Gospodarstvo

Podaljšan razpis za kontrolni stolp

Ljubljana, 10. 03. 2009 14.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
3

Kontrola zračnega prometa Slovenije je razpis za gradnjo kontrolnega centra na letališču Jožeta Pučnika, ki bi se moral izteči danes opoldne, podaljšala do 16. marca.

Letališče Jožeta Pučnika na Brniku
Letališče Jožeta Pučnika na Brniku FOTO: Dare Čekeliš

Kontrola zračnega prometa je razpis za gradnjo centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa na letališču Jožeta Pučnika objavila 29. januarja. Gre za nov razpis za gradnjo centra – prejšnjega so po odmevnih lanskih aretacijah gradbincev razveljavili. Prijavitelji morajo zagotoviti bančne garancije za resnost ponudbe (150.000 evrov), za dobro izvedbo del (dva milijona evrov) in za odpravo morebitnih napak v garancijskem roku (1,5 milijona evrov). Merilo za izbiro bo najnižja cena.

Razpis so, po informacijah Kontrole zračnega prometa, prestavili, saj so ocenili, da jim tako bolj ustreza.

Maketa centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa iz razpisa, ki je bil razveljavljen.
Maketa centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa iz razpisa, ki je bil razveljavljen. FOTO:

Ocenjena investicijska vrednost celotnega projekta centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa, ki bo stal na brniškem letališču, je 22,5 milijona evrov. Omenjeni razpis obsega samo gradbeni del.

Vrednost gradbenega dela investicije je v investicijskem programu zaradi izločitve kontrolnega stolpa ocenjena za približno 30 odstotkov nižje od najcenejše ponudbe iz razpisa, ki je bil neuspešno zaključen februarja lani in je vključeval tudi kontrolni stolp, pravijo. Na razveljavljenem razpisu je, kot je znano, Vegrad gradnjo ponujal za okoli 17 milijonov evrov, Gradis za 18,8 milijona, SCT in Primorje pa za 19,5 milijona evrov.

Če bo razpis uspešen, na kontroli zračnega prometa pričakujejo, da se bodo dela začela letos poleti, center pa naj bi začel obratovati marca 2011.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

masni
11. 03. 2009 10.20
NAJUGODNEJŠO PONUDBO BO DAL ZIDARJEV SCT,POTEM SLEDIJO ANEKSI POGODBI IN STVAR SE BO PODRAŽILA ZA DVAKRAT ALI TRIKRAT-DA TI POSTANE SLABO
MFCastro
10. 03. 2009 21.41
Naslov članka je "Podaljšan razpis za kontrolni stolp", kljub temu da kontrolni stolp nima nobene veze s tem razpisom :) Gre se le za gradnjo centra...
mare.miami
10. 03. 2009 16.59
Naj ga čimprej naredijo,da bo mir.