Gospodarstvo

'Povezovanje z SCT za nas ne pride v poštev'

Ljubljana, 04. 06. 2011 12.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vstopanje v SCT ne pride v poštev, meni predsednik upravnega odbora CPL, s čimer bo prihodnji teden seznanil tudi upravni odbor. Smo podjetje, ki se zdaj lahko prebije skozi krizne čase, še pravi.

Stanko Petrič, predsednik upravnega odbora Cestnega podjetja Ljubljana (CPL), je povedal, da v sodelovanje z gradbenim podjetjem SCT ne verjame več. Prepričan je namreč, da je sodelovanje z SCT bolj ali manj utopija, piše današnji Dnevnik.

Mes pravi, da so naredili korak naprej.
Mes pravi, da so naredili korak naprej. FOTO: Kanal A

Konec maja je CPL sporočil, da je pripravljen postati partner in večinski lastnik SCT, v kar pa Petrič zdaj ne verjame več. "Konkretnega predloga na mizo do danes nisem dobil, stojim pa na stališču, da kakršno koli povezovanje z SCT za nas ne pride v poštev," je povedal za časnik.

Zadnji poskus reševanja SCT se tako vse bolj zapleta. Medtem ko prokurist SCT Dušan Mes po poročanju časnika zatrjuje, da so v dogovorih z operativno ekipo CPL, ki jo vodi izvršni direktor za komercialo pri CPL Jure Krajnc, naredili korak naprej, je Petrič vsaj uradno neomajen.

"Prepričan sem, da je to sodelovanje bolj ali manj utopija. Z dogajanji bom prihodnji teden seznanil upravni odbor in mu sporočil svoje stališče, da vstopanje v SCT ne pride v poštev. Smo srednje veliko podjetje, ki se zdaj lahko prebije skozi krizne čase," je povedal Petrič.

Po poročanju Dnevnika so bila mnenja v tričlanskem upravnem odboru CPL nedavno še deljena. Še pred dvema tednoma je bil povezovanju z SCT javno naklonjen glavni izvršni direktor Alojz Kramljak, ki naj bi se pred kratkim z za zdaj neznanim ponudnikom dogovarjal o prodaji svojega 36,6-odstotnega deleža v CPL Naložbe, ki lastniško obvladuje CPL, vendar naj bi posel padel v vodo.

Ljubljansko okrožno sodišče je postopek prisilne poravnave SCT začelo 25. januarja, zdaj pa mora SCT predlog za začetek postopka prisilne poravnave dopolniti. Upravni odbor SCT je odvetnika Mirka Bandlja sicer pooblastil, da v primeru, če do 14. junija zaposleni v SCT ne bodo dobili zaostalih plač, umakne predlog za prisilno poravnavo, kar bi družbo vodilo v stečaj.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bmw318d
06. 06. 2011 19.11
aja v SCT-ju če poznate koga so že razprodaje pod pultom..................od orodja naprej
bmw318d
06. 06. 2011 19.09
lahko povem da tole povezovanje z firmo SCT in CPL je en velik blef samo natolcevanje drugih saj imajo v letu po podatkih 2010 300.000evrov dobička in tako naj bi CPL prevzel z takim dobičkom SCT to ni nič drugega kot pridobivanje časa in dajanje v javnost dezinformacije TO JE NEMOGOČE ......BLEF IN NAPIHOVANJE .............NI LOGIKE ...................je pa zanomivo saj so dosti po TV-ju mogoče jim pa to sede in lastništvo CPL-ja je da imajo firmo 3 vodilni samo tok kje smo .............
pijanec22
05. 06. 2011 23.21
s SCT, ne pa z SCT
Jožajoža
05. 06. 2011 16.05
SCT,VEGRAD,PRIMORJE,CESTNA PODJETJA........a lahko posamič delujejo na tako malem prostoru. vam jaz povem, da ne. vse dela dobi sct in jih porazdeli različnim podizvajalcem. tudi cestno podjetje LJUBLJANA je en del SCT.
Jo Va
05. 06. 2011 08.34
NOBENO večje gradbeno podjetje nima niti najmanj možnosti, da preživi v normalnih razmerah. Lep primer je par sto metrov ceste v nekem slovenskem mestu, ki so jo obnavljali več kot sedem mesecev (v marsikateri državi to storijo v enem vikendu od petka do ponedeljka). Tako pa sem dostikrat videl, da je en nekaj krampal ali lopatkal, ostali pa so zraven gledali. Za CPL pa se ve, da je pokradel mnogo SCT lastnine, da ni sedaj v stečajni masi, sedaj pa so jim lepo obnili hrbet.
b77
05. 06. 2011 08.10
agonijo sctja podalšujejo da bodo vse še do konca pokradli in da ne bo ostalo stečajne mase! v tej banana državi superreferendumov in butalskomi državljani je vse mogoče
dajns
05. 06. 2011 07.07
na vrsti je primorje.ni bilo plač ni akontacije ni nafte.menanžerji pa polni dnarja AJDOVSKA SRAMOTA
moster
04. 06. 2011 22.31
FIRMA,DA TE KAP RUKNE
jaka_m1
04. 06. 2011 17.36
Bojim se, da je to skupinski nateg SCT in države. Se pravi Zidar bo spraznil, kar se bo sprazniti iz podjetja še dalo. Država ne bo mela stroškov z brezposelnimi: Ker se od zraka ne da živeti si bo del zaposlenih našlo novo zaposlitev in tako ne bodo dobili ne nadomestila za brezposelnost ne pomoči iz jamstvenega sklada. Ostalim delavcem pa, ker bo njihovo povprečje zasluženih plač v zadnjem letu bore malo, bo pripadalo mogoče le 10% nadomestila za brezposelnost.
ka?ica
04. 06. 2011 13.54
Še CPL bodo spravl na beraško palco potem pa ne bo nihče kriv :((