Gospodarstvo

Rado Antolovič ne želi voditi Luke Koper

Koper, 02. 10. 2012 18.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kandidat za predsednika uprave družbe Luka Koper Rado Antolovič, ki je dobil podporo nadzornega sveta, se je odločil, da ponujene funkcije ne bo sprejel. Nadzorni svet se bo v naslednjih dneh odločil o nadaljnjih korakih glede imenovanja predsednika uprave.

Rado Antolovič, kandidat za predsednika uprave družbe Luka Koper, ki je v petek dobil podporo nadzornega sveta, je danes sporočil, da ponujene funkcije ne bo sprejel, so sporočili iz Luke Koper.

Kot so še zapisali, se bo nadzorni svet v naslednjih dneh odločil o nadaljnjih korakih glede imenovanja predsednika uprave.

Luka Koper - 1
Luka Koper - 1 FOTO: Aljoša Kravanja

Kot je znano, je nadzorni svet Luke Koper 7. septembra iz nekrivdnih razlogov razrešil predsednika uprave Gregorja Veselka in za obdobje največ dveh mesecev za vršilca dolžnosti predsednika uprave imenoval člana nadzornega sveta Bojana Branka. Branku so hkrati zamrznili funkcijo v nadzornem svetu kot tudi predsedovanje v kadrovski komisiji.

Razlog za Veselkovo razrešitev naj bi bila izguba zaupanja nadzornikov do predsednika uprave. Veselko se z odločitvijo nadzornikov, ki sicer ni bila nepričakovana, ni strinjal. Kot je poudaril, je družba v zadnjih treh letih pod njegovim vodstvom poslovala zelo dobro.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kolcamož
03. 10. 2012 12.15
-4
luko zapret,škoda narave,ki jo uničujemo in naredit lepe plaže......nej svinjarijo vozijo v trst ali reko.......
b77
03. 10. 2012 12.45
-1
Prudi
03. 10. 2012 13.02
+5
preštej si raje koliko gospodinstev je odvisnoih od luke, predeš tolčeš v prazno. Plaža ne bi bila zadosti velika vse ,ki bi končali na sončni upravi.
Saudade
02. 10. 2012 23.08
+14
Kdo pa je verjel, da bo res prišel Antolovič? Samo zavajanje ljudi, da bi se zamaskiralo komu je bil v resnici stolček namenjen... Eden iz množice "sposobnih" slovenskih managerjev, ki svoje podjetje spravil v stečaj, je očitno še brez službe in mu je zato namenjena nagrada - ponovni poskus obubožanja Luke... V Sloveniji se uspešnost vodilnega kaže očitno samo preko spornih poslov... če teh ni (v času Veselka, v primerjavi s prejšnjim vodstvom...), ga je treba zamenjati... kot se je to že zgodilo pod isto vlado (Časar namesto g. Koreliča???). Končno si je družba kolikortoliko opomogla od predhodnega spornega razsipavanja, nesposobnega in predvsem NESPODOBNEGA vodenja in že izgleda, da se bo zgodba ponovila :( ...največje neumnosti in svinjarije (zamenjave v vodstvu in posledično razmetavanje z denarjem) se v Luki dogajajo vedno pod istimi politiki... A še nimamo dovolj propadajočih podjetij in brezposelnih na ulicah???
Emilija Glavina
02. 10. 2012 23.29
+5
b77
03. 10. 2012 23.51
+1
najboljšikader bi bil pošreni damjan janković
extradeluxe
02. 10. 2012 21.17
+11
razrešitev Veselkota je bila ena največjih napak v zgodovini upravljanja našega pristanišča.