Gospodarstvo

Pogajanja o Palomi še potekajo

Ljubljana, 15. 12. 2008 15.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lastniki Palome se še vedno pogajajo z Madžari o sodelovanju pri dokapitalizaciji podjetja. O pogajanju s podjetjem naših sosedov Paper & More ne dajejo dodatnih informacij.

Kapitalska družba (Kad) in Slovenska odškodninska družba (Sod), ki sta z 71 odstotki večinska državna lastnika Palome, še vedno nista zaključila pogajanj z madžarsko družbo Paper & More o sodelovanju pri dokapitalizaciji podjetja. Kot so povedali na Kadu, do zaključka pogajanj dodatnih informacij ne morejo razkriti.

Paloma
Paloma FOTO: Kanal A

Madžarski Paper & More je po nedavnem izteku razpisa za oddajo ponudb za nakup državnega deleža v sladkogorski tovarni papirja, na katerega se je sicer odzval en sam ponudnik, Kad in Sod pisno obvestil, da ga še vedno zanima sodelovanje pri privatizaciji Palome.

Kot so pojasnili v Kadu, so Madžari predlagali izvedbo neposrednih pogajanj, pri čemer so izrazili pripravljenost za sodelovanje pri dokapitalizaciji, vendar ne po ceni 4,17 evra za delnico. Prav tako si želijo objave prevzema po ceni na delnico, kot bo ta dosežena v dokapitalizaciji, in da Kad in Sod ostaneta delničarja družbe s sklenitvijo opcijske pogodbe za njune delnice z določenim rokom vnovčitve.

Spomnimo ...

Nedavno se je brez uspeha končal tudi drugi poskus privatizacije Palome. Na razpis za nakup 71-odstotnega deleža se je prijavil en sam ponudnik, neuradno avstrijska družba Alca-Med, ki se je v preteklosti za Palomo že zanimala, a njeni predstavniki nedavnega skrbnega pregleda sladkogorske tovarne niso izkoristili. Sta pa zato svoji delegaciji v Slovenijo poslali Paper & More in bosanska Violeta, ki pa ponudb nato sploh nista oddali.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

resslovenka
16. 12. 2008 13.38
Lagoya PALOMA ima prazgodovinsko tehnologijo. In kdo je kriv za to? Veš koliko je takih (tudi bivših ) podjetij? Očitno je, da se v letih po osamosvojitvi na področju gospodarstva ni nič spremenilo, še manj vlagalo. Pa ne ker se ne bi moglo, ampak ker ni bilo interesa. Bo kdo za to polagal račune? Nihče.
bocc
16. 12. 2008 13.32
Lagoya - kaj nekaj pišeš če nimaš pojma, koliko jaz vem so rolice, brisače in robci na novo posodobljeni.
Lagoya
16. 12. 2008 11.04
V Palomi imajo prazgodovinsko tehnologijo in ni čudno, da so v krizi. Tale Bajukova garnitura je stvar le še zaj. do konca. Samu upam, da ne bo Paloma postala drugi Elan in bo država začela metati vanjo naš denar, učinka pa ne bo nobenega. Treba je narediti konec pomoči brezupnim primerkom in ta denar prek olajšav raje nameniti majhim podjetjem, ki go motor našega gospodarstva.
routar
16. 12. 2008 09.36
Saj bi jo jaz kupil, pa nimam denarja. Je recesija....;)
titovka
15. 12. 2008 18.45
KAJ NI BAJUK VZEL PALOME SABO V ARGENTINO???
fantodfare
15. 12. 2008 18.21
he,he. Pa še bodo tekla...he,he. Slovenclji naberte si listja, jst tko že dolgo časa ne morem dobiti tistga palominega rdečega sekret papirja, vse ostalo pa zamaši školjko, he,he
hinko.murovec@siol.net
15. 12. 2008 16.38
Kaj pogajanja, naj lepo prejšnjim šefom poberejo vse kar so pokradli , Bajuk naj doda kar manjka in mir debata. Ni vrag, da ne bi našli par poštenih , ki bi zadevo vodili naprej. Madžari bodo iz Palome naredili isto kot so naredili kupci PAPa v Krškem, ali Akronija na Jesenicah. Izčrpali če se še kaj da , delavce na cesto in zbogom. Ali ni tega gospodarjenja že dovolj???.