Gospodarstvo

V štirih letih in pol poplačilo 55 odstotkov dolga?

Ajdovščina, 08. 12. 2011 15.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Primorju bankam upnicam predlagajo, da bi jim v naslednjih štirih letih in pol poplačali 55 odstotkov svojih obveznosti. Če upniki ne bodo podprli predloga sanacije do konca decembra, jih bodo banke zelo težko podprle.

Primorje je bankam upnicam poslalo predlog sanacijskega programa.
Primorje je bankam upnicam poslalo predlog sanacijskega programa. FOTO: Kanal A

Vodstvo družbe Primorje Ajdovščina je zaključilo s pripravo predloga sanacijskega programa ter ga poslalo bankam upnicam. Postopek obravnave naj bi bil končan predvidoma do konca meseca. Predlog upnikom ponuja, da bi jim Primorje v naslednjih štirih letih in pol poplačalo 55 odstotkov svojih obveznosti.

Banke upnice pričakujejo, da bodo sanacijo družbe s konkretnimi prispevki podprli tudi nebančni upniki. Če upniki ne bodo podprli predloga sanacije do zaključka obravnave, bodo banke zelo težko podprle izvedbo vseh ukrepov, ki jim jih predlaga vodstvo družbe Primorje.

Zato bo vodstvo ajdovskega gradbinca v prihodnjih dneh vnovič zaprosilo upnike za tesnejše sodelovanje in jim posredovalo svoje konkretne predloge. "Ob tem bi želeli poudariti, da so rešitve, ki jih nudimo upnikom, za njih bistveno boljše kot bi bile v primeru, da družbi Primorje ne uspe realizirati sanacijskega programa. V primeru družbe SCT se je izkazalo, da za poplačilo tovrstnih upnikov ni na voljo nobenih sredstev," so sporočili iz Primorja.

"Le z uspešno sanacijo Primorja bo namreč mogoče ohraniti obstoj in razvoj številnih manjših podjetij in samostojnih podjetnikov, ki so nujno potreben člen pri izvajanju velikih inženirskih projektov," so še dodali.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Deple
11. 12. 2011 18.49
+1
kako bodo poplačali če mečejo delavce na cesto .ejmitko mitko tudi za tebe raste palica
modrook
08. 12. 2011 18.16
+6
še dobr da nism od Stavbenika kupil stanovanja ki še gradijo, drgač bi šlo vse skup v stečajno maso jst pa bi se lohk le pod nosom obrisal... by the way, Stavbenikova gradbišča stojijo že nekaj mescev... tko da ga bo Primorje fajn izropal
balazic2
08. 12. 2011 18.04
+9
Se pravi, da bo Primorje, oziroma bodo njegovi šefi in lastniki na koncu legalno ukradli 45% vsem upnikom (podizvajalcem , dobaviteljem, bankam,...) saj ta denar ni kar izpuhtel ampak ga nekdo ima! Potem pa se sprašujemo kakšni so zakoni v naši pravni državi?
odbogaposlan
08. 12. 2011 17.57
+5
sanja svinja o koruzi. zaplente vse premoženje temu direktorju
odbogaposlan
08. 12. 2011 17.56
+2
bojo, bojo....
b77
08. 12. 2011 16.52
+3
V STEČAJ!!!!! tAKOJ!!! prisilna poravnava je ena živa natega dobaviteljev, izvalajcev in davkolačevalcev!
Naglas
08. 12. 2011 15.50
+4
Razliko dolga do bank pa bomo krili davkoplačevalci ... kot smo krili preplačila z državnih razpisov. Mislim, da je bilo dovolj ... naj propade. V tujini ni nihče prevelik za propad (Parmalat, Manroland ...)!