Gospodarstvo

Prva odpuščanja v Beti

Metlika, 15. 12. 2008 09.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

54 delavcev v tovarni Beti bo prejelo odločbe o prenehanju delovnega razmerja, ostali bodo sklepe dobili "glede na dokončanje začetih poslov".

Beti se je vseskozi utapljala v rdečih številkah.
Beti se je vseskozi utapljala v rdečih številkah. FOTO: POP TV
Cena dela v tekstilni industriji v Sloveniji je višja kot jo priznava trg. Družba Beti

Delavci metliške Beti te dni prejemajo prve odločbe. ''Prve sklepe bomo 54 delavcem začeli dajati v tem tednu, ostalim jih bomo vročili glede na dokončanje začetih poslov,'' so sporočili. Delo naj bi izgubilo okoli 100 ljudi.

Družba Beti holding je 30. oktobra kot edini družbenik Beti Mode zaradi postopnega ukinjanja dejavnosti konfekcioniranja v Evropski uniji sprejela sklep o začetku postopka redne likvidacije Beti Mode. Sklep je bil sprejet ''zaradi dolgotrajnih neugodnih razmer na trgu in nezmožnosti nadaljevanja poslovanja družbe''. ''Pred uvedbo redne likvidacije družbe je vodstvo izvajalo več dejavnosti za ohranitev poslovanja. Med drugim so uvajali nove kolekcije z višjo dodano vrednostjo in dodelavne posle za zapolnitev prostih zmogljivosti,'" so zatrdili. Nekaj delavcev iz Beti Mode so prerazporedili v Beti Pletiva, skupaj z Zavodom za zaposlovanje pa skušajo iskati možnosti prekvalifikacije in prerazporeditve pri drugih delodajalcih.

Začetek postopka redne likvidacije družbe je bil vpisan 4. novembra na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Novem mestu. Beti je pred tem že zaprla obrate v Dobovi, Mirni Peči in Črnomlju, vseskozi pa se je utapljala v rdečih številkah.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dejan Krk
16. 12. 2008 09.14
Že prhajajo prvi Kitajski avti na trgih. Čez 10l let mogoče se bomo še o revozu tako pogovarjal....
fantodfare
15. 12. 2008 17.56
he,he. kupoval sem jih tudi po 11 EUR, tok kot so druge gate v Nami! Lagoya tebi pa zaželim, če si ženska spola, da od tistih kitajskih gat, fenilov in ostalih kemikalij, sej veš kaj dobiš tam spodi....he,he
zogby
15. 12. 2008 16.01
se je že začel, \"Janšev plaz\"
vetlan
15. 12. 2008 12.32
Živela \"neodvisna\" Slovenija z \"gospodarsko rastjo\".
porka.malorka
15. 12. 2008 12.05
Ne kupujte več proizvodov iz Kitajske pa bo vse rešeno. Jih pa bodo nazaj zaposlili če bodo hotli spet novce
Lagoya
15. 12. 2008 11.29
So imeli kar dobre gate :) Ampak take zna sešit tudi kitajc za 1€ na dan in edino prav je, da se znebimo takih neperspektivnih podjetij. Delavcem na cesti je treba pomagati, a nikakor država ne sme metati denarja v tako podjetje kot je Beti. Za vse tiste, ki me boste popluval..prej bi mislili in kupovali gate za 15€ od Beti in ne tistih za 3€ od kitajcev.
tovarišinajuriš
15. 12. 2008 10.47
Prva odpuščanja so bila že pred leti,sedaj bodo odpustili še vse ostale,razen vodstva in par ljudi,ki bodo menjali etikete na izdelkih,ki prihajajo iz Kitajske. Čao Beti,naj ti bo lahka zemlja belokranjska.