Gospodarstvo

Kršil delovne obveznosti?

Koper, 23. 03. 2009 15.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Š.Z./STA
Komentarji
8

Nadzorniki so razrešili predsednika uprave Intereurope Andreja Lovšina, "ki ni dosegal poslovnih ciljev, je prekoračil pooblastila in tudi kršil delovne obveznosti".

Andrej Lovšin je bil na čelu Intereurope od 17. januarja 2006.
Andrej Lovšin je bil na čelu Intereurope od 17. januarja 2006. FOTO: POP TV
Zvezdan Markežič: Vse podrobnosti o ukrepih, ki jih bomo morali sprejeti za spremembo trenutnega stanja v družbi Intereuropa, bom predstavil po seznanitvi ob primopredaji zadolžitev in dolžnosti funkcije predsednika uprave.
Zvezdan Markežič: Vse podrobnosti o ukrepih, ki jih bomo morali sprejeti za spremembo trenutnega stanja v družbi Intereuropa, bom predstavil po seznanitvi ob primopredaji zadolžitev in dolžnosti funkcije predsednika uprave. FOTO: Intereuropa

Po dobrih treh letih delovanja uprave družbe Intereurope pod vodstvom predsednika uprave Andreja Lovšina je nadzorni svet družbe na seji razrešil predsednika uprave. "Današnja redna seja nadzornega sveta družbe Intereuropa je bila sklicana z namenom razprave o zaupnici članom uprave. Nadzorni svet je upravi še enkrat predstavil pomisleke in očitke zaradi posameznih odločitev. Uprava je izrazila svoje argumente, kljub temu pa je nadzorni svet sprejel sklep o prekinitvi sodelovanja s predsednikom uprave Andrejem Lovšinom. Razlogi za takšno odločitev so nedoseganje poslovnih ciljev, prekoračitev pooblastil in kršitve delovnih obveznosti,'' je sporočil prvi nadzornik Boštjan Rigler.

Na mesto predsednika uprave so nadzorniki imenovali dosedanjega namestnika predsednika uprave Zvezdana Markežiča, ''ki ima dolgoletne izkušnje v špediciji in logistiki, v družbi Intereuropa pa je zaposlen že 27 let. Je strokovno usposobljen in ne bo potreboval časa za spoznavanje posameznih delov družbe Intereuropa, saj jo resnično dobro pozna, ker v njej deluje že dolgo. To je v času gospodarske in finančne krize ključno, saj se bo Intereuropa lahko nemudoma bolj ostro odzivala na spremembe v okolju ter ohranjala nivo kakovosti in delovna mesta," je prepričan Rigler.

Bodo delničarji zahtevali revizijo?

10. aprila naj bi na zahtevo Kapitalske družbe (Kad) in Slovenske odškodninske družbe (Sod) potekala skupščina delničarjev, na kateri bodo odločali o imenovanju posebnega revizorja za preveritev vodenja posameznih poslov družbe v zadnjih petih letih. Delničarji Intereurope naj bi odločali o predlogu sklepa, da revizijska družba KPMG Slovenija preveri vodenje posameznih poslov družbe v zadnjih petih letih, predvsem pa tiste v zvezi z izgradnjo logističnega centra v Moskvi, nakupom podjetja Zetatrans, najemom prostorov na Kosovu, investicijami v osnovna sredstva, investicijo v informacijsko tehnologijo za podporo storitvam in odprodajami nepremičnin. Intereuropa je za gradnjo terminala v Moskvi namenila 140 milijonov evrov; pri tem naj bi predsednik uprave Lovšin prekoračil obseg naložbe brez soglasja nadzornega sveta, zato je bila proti njemu vložena kazenska ovadba zaradi suma zlorabe položaja in pravic.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
23. 03. 2009 21.48
HJA, STANJE JE TOLIKO SLABO,KER DELOVCI NE MOREJO PO KOPRU ŠPANCIRAT,KAR JE LOVŠIN NA VRHU,NI NIKJER PISARNIŠKIH MOLJEV Z INTEREVROPE,NOBENIH VREČK NE VLEČEJO PISUNI V PISARNE MED DELOVNIM ČASOM,IN RED MNOGE BOLI,KER MORAJO MED DELOVNIM ČASOM DELAT,NE KLATIT PO MESTU ČE SI LETA IN LETA VSAK DAN KLOMATIL PO TRGOVINAH IN PO BEFEJIH KAVICE TANKAL,JE HLADEN TUŠ,KO MORAŠ SEDEM UR DELAT MAR TEGA NE MORETE RAZUMET,UBOGE ŽENIČKE,KR NAENKRAT SI MORAJO PLAČO ODDELAT,KRIZA A NE
Buena Vita
23. 03. 2009 21.43
EDINO KAR JE VPRAŠLJIVO JE ZETATRANS RUSKA NALOŽBA PA SIGURNO NI,TO VEDO POVEDDAT PAMETNEJŠI IN PRIHAJAJO STARI KADRI KI IMAJO LEPILO NA PRSTIH
titovka
23. 03. 2009 18.25
DA BI KAJ TAKŠNEGA POČEL IVEKOV KOLJEGA...PA JAZ NE MOREM VERJETI......
Jože Pernek
23. 03. 2009 17.10
med DUNAJEM in LJUBLJANO stoji ob cesti najmanj 5000 kamionov ki se jih vidi iz ceste sem pa siguren da ne stojijo brez veze
Mombly Pilot
23. 03. 2009 17.06
SE ve čigav JE!!!!VEDNO JE ZRAVEN TER SLABO DELA OZIROMA DOBRO ZA SEBE TER SVOJEGA"BOTERA"
gabrijela.t
23. 03. 2009 16.59
"Razlogi za takšno odločitev so nedoseganje poslovnih ciljev, prekoračitev pooblastil in kršitve delovnih obveznosti,'' je sporočil prvi nadzornik Boštjan Rigler. Da gre to izjavit DARS-ovec in to za enega svojih političnih kolegov...je pa res moralo bit stanje v podjetju slabo:-)
youth
23. 03. 2009 16.33
Saj je pobral dovolj. Baraba
142
23. 03. 2009 16.23
Prvi odletu.....naj se nadaljuje!!!!!!