Gospodarstvo

Sindikat Adriinih pilotov: Na zniževanje pravic in standardov ne bomo pristali

Ljubljana, 22. 03. 2017 06.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Stavka pilotov Adrie Airways ni povzročila večjih nevšečnosti, več težav je pričakovati v četrtek, saj je odpovedanih nekaj letov. Stavka 106 od 113 pilotov, na tiskovni konferenci so poudarili, da ne bodo pristali na zniževanje njihovih pravic in standardov, čeprav podrobnosti nove kolektivne pogodbe še niso znane.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Prva stavka pilotov v zgodovini
    02:00
    Iz SVETA: Prva stavka pilotov v zgodovini
  • Iz 24UR: Adriini piloti stavkajo
    01:52
    Iz 24UR: Adriini piloti stavkajo

Stavka pilotov Adrie Airways, ki se je začela danes ob 6. uri, ni povzročila večjih nevšečnosti. Na letališču ni bilo posebnosti, opaziti je bilo le več klicev v tamkajšnji klicni center, so povedali na Aerodromu Ljubljana.

Piloti Adrie Airways bodo danes stavkali do 22. ure, nato pa še v četrtek med 6. in 22. uro. Za stavko so se odločili zaradi zmanjševanja pravic po izteku zadnje veljavne kolektivne pogodbe.

Odpovedi letov danes ni bilo, so pa spremenili številne lete. Tako so prestavili ure odhodov letal proti Sarajevu, Podgorici, Bruslju, Pragi in Frankfurtu. Z nekajurno zamudo pa so na letališče na Brniku prispela letala iz Sarajeva, Dunaja, Amsterdama, Prage in Münchna.

Kot so pojasnili v letalskem prevozniku, stavka 106 pilotov od 113 pilotov. Lete so danes izvajali nestavkajoči piloti ter piloti partnerskih prevoznikov iz EU. Stavka poteka v bazi Ljubljana, iz drugih baz, v Prištini, Lodžu in Frankfurtu, kjer je slučajno letalo na poziciji zaradi posebnih čarterskih prevozov, pa letenje poteka nemoteno.

Za jutri odpovedali lete v Zürich, Tirano in Prištino

Več težav je verjetno pričakovati jutri, ko so že odpovedali nekaj letov, in sicer v Zürich, Tirano in Prištino, prav tako ne bodo prispela letala iz Pariza, Züricha, Tirane in Prištine. Spremenili so tudi ure večjega števila letov.

Potnike pozivajo, naj redno spremljajo aktualne potovalne informacije, ki jih družba objavlja na svoji spletni strani.

Zakaj piloti stavkajo?

Stavka je posledica tega, da se je s koncem februarja iztekla zadnja veljavna kolektivna pogodba o plačah in pogojih dela pilotov v Adrii. Nove kolektivne pogodbe Sindikat prometnih pilotov Slovenije in družba še nista sklenila, zaradi tega pa so se po 1. marcu pri delodajalcu začele zniževati pravice in pogoji dela pilotov, so zapisali v sindikatu.

Tako zahtevajo, naj Adria svojim pilotom do sklenitve novega dogovora zagotovi višino in obseg pravic in obveznosti iz delovnega razmerja, kot jih je določala zadnja kolektivna pogodba. Sindikat je sicer stavke pilotov Adrie Airways napovedal tudi za 27. in 28. aprila ter 25. in 26. maja.

Sindikat je stavke pilotov Adrie Airways napovedal tudi za 27. in 28. aprila ter 25. in 26. maja.
Sindikat je stavke pilotov Adrie Airways napovedal tudi za 27. in 28. aprila ter 25. in 26. maja. FOTO: Miro Majcen

Piloti ne pristajajo na nižanje standardov in pravic

Stavkajoči piloti Adrie Airways so na novinarski konferenci na Brniku izpostavili, da želijo ohraniti standard, ki so ga imeli po stari kolektivni pogodbi. Po njenem izteku od 1. marca dalje delajo pod drugačnimi delovnimi pogoji. Kolikšna bo sprememba pri plači, še ne vedo, bi se pa te lahko znižale za do 35 odstotkov.

