Gospodarstvo

Paloma (zaenkrat) ostaja brez uprave, ima pa novega glavnega nadzornika

Sladki Vrh, 16. 08. 2011 15.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nadzorni svet Palome je na seji za novega predsednika nadzornega sveta izvolil Bojana Starmana. O imenovanju nove uprave pa bodo predvidoma odločali na prihodnji seji.

Po junijskem odstopu predsednika nadzornikov Palome Šavriča je to funkcijo opravljal dotedanji podpredsednik Simon Černetič, ki v nadzornem svetu ostaja kot predstavnik kapitala družbe.

Potem ko je junija z mesta predsednika nadzornega sveta Palome odstopil Krešo Šavrič, je nadzorni svet družbe na današnji seji v Sladkem Vrhu za novega predsednika nadzornega sveta izvolil Bojana Starmana. Nadzorni svet pa danes še ni sprejel sklepa o imenovanju nove uprave. O tem bo predvidoma odločal na naslednji seji nadzornega sveta, pravijo v družbi.

Starman je po seji povedal, da je bil na današnji seji takšen pač predlog, ki so ga izglasovali s tremi glasovi proti dvema. Zavrnil je namige, da bi lahko šlo tudi za politično kadrovanje, ob tem pa dejal, da ga zdaj čaka trdo delo, saj je Paloma dokaj veliko podjetje, ki lahko posluje uspešno.

"Nove uprave danes še nismo imenovali, bomo pa to verjetno storili na naslednji seji prihodnji teden. Čim prej je namreč potrebno zagotoviti novo vodstvo družbe, da ne bi prišlo do težav. Pogovori še potekajo, zaradi pomanjkanja časa pa se nismo odločili za razpis," je dejal Starman in potrdil, da je med kandidati, ki naj bi sicer bili vsaj štirje, tudi v medijih že omenjani Darko Bračič. Sicer pa bodo po njegovih besedah verjetno imenovali vsaj dvočlansko upravo.

Predstavnik delavcev presenečen, a ne nezadovoljen

Paloma
Paloma FOTO: Kanal A

Predstavnik delavcev Jože Korotaj je po seji zatrdil, da je presenečen nad menjavo predsednika nadzornega sveta. "Prepričan sem bil, da je to v pristojnosti nadzornega sveta, a se je izkazalo, da temu ni tako. Na izbiro so očitno vplivali lastniki, kar le še potrjuje, da tam, kjer ni bilo potrebno priskočiti na pomoč, so to storili, kjer pa bi to bilo nujno, pa se izgovarjajo, da to ni v njihovi pristojnosti," je dejal Korotaj in prst uperil v večinske državne lastnike.

Sicer pa je dodal, da se za zaposlene v bistvu nič ne spremeni. Kot je dejal, Starmana ne pozna dobro, ve pa, da je dosedanji začasni predsednik Simon Černetič dobro poznal razmere v podjetju in bi prav tako lahko uspešno sodeloval pri sanaciji podjetja. "To pa ne pomeni, da Starman ne bo dober predsednik, a bi lahko bil tudi dober član nadzornega sveta," je še dejal Korotaj.

441.000 evrov izgube iz poslovanja

Nadzorniki so se seznanili tudi s poslovanjem Palome v prvem polletju. Družba je imela iz rednega poslovanja 441.000 evrov izgube. Družba do konca leta pričakuje izboljšanje rezultata iz poslovanja, predvsem iz naslova znižanja cen celuloze, izboljšanja stroškovne učinkovitosti in donosnosti prodaje na osnovi sprejetih ukrepov za izboljšanje poslovanja do konca leta 2011.

V zvezi z za zdaj neuspešnimi poskusi dokapitalizacije je Starman dejal, da predvsem upa na uspešno poslovanje podjetja, tako da večjih dokapitalizacij sploh ne bi bilo potrebno izpeljati. "Morda je potrebna tudi kakšna večja cenovna fleksibilnost, morda je prevelik kakšen strošek. Iz preteklih izkušenj vem, da so v vsakem podjetju rezerve," je na vprašanje, ali torej meni, da dokapitalizacija ni tako nujna, kot so o njeni nujnosti ves čas razlagali prejšnji nadzorniki in vodstvo Palome, odvrnil Starman.

Nadzorni svet se je tudi podrobneje seznanil z izvedenimi in predvidenimi aktivnostmi po posameznih trgih in kupcih za dvig donosnosti prodaje ter prejel informacije o poteku investicije Palome PIS, ki se nanaša na novo linijo serviet.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jeanus1
17. 08. 2011 23.47
Važno, da dobro kasira, ostalo pa gre lahko tudi v tri malore, kajne g, nadzornik? Ne boš prvi, ki tako razmišlja.....
titovka
17. 08. 2011 19.41
gjeza16.08.2011, 21:00....to pa ni res...palomo je obvladovala NSI!!!
rudra
17. 08. 2011 11.16
V Palomi so gostovale in gospodovale že vse poliitične stranke.Zdi se mi kot ,da je paloma tiskarna denarja, ne pa proizvajalka papirne galanterije.
Odpri.oci
17. 08. 2011 06.44
Pred enim letom je Palomo kupoval Bavčar..... Kot "velik in sposoben" manager bo poskrbel, da bo tudi Paloma šla po stopinjah Istrabenza !!!
gjeza
16. 08. 2011 21.00
Rajtmajer je dodobra zaznamoval Palomo! Posledice bodo se dolgo vidne in cutne!
titovka
16. 08. 2011 19.27
a tudi paloma joka....?????