Gospodarstvo
Oglas

Preživite dan z zlatimi mehurčki

Ljubljana, 17. 12. 2012 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

December je mesec praznovanja, zato vas prva in največkrat nagrajena slovenska penina, Zlata radgonska penina, toplo vabi v svoj novi dom, Dom penine.

(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
V letu praznovanja 160-letnice Zlate radgonske penine so Radgonske gorice obnovile in odprle nove turistične prostore, katerih letnica gradnje sega v daljno 17. stoletje.
(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Pritlični prostori Doma penine navdušijo že v atriju, v katerega z Jurkovičeve ulice vstopite skozi veličastna obokana dvokrilna vrata. Pogled na desno razkrije prodajalno, polno vsega dobrega. Del prodajalne je tudi Klet pod oboki, v kateri se čas ustavi ob kramljanju in kozarcu vrhunskega vina, ki ga seveda lahko kupite v prodajalni.

Dvigalo in stopnišče vodita v zgornje nadstropje, v katerih sta prostor našli Degustacijska dvorana s kapaciteto petdeset sedišč in Klubska soba z udobnimi fotelji. Prva je namenjena spoznavanju izbranega vina in penine ob spremljavi hladnih prigrizkov. Za posebne priložnosti pa vam odpre vrata Klubska soba – opremljena in pripravljena, da vas razvaja z izborom brez primere.
(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:
Dom penine vas vabi, da obiščete zibelko slovenskega peničarstva, kjer vam bo ob obisku treh kleti Radgonskih goric zagotovo zastal dih. Obisk Kleti pod skalo je edinstveno doživetje. Tam namreč nastaja Zlata penina. V njej lahko začutite njihovo predanost, strokovnost in ljubezen do vina. Steklenice tukaj vsak dan ročno obračajo in tako pričarajo edinstven okus Zlate radgonske penine.V Kleti pod rimskim kolesom hranijo dragocene letnike, nad katerimi bedi rimsko kolo, ki skupaj s sončno svetlobo, ki pronica skozenj, simbolizira razvoj vinarstva v Radgonskih goricah. Presunljiva Klet pod slapom spremeni pokušino vin v nepozabno doživetje. Zvok slapa, ki nežno polzi iz skale grajskega hriba, ustvarja čarobno vzdušje, čemur bodo pritrdili mnogi pari, ki so za svoj civilni poročni obred izbrali prav prostor pod slapom.
(Foto: arhiv naročnika)
(Foto: arhiv naročnika) FOTO:

Tradicija in prestiž sta bližje, kot si mislite. Več na www.radgonske-gorice.si.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1