Kot je na novinarski konferenci povedal predsednik Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam Jakob Počivavšek, sindikat ne more pristati na zniževanje standardov, ki so veljali do začetka marca, kar se tiče delovnega časa in plačila za delo. "Ne more pristati na to, da bi piloti za manj denarja opravili več dela. Predvsem pa ne bo pristal na enostransko vsiljevanje teh standardov," je poudaril.

Za kakšno natančno znižanje standardov in plač gre, ni jasno. Piloti na novinarski konferenci o tem niso konkretno govorili. Kot je povedal predsednik Sindikata prometnih pilotov Slovenije Marjan Majcen, gre za zasebne podatke, poleg tega je to stvar pogajanj.

Pogajanja za novo kolektivno pogodbo potekajo od novembra lani, vmes pa je potekla prejšnja kolektivna pogodba. "Ta pogodba je sanirala stanje, ki je pred tem vodilo v radikalno zniževanje plač v Adrii," je pojasnil Počivavšek. Dogovor o omenjeni kolektivni pogodbi, za katero so pogajanja potekala več kot eno leto, je bil dosežen še pod staro upravo in starim lastnikom. Pogodba pa je bila sklenjena takoj po prevzemu.

Jasno je, da so se stvari pod novim lastnikom spremenile. "To je prva stavka v zgodovini Adrie Airways in prvič smo se znašli brez kolektivne pogodbe. To je za nas velika sprememba in nahajamo se na neznanem terenu," je dejal Majcen. Počivavšek pa dodal, da so od novega lastnika pričakovali, da bo družbo prestrukturiral in obrnil negativne trende iz preteklih let.

Nov sestanek med sindikatom in vodstvom je predviden za četrtek. "Mi v dobri veri hodimo na pogajanja z vodstvom in upamo, da bomo čim prej prišli do nove kolektivne pogodbe," je povedal Majcen. Njihova stavkovna zahteva pa je, da bi standardi in pravice iz dosedanje kolektivne pogodbe ostali v veljavi, dokler ne bi sklenili nove.

To je prva stavka v zgodovini Adrie Airways in prvič smo se znašli brez kolektivne pogodbe. To je za nas velika sprememba in nahajamo se na neznanem terenu. Marjan Majcen, predsednik Sindikata prometnih pilotov Slovenije

Trenutno kaže, da delodajalec te njihove želje ne upošteva. Kot so povedali v sindikatu, že v tem trenutku delajo pod drugačnimi pogoji, a še ne vedo, kakšnimi. V marcu namreč spremembe glede delovnega časa še ne čutijo, ker se plani dela pripravljajo za naprej, kažejo pa se občutne spremembe v aprilu, saj so razlike med zakonsko predpisanimi standardni in pravicami iz kolektivne pogodbe.

Prav tako piloti ne vedo, kakšne bodo obračunane plače za marec. Te lahko delodajalec sedaj obračuna po pogodbah o zaposlitvi, ki so iz časa pred sklenitvijo kolektivne pogodbe. Z njo se se zvišale plače, a ne za toliko, kot so se znižale v preteklih letih, ko se je Adrio reševalo na račun zaposlenih, je poudaril Počivavšek. To pomeni, da bi se sedaj plače lahko znižale za 35 odstotkov.

Podpora stavki je velika. Stavka 106 od 113 pilotov. Stavkajoči so se, kot vsak delovni dan, tudi danes javili v operativnem centru in so pripravljeni na takojšen začetek dela, če bi bilo ugodeno stavkovni zahtevi. Podporo so jim prišli izraziti tudi tisti piloti, ki so danes sicer prosti. S tem želijo pokazati, da mislijo resno in da stojijo za svojimi zahtevami.

