Gospodarstvo
Oglas

Prevzemite brezplačnih 50 eur in trgujte s turško liro pred velikim referendumom

Ljubljana, 10. 04. 2017 09.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Decembra lanskega leta je vladajoča stranka v Turčiji predstavila ustavni amandma, katerega je cilj da v osnovi spremeni način s katerim se upravlja s Turčijo. Kontroverzni ustavni načrt je namenjen da zamenja obstoječi parlamentarni sistem s predsedniškim in utre pot aktualnemu predsedniku Recep Erdogan kateri je na oblasti zadnjih 13 let da postane edini izvršni organ v državi.

Turčija Fortrade - 2
Turčija Fortrade - 2 FOTO: Turčija Fortrade

Za sprejem tega amandmaja, se bo glasovalo na referendumu, kateri je napovedan za 16.aprila tega leta.

Pričakuje se, da bo imel referendum močan vpliv na vrednost turške lire, zato iz tega razloga brokerska hiša Fortrade, specialno vsem bralcem 24ur, podarja brezplačnih 50 eur za trgovanje s turško liro na svetovni borzi (tako imenovani CFD-ji), da izkoristite ta dogodek in ustvarite potencilani zaslužek.

Brezplačnih 50 EUR za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Lansko poletje je premier Binali Yildirim objavil, da je prišlo dol poskusa strmoglavljenja vlade. Del vojske je poskušalo priti na oblast in zaščititi demokracijo, katera je bila po njihovem mnenju ogrožena s strani predsednika Recepa Tayyipa Erdoğana. Do tega dogodka je prišlo, ko je bilo objavljeno, da se pripravlja sprememba ustave. Od takrat turška lira izgubila 26% svoje vrednosti v primerjavi z dolarjem in 21% glede na euro’, trdi Fortrade.

Turčija Fortrade - 1
Turčija Fortrade - 1 FOTO: Turčija Fortrade

Kritiki pravijo, da predlagane spremembe ustava, katerih cilj je slabljenje parlamenta in oblikovanje političnega sistema brez nadzora, ki bi lahko, morda, dal Turčijo pod vladavino enega človeka. Nasprotniki so že izrazili zaskrbljenost, da sedanji predsednik že ima preveč moči in da pozitivno glasovanje na referendumu postavlja Turčijo v nevarnost, da postane avtoritarna država.

Turčija ima zdaj parlamentarni sistem, v katerem predsednik vlade, ki vodi vlado, ima omejene politične moči. Erdogan predlaga spremembo ustave v smeri, ki bi omogočila predsedniku da pride na čelo vlade, s cimer bi bila vloga predsednika vlade v bistvu preklicano. Glavni argument sedanjega predsednika predlaganih ustavnih sprememb turškega parlamentarnega sistema da ovira koalicijsko vlado, da sprejema pomembne odločitve. Rekel je, da bi novi sistem okrepil vlado, tako da bi se bila sposobna odločno soočiti z zunanjimi grožnjami, kot so terorizem, pa tudi notranjih kot so kurdski uporniki in morebitni novi državni udar’, pravijo v Fortrade-u.

50 evrov za brezplačno trgovanje s tursko liro lahko prenesete tukaj.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Pogodbe o razliki v ceni (CFD) predstavljajo proizvode, ki temeljijo na finančnem vzvodu in imajo visoko raven tveganja za Vaš kapital, ker lahko cene hitro postanejo neugdne za Vas. Svoja sredstva lahko izgubite, vendar ne več kot je bila višina vašega depozita. Ti proizvodi morda ne bodo primerni za vse stranke, zato morate biti prepričani, da ste razumeli tveganja, poiščite pa tudi neodvisen nasvet. To gradivo ni ne ponudba, ne povpraševanje in ne transakcija glede kateregakoli finančnega instrumenta. Fortrade ne sprejme nobene odgovornosti za kakršnokoli uporabo teh komentarjev, pa tudi ne za posledice, ki lahko iz tega izvirajo. Ni nikakršnega zagotovila in ne garancije glede točnosti ali popolnosti teh podatkov. Posledično, vsaka oseba, ki ravna po njih, to dela popolnoma na lastno tveganje.

Naročnik oglasa je Fortrade.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3