Gospodarstvo

Pivovarna Laško prodaja Mercator

Ljubljana, 27. 10. 2011 17.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nadzorniki Pivovarne Laško so se seznanili z vsemi stroški ter načini obvladovanja teh stroškov. Kot pravi predsednik uprave Dušan Zorko, so obravnavali tudi postopke odprodaje premoženja, vendar posebnih sklepov glede tega niso sprejeli.

Nadzorniki Pivovarne Laško še odločajo o prestrukturiranju lastništva znotraj skupine Pivovarne Laško. Poleg Mercatorja bodo prodajali tudi deleže v časopisni hiši Delo.
Nadzorniki Pivovarne Laško še odločajo o prestrukturiranju lastništva znotraj skupine Pivovarne Laško. Poleg Mercatorja bodo prodajali tudi deleže v časopisni hiši Delo. FOTO: Damjan Žibert

Kot je dejal predsednik uprave Pivovarne Laško Dušan Zorko, so na seji pregledali vse oblike stroškov, načine obvladovanja stroškov ter obvladovanje tveganja pri stroških za podjetja Pivovarna Laško, Pivovarna Union in Radenska. Ob tem so nadzornikom podrobno predstavili tudi standarde, tehnologijo in uporabo materialov, ki jih uporabljajo, je še izpostavil.

Ker je podjetje že v fazi načrtovanja za leto 2012, so se na seji prav tako dogovarjali o tem, kdaj in kako bodo
koncepta obvladovanja stroškov lahko vnesli v načrt za prihodnje leto, je dejal Zorko.

Na vprašanje, ali so na seji obravnavali prispele nezavezujoče ponudbe za nakup večinskega deleža Mercatorja, je Zorko dejal, da so nadzornike sicer seznanili s postopki odprodaje premoženja, a da "ni bilo nobenega posebnega sklepa, le seznanitev".

Ob tem je nadzorni svet pozval upravo, naj razmisli o sklicu izredne skupščine do konca leta, na kateri bi odločali o ustanovitvi pogodbenega koncerna. Kot je ob tem izpostavil Zorko, bodo sicer "poskušali pridobiti pogodbeni koncern, a je vse odvisno od odločitve lastnikov."

Imena ponudnikov, ki so z nezavezujočo ponudbo pred tednom dni izkazali interes za Mercator, za zdaj še vedno ostajajo neznanka. Kot poroča STA, naj bi ponudbe oddali finančni skladi Mid Europa, Warburg Pincus in TPG ter hrvaški Agrokor. Agrokor naj bi po pisanju medijev pripravil ponudbo po ceni 221 evrov za delnico Mercatorja, kar naj bi bilo občutno več od ponudbe finančnih igralcev, pri katerih naj bi se cena gibala med 155 in 170 evri za delnico.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

titovka
31. 10. 2011 07.39
to je lajf...za nič se ni matral, a sedaj prodaja, kot da je njegovo!!!!jaz temu rečem, da je to pohlep po kruhu brez motike!!!!!
odbogaposlan
28. 10. 2011 17.14
zakaj ste mivčeraj zbrisali komentar? kje je tukaj in sedaj nacionalni interes!
rudra
28. 10. 2011 12.19
Fruc te gleda admin.
rudra
28. 10. 2011 12.19
Sosed-susjedu.Roka-roko umije ,tudi če je ta tajkunska lažniva ,bankirska ali pa politična .Kpj na sceni -znova!
lotion
28. 10. 2011 11.28
Laško - Merkator - Merkator - Agrokor... Lepo spet pred očmi javnosti... naj uganem...še pred volitvami ?
keramicar2
27. 10. 2011 23.45
samo slabi gospodarji prodajajo premoženje- v tem primeru pa kakor dobljeno tako izgubljeno vmes pa še pokradeno.