Podpora stavki je velika, podpirajo jo tudi piloti, ki so danes prosti.
Podpora stavki je velika, podpirajo jo tudi piloti, ki so danes prosti. FOTO: Miro Majcen

"Sindikat se bo še naprej pogajal za razrešitev stavkovnih zahtev in vsebine nove kolektivne pogodbe ter skušal razrešiti ta spor, ampak bo vztrajal na tem, da morajo standardi ostati taki, kot so veljali po kolektivni pogodbi," je sklenil Počivavšek.

Kot je dejal Majcen, se standardi pri letalskih prevoznikih v okolici izboljšujejo, v Adrii pa bi se pilotom, če bi pristali na zahteve delodajalca, zmanjšali. Počivavšek je kot primer navedel nedavni dogovor med piloti in vodstvom Lufthanse, ki je po valu 14 stavk, ki so družbo stale pol milijarde evrov, vodil do 11-odstotnega dviga plač in dodatnih bonusov.

Sindikat v Adrii se bo še naprej pogajal za razrešitev stavkovnih zahtev in vsebine nove kolektivne pogodbe ter skušal razrešiti ta spor. "Pri tem bo vztrajal na tem, da morajo standardi ostati taki, kot so veljali po kolektivni pogodbi," je sklenil Počivavšek in dodal, da se bodo glede na potek pogajanj odločali o tem, ali se stavka prekine, zaostri ali pa napove nova.

V prihodnje bi se morda pilotom v Adrii s stavko utegnile pridružite še nekatere druge skupine zaposlenih. "Vsaka skupina ima pravico, da se odloča o sindikalnem boju. Odvisno bo, kakšna bo usoda njihovih kolektivnih pogodb. Vsak sindikat bo sam ocenil, kakšen je njihov položaj," je pojasnil Počivavšek.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (48)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

