Gospodarstvo

Podjetje Kopur je za dober milijon kupilo Preventov kompleks

Slovenj Gradec, 02. 08. 2012 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Stečajni upravitelj Prevent Globala Boris Kastivnik je za 1,295 milijona evrov uspel prodati proizvodnjo halo in zemljišča v Pamečah. Ni mu pa uspelo prodati preostalih dveh kompleksov, saj ni bilo zainteresiranih kupcev.

Prevent-6
Prevent-6 FOTO: Mateja Klavs

Nekdanji koroški velikan Prevent Global je v stečajnem postopku, na današnji dražbi pa je bil njegov stečajni upravitelj Boris Kastivnik delno uspešen pri unovčevanju premoženja propadlega podjetja. Kastivnik je povedal, da je bil prodan kompleks nepremičnin v Pamečah, za kar je edini ponudnik odštel 1,295 milijona evrov, kolikor je znašala izklicna cena.

Proizvodno halo in zemljišča v Pamečah je od Preventa v stečaju kupilo podjetje Kopur, ki se ukvarja s proizvodnjo v avtomobilski panogi ter zaposluje nekaj več kot 50 ljudi. Omenjeno podjetje je imelo nepremičnino v najemu že do zdaj.

Manj uspešen je bil stečajni upravitelj pri prodaji preostalih dveh kompleksov, saj zainteresiranih dražiteljev ni bilo. Kupca tako ni dobila nepremičnina, ki jo je Kastivnik ponujal po izklicni ceni pol milijona evrov, zato bo verjetno predlagal podaljšanje najemne pogodbe s sedanjima najemnikoma. Tudi za 2,1 milijona evrov ponujeni kompleks zanimanja ni bilo.

Dražbe Preventovega premoženja se bodo nadaljevale v petek, ko bo naprodaj 95-odstotni delež v Preventovem brazilskem podjetju. Kastivnik ga bo v tretjem poskusu skušal prodati vsaj po izklicni ceni 2,7 milijona evrov, potem ko ga neuspešno prodaja že od junija lani, ko je bila razpisana prva dražba po izklicni ceni 4,85 milijona evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Spartan...
09. 03. 2014 11.02
llsash kaj nima Kopur? Kak hastor? Si pa precej neumen. Pojedo je tebe minus na banki...
llsash
04. 08. 2012 09.45
-1
Kopur nima enga milijona, še, to je ze spet kupo Hastor, s pomocjo Kopurja, ki dela za Hastorja, a n, isto kot pa AFC, Hastor ni butast, je pa slovenjgraski folk in Zakersnik!!! Pojedo vas je...Pa tut Zakersniko nc ne fali, see! :) Še...
x eror
03. 08. 2012 10.11
+2
No ki so tisti časi ko se je kradlo iz preventa.Od usnja do različnih materijalov..Zadni dni se je pa narod upiral ker več ni mogel krast