Gospodarstvo
Oglas

Prihranite do 50 % pitne vode

Ljubljana, 20. 10. 2008 11.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Varčevati s pitno vodo – tako se glasi geslo v času, ko cena vode stalno narašča.

Naprave za izkoriščanje deževnice so rešitev, s katero lahko zmanjšate vašo porabo pitne vode do 50 %. Vse to zahvaljujoč najsodobnejši tehniki in kompletnim sistemom, ki glede na udobnost in zanesljivost zadovoljijo vse vaše želje.

Voda
Voda FOTO:

Voda je dragocena dobrina: kljub konstantni ali celo rahlo zmanjšani porabi je račun za vodo običajno višji kot v preteklem letu. Vzrok je, da sta priprava pitne vode kot tudi odstranjevanje odpadne vode vedno višja stroška.

Poleg tega na več območjih upada gladina podtalnice. Zato postajajo zaloge pitne vode omejene – tudi to povzroča povečevanje cene. Srednjeročno se ta situacija ne bo spremenila. Če povzamemo, cene bodo še naprej naraščale.

Pogled na povprečno porabo 150 litrov pitne vode dnevno na osebo pomeni: da se jo lahko okrog 50 % nadomesti z deževnico, ne da bi imeli manjše udobje. Pričnimo z izpiranjem stranišča, pranjem perila, čiščenjem in pranjem avtomobilov ter zalivanjem vrtov.

Če izhajamo iz stalno naraščajoče cene vode, se celotna naprava za izkoriščanje deževnice amortizira v 5-8 letih.

Voda
Voda FOTO:

Izkoriščanje deževnice je smiselno tudi z ekološkega vidika. Namesto da padavinska voda neposredno odteče, jo lahko na svojem zemljišču zadržite. To razbremeni kanalizacijske sisteme. Ta pozitiven efekt je še večji, če ob močnem deževju in polnih rezervoarjih prestrežete površinsko vodo tako, da priključite ponikalnico. Tudi GRAF ponikalnice so rezultat dovršene tehnike, ki se je v praksi že večkrat izkazala.

Voda
Voda FOTO:

Plastični rezervoarji za deževnico imajo veliko prednosti pred betonskimi. Zaradi bistveno manjše teže lahko rezervoarje iz PE vgradite, ne da bi potrebovali žerjav – odpadejo visoki stroški vgradnje, rezervoarje iz PE odlikujejo gladke notranje in zunanje površine. To zagotavlja dolgoročno visoko kakovostno vodo in enostavno čiščenje.

Stroški vzdrževanja sistemov za deževnico so nizki. Vse dele sistema za izkoriščanje deževnice po potrebi enostavno operemo z vodo.

Voda
Voda FOTO:

Stroški vgradnje sistema za izkoriščanje deževnice z rezervoarjem 5000 L ali 6500 L (primerno velik rezervoar za štiri člansko družino ) so med 2.000,00 in 2.500,00 EUR.

V naši ponudbi imamo rezervoarje za podzemno vgradnjo velikosti od 1000 L pa do 10000 L.

Nadzemne rezervoarje ( niso vkopani ) pa v velikosti od 330 L pa do 9000 L.

www.cistilnenaprave-dezevnica.si

www.armex-armature.si

e-mail: info.armex@siol.net

ARMEX ARMATURE D.O.O.

Zdravko Skubic

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Morana666
21. 10. 2008 20.21
bo folk že začel šparat ko bo čez nekej (dese)let vojna zarad pitne vode...
focus05
20. 10. 2008 12.51
Zanimivo in koristno, se v praksi že izvaja na veliko objektih, tako pri novogradnjah, kot pri obstoječih hišah. Je pa teh proizvajalcev in dobaviteljev podobnih sistemov še več in ne samo v tej novici predstavljeni ARMEX ARMATURE d.o.o., ... Lp