodba boljša ( pa ne za državo)..
2tirMafija
26. 08. 2017 12.50
+1
Seveda pa ni noben probem če rdeča mafija znova ukrade kakšno milijardo ?
flum
26. 08. 2017 08.29
+5
doktor prava si je izbrav same nesposobne kadre v vlado ! Šara od pastirjev.
Madeni
25. 08. 2017 21.50
+14
Laže BARAB kako 9000 delovnih mest če so BRIGADIRJI+ v gnili jugi izgradili drugi tir Šamac Sarajevo dolg 240 kilometrov v 180 dneh..To je dokaz da mislijo ropat 20 let za ta usrani mini tir dolg usranih 26 kilometrov..