paracelsiuss
22. 03. 2017 21.02
+2
Ja pa ne bo nč prskočila na pomoč njegova nenadomestljiva exelenca, njegova olimpijska visokost, njegova športna svetost, njegova vzvišena poštenost, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, član izvršilnega odbora Evropskih olimpijskih komitejev, podpredsednik FIS, podpredsednik Evropskih olimpijskih komitejev, predvsem pa DOLGOLETNI GENERALNI DIREKTOR ADRIA-AIRWAYSA, dame in gospodje, enkratni....PROF. MAG. DR. SCI. JANEZ KOCIJANČIČ......predvsem profesionalec za disciplino KI SE JE SVETOVNO PROSLAVIL S KLOFUTANJEM PILOTOV in takrat tako tudi uredil stvar......hehehehe..
butalistan
23. 03. 2017 10.09
SKRIPT
22. 03. 2017 19.40
+1
Njihove place so previsoke,tudi ce jim znizajo ne bo nic narobe,bilo bi dobro,da bi adrijo ukinili
kitzbill
22. 03. 2017 19.39
+2
treviso - london --26e na osebo, pa ne vem kaj nudi adria več kot rynair
vicente
22. 03. 2017 18.48
+3
polet adria Brnik Bruselj 680€ povratna,polet swisair podizvajalec croatian airlines bruselj zagreb povratna 280€ kje konča razlika????
jonbonslon
22. 03. 2017 18.27
prosim pilote,zaposlene na adrii,dakomentirajo!
jonbonslon
22. 03. 2017 18.36
hotchilipoper
22. 03. 2017 15.50
+5
A kdo ve za kakšne pravice dobesedno gre?
jonbonslon
22. 03. 2017 16.40
+1
Janez_53
22. 03. 2017 14.36
+0
Če od 113 pilotov stavka kar 106 pilotov, pa ni niti enega odpovedanega poleta, kako hudiča pa taka firma sploh lahko funkcionira???
hotchilipoper
22. 03. 2017 15.48
+0
Zdaj vsaj vemo koliko jih je na plačilni listi,pa če delajo al ne
Desade
22. 03. 2017 13.49
-1
113 pilotov imajo za svojih 12 letal? Če računaš da potrebuješ 2 pilota na letalo je to slabih 5 posadk na eno letalo. Kar velik...
Mich Diam
22. 03. 2017 13.41
+1
kdo je pa pilotiral, a čistilke?
ledr
22. 03. 2017 13.56
-1
butalistan
22. 03. 2017 13.24
+3
7 jih torej dela od 113. Približno toliko kot v javni upravi: Ostali pa se borijo za pravice in kar jim pripada. Butale press
Borut Novak 1
22. 03. 2017 11.13
-12
A,ja,ja, reveži nimajo pogodbe ?
macro
22. 03. 2017 10.46
-3
Skrajni čas, da nas prevzamejo Kitajci.
nivampomo?i
22. 03. 2017 10.39
-11
Kako lahko stavka človek ki je bolje plačan kot pa katerilkoli politik dela pa 10 krat na mesec.Naj povedo koliko imajo plače pa ne oni še napol mlečni iza ušes pa z dodatki in dnevnicami učenjem ipd. ne samo golo plačo.Pomoje nam bi ostalim smrtnikom slabo postalo dohtarji bi pa v jok pa na drevo
dr.dare
22. 03. 2017 10.45
+9
kaj pa te politik dela da naj bi neki mušter bil? stavka lahko vsak tudi ti.. samo med nogami je treba kaj imet
nivampomo?i
22. 03. 2017 10.53
-6
dr.dare
22. 03. 2017 11.00
+4
dr.dare
22. 03. 2017 10.29
+3
ali je to stavka v javnem ali zasebnem sektorju?
noire
22. 03. 2017 13.38
-3
grumf
22. 03. 2017 10.23
-4
kr naj stavkajo. Tako ali tako bodo kmalu brez dela.
jonbonslon
22. 03. 2017 09.59
+4
lahko prosim podrobneje opišete razloge za stavko,da lahko komentiram zadevo?iz prispevka namreč ni jasno razbrati zakaj zaposleni stavkajo..hvala
macro
22. 03. 2017 10.46
+0
Radi bi več delali in vozili tudi iz Evrope.
gregaB5
22. 03. 2017 11.51
-6
Nihče ne ve zakaj, zato tudi še nikjer ni pisalo... Dejstvo je samo, da za 115 ur v službi na mesec, nekateri piloti prejmejo tudi po več kot 100.000 EUR bruto letne plače..
jonbonslon
22. 03. 2017 12.34
-1
jonbonslon
22. 03. 2017 13.10
-1
jonbonslon
22. 03. 2017 13.52
jonbonslon
22. 03. 2017 18.26
+1
Principat
22. 03. 2017 09.46
+6
z vidika .......... lahko povem , da so kapitalisti po celem svetu vključivši tudi (Lufthansa) dosegli status ,, štrajkaj pa delaj , kar je štrajk popolnoma izgubil težo in vrednote svojega namena
Nikiiy
22. 03. 2017 09.41
+3
Prodali so LETALIŠČE, zakaj ne ADRIJE....??
gregaB5
22. 03. 2017 11.52
+13
Dobro jutro. Adrio so prodali pred letom dni...
dr.dare
22. 03. 2017 09.29
+4
Ali je adria privat ali državna firma?
proofreader
22. 03. 2017 09.16
-8
V tujini šolanje plačajo sami, pri nas pa so vse dobili na pladnju, sedaj pa še izsiljujejo.
dr.dare
22. 03. 2017 09.22
+2
kje to misliš pri nas? pa kaj ti misliš da v adriji delajo samo slovenski piloti ki so bili doma šolani? hahahahahaha
4krat
22. 03. 2017 09.25
+9
Čisto vseeno je kdo plačuje šolanje in to te prav nič ne briga. Veliko šolanja so opravili in zelo veliko odgovornost imajo in zato si zaslužijo pošteno plačilo in delovne pogoje.
Iceman10
22. 03. 2017 10.41
+12
Spet pametnjakovič, ki pojma nima. Vsi piloti si plačajo šolanje sami, stroški le tega se gibljejo okoli 40 tisoč. Adria jim plača type rating pa še zato podpišejo pogodbe za smešen denar.