Gospodarstvo

Paloma brez dokapitalizacije

Sladki Vrh, 01. 12. 2008 16.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Delničarji Palome niso podprli predlagane dokapitalizacije v višini 20 milijonov evrov, ki jo je predlagala uprava.

Paloma
Paloma FOTO: POP TV

Večinska državna lastnika Palome, Kapitalska družba (Kad) in Slovenska odškodninska družba (Sod), sta že pred današnjo skupščino napovedala, da dokapitalizacije Palome ne nameravata podpreti.

Iz Kada so po današnjem zboru delničarjev sporočili, da se jim zdi predlagana vrednost delnice previsoka, saj bistveno presega njihovo ocenjeno vrednost. Ob tem v Kadu za zdaj ne vidijo interesa morebitnih strateških partnerjev za sodelovanje v dokapitalizaciji, zato njihovo sodelovanje v postopku predlaganega povečanja osnovnega kapitala ne bi bilo ekonomsko upravičeno.

Iz enakih razlogov so predlog zavrnili tudi v Sodu, kjer so že v petek sporočili, da bodo podprli sodelovanje morebitnega investitorja, še naprej pa bodo podpirali predlagani sanacijski načrt. Zato so v Sodu pripravljeni nuditi tudi pomoč pri zagotovitvi denarnih sredstev za določene ukrepe, ki so nujno potrebni za učinkovito izvedbo reorganizacije in sanacije Palome. Njihov pogoj pri tem pa je, da bo pomoč podjetju nudil tudi največji posamični lastnik, torej Kad. Zagotavljanje potrebnih denarnih sredstev bi se izvajalo v več fazah ter po posameznih projektih, so še dodali v Sodu.

Skupščina je že na začetku zavrnila tudi nasprotne predloge malih delničarjev, ki so med drugim zahtevali, da bi osnovni kapital podjetja povečal morebitni strateški partner, prav tako pa se niso v celoti strinjali s predlaganim načinom dokapitalizacije. Po zavrnitvi njihovih predlogov so združeni lastniki nekaj več kot 23-odstotnega deleža skupščino zapustili in napovedali izpodbojne tožbe, a so te po zavrnitvi predloga dokapitalizacije prav tako postale brezpredmetne.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ro-Zy-YoZi
02. 12. 2008 09.37
Genialno! Rad bi slišal Bajuka, ki je še pred meseci v javnosti trosil laži in zavajanja okrog palome, kje si zdaj ko je Paloma \"dokrajčena\", ko je treba vleči strateške poteze. Ni te tako kot je za vas desničarje to splošno znano. Ritka se pospravi in ne stopi se več pred kamere. Kako imate sploh obraz živeti v Sloveniji. Razen da ste pokasirali nagrado za financerja leta na račun vaših predhodnikov ste sjebali davčno politiko, finančni sistem in napolnili lastne žepe. Ko pa zagori pod ARGENTISNKO RITJO SE PA ZAVIJE V MOLK IN KAMER NE POZNA VEČ za razliko od preteklih 4 let, ko je javno obljubljal (oddaja TRENJA) kaj bo naredil z Pergerjevo in Marinom če jima bo karkoli dokazano. SVxNJA LAŽNIVA ARGENTINSKA
minnaema@yahoo.com
01. 12. 2008 23.51
Potrebno si bo izmisliti nove dodatne programe, ki prinašajo dobiček-saj je vlak uspešnosti skoraj odpeljal & zanimivo bi bilo vedeti ali imajo\" problematične firme\" razvojne oddelke ki so steber vsakega podjetja.
fuksel
01. 12. 2008 21.08
Kaplanos_
01. 12. 2008 19.09
Premal si rit brisemo:))))))))))
fantodfare
01. 12. 2008 17.43
he,he. Kaj pa poročilo o poslovanju današnje borze ne boste objavil. he,he. Da je bila spet v menzusu. tako kot bo tudi jutri. he,he. NE DELAT PANIKE., sej je že brez tega tako velika, he,he