FIT 24UR
Oglas

Pridelano doma oskrbuje in navdušuje potrošnike

Ljubljana, 05. 09. 2011 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pridelano doma je program, ki prebivalstvo oskrbuje s pridelki z domačega podeželja. V program se vključujejo male in srednje velike domače kmetije ter tudi drugi domači pridelovalci hrane (čebelarji, zeliščni vrtovi … ).

Pridelano doma
Pridelano doma FOTO:
Pridelano doma omogoča učinkovito distribucijo in prodajo doma pridelanih živil in ostalih izdelkov domačemu prebivalstvu. Spodbuja trajnostno in etično potrošništvo s posebnim poudarkom na solidarnosti do manjših kmetov.
Pridelano doma
Pridelano doma FOTO:
Sistem oskrbe funkcionira na principu dostave na dom. Pridelke domačih kmetij v okviru programa dostavljamo neposredno na vaše domove v obliki domačih zabojčkov. Program pridelano doma je popolnoma povezan z naravnimi cikli, tako da se ponudba in vsebina zabojčka iz sezone v sezono spreminja.

Ko se vključite v program, si lahko vsak teden zagotovite domačo, zdravo in izredno svežo prehrano ter na ta način v veliki meri podpirate domače kmetovalce. Pomembno je, da je logistika programa urejena tako, da je npr. zelenjava na kmetijah pobrana le nekaj ur, preden vam jo dostavimo na dom in je zato izredno sveža.

Cilji programa so predvsem stimulacija proizvodnje in prodaje na malih in srednje velikih kmetijah, boljša prepoznavnost domačih kmetij in slovenskega podeželja ter oskrbovanje domačega prebivalstva z zdravo in domačo hrano.
Pridelano doma
Pridelano doma FOTO:
Zelo je pomembno, da se v Sloveniji začne oskrbovanje domačega prebivalstva s kakovostnimi domačimi pridelki in ne z industrijsko pridelanimi stotine kilometrov stran, ki jih ponujajo večji trgovski centri.

V našem programu so kmetija Sopotnik iz Polšine pod trojanskim klancem, kmetija Kos »Z Razborca« iz Zabreznika nad Izlakami, kmetija Pri Hribari z Vrha nad Mlinšami in kmetija Ferme iz Limovc.

Kmetije se nahajajo v okolici Izlak v občini Zagorje ob Savi, v osrčju Slovenije, v najlepših in neokrnjenih kotičkih našega domačega podeželja. Programu se pridružuje vedno več kmetij in tudi povpraševanje se iz tedna v teden povečuje.

Pridelano doma
Pridelano doma FOTO:

Glavni cilj programa Pridelano doma je v tem, da se urbana okolja začnejo oskrbovati s pridelki iz kmetijskega zaledja mest. V Sloveniji je kmetijsko zaledje obsežno, izredno bogato, pridelava na naših kmetijah pa je zdrava, pestra in predvsem domača. V program bomo v kratkem vključili tudi kmetije iz območja Lukovice.

Če se želite včlaniti v skupino potrošnikov programa Pridelano, nam oddajte kontakt na pridelano.doma@gmail.com, aktualno ponudbo z ostalimi kontakti pa lahko preverite tukaj:
 

Pridelano doma
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni