Slovenija
Oglas

Prezračevanje prostora pri zaprtih oknih

Ljubljana, 25. 10. 2010 16.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Z MIKrovent revolucionarnim sistemom okenskega prezračevanja in energijskimi okni imate lahko tudi pri zaprtih oknih v vašem prostoru svež zrak, obenem pa se bo izboljšalo tudi vaše energetsko stanje in počutje.

MIKrovent revolucionarni sistem okenskega prezračevanja in energijska okna, ki izboljšujejo kakovost zraka v prostoru, sta inovativna izdelka podjetja MIK in postavljata nove standarde kakovostnega bivanja.

Obe novosti sta na prvi javni predstavitvi na MOS pritegnili veliko pozornosti tako splošne kot strokovne javnosti in prejeli nagradi za inovativnost – SREBRNI CEH, ki jo podeljuje Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije in ZLATO NAGRADO Celjskega sejma.

Z MIKroventom do 87-odstotno vračanje toplote iz odhodnega zraka

MIK
MIK FOTO:

MIKrovent je inovativna in energetsko učinkovita rešitev za prezračevanje prostorov pri zaprtih oknih z minimalnimi toplotnimi izgubami in rekuperacijo zraka do 87 odstotkov. MIKrovent je podjetje MIK, ki zagotavlja kakovostne investicijske, energetsko varčne in estetske rešitve zasteklitve objektov, razvilo v sodelovanju s prof. dr. Petrom Novakom iz Visoke šole za tehnologije in sisteme.

Nove stavbe so zaradi energetske varčnosti bistveno bolj zatesnjene, kar pa poleg zagotavljanja minimalnih izgub toplotne energije povzroča zadrževanje odvečne vlage v prostoru, zato je take zgradbe treba ustrezno zračiti, da zagotovimo ustrezno kakovost zraka v bivalnih prostorih.

Namesto klasičnega zračenja z odpiranjem oken, pri katerem izgubljamo veliko toplote, lahko odslej s to svetovno inovacijo prezračite svoje prostore pri zaprtem oknu in z minimalno toplotno izgubo – rekuperacija (vračanje toplote iz odhodnega zraka) je namreč kar do 87-odstotna. Sistem je vgrajen v samo okno in ne zahteva nobenega dodatnega prostora ali posega v prostor.

Za več informacij pokličite na 080 12 24

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3