Gospodarstvo

Prevent: Pahor je vedno dobrodošel

Ljubljana, 29. 07. 2010 16.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz slovenjgraške družbe so sporočili, da je premier – če ima voljo in željo – pri njih vedno dobrodošel. Tako so se odzvali na Pahorjeve besede, da naj bi ga zavrnili. Kot pravijo, je očitno prišlo do nesporazuma.

Ministrica za gospodarstvo Darja Radić
Ministrica za gospodarstvo Darja Radić FOTO: Blaž Garbajs

Premier Borut Pahor je na novinarski konferenci dejal, da bosta z ministrico za gospodarstvo Darjo Radić obiskala Muro. Tam bo ministrica tudi najavila javni razpis za 185 milijonov evrov, ki jih bo vlada namenila za regionalna gospodarska središča.

Premier in ministrica se želita v Murski Soboti seznaniti z načrti družbe, ki je "uspešno končalo prvo leto kriznega upravljanja z družbo, ki ji je bilo namenjeno – vsaj tako je bilo splošno mnenje javnosti – da bo ugasnila. Pa ni: z drzno in vizionarsko poslovno potezo smo Muro rešili," je po seji vlade v Ljubljani dejal Pahor. Pogledali bodo tudi rezultate interventnega zakona, s katerim je vlada želela zmanjšati razvojni zaostanek pomurske regije. "Kazalci so dovolj povedni in jih bomo z zadovoljstvom predstavili," je dejal premier.

Pahor je želel obiskati tudi Prevent Global na Koroškem, kjer pa so po njegovih besedah obisk zavrnili, češ da ne bi prinesel želenih uspehov. Sicer se Pahor strinja, da se država nima pravice vtikati v zasebna podjetja. V Preventu pa bi želeli izvedeti, kakšne bodo poslovne odločitve podjetja zaradi skrbi za delavce, je dejal. Kot je še dodal, bi rad čim prej izvedel, kakšne poslovne odločitve namerava družba sprejeti, "ker bi radi čim prej vedeli, kako naj se odzove država".

Prevent: Očitno je prišlo do nesporazuma

Pahor je na novinarski konferenci po seji vlade dejal, da je želel obiskati Prevent Global, a da so ga v družbi zavrnili. Slednji to zanikajo in pravijo, da gre za nesporazum.
Pahor je na novinarski konferenci po seji vlade dejal, da je želel obiskati Prevent Global, a da so ga v družbi zavrnili. Slednji to zanikajo in pravijo, da gre za nesporazum. FOTO: Miro Majcen

Na Pahorjeve besede so se že odzvali v slovenjgraški družbi, kjer pravijo, da je premier pri njih vedno dobrodošel, če le ima voljo in željo. Pravijo, da je očitno prišlo do nesporazuma. "Uprava Prevent Globala se je že pred časom obrnila na državo s prošnjo za pomoč. Potekajo dogovori z ministrstvom za gospodarstvo in z davčno upravo, kar izraža željo in pripravljenost uprave, da se predstavniki države vključijo v reševanje nastale situacije. V Preventu ocenjujemo, da je prišlo do nesporazuma, saj je želja vodstva, tudi v skladu z zgoraj navedenim, vsekakor tudi ta, da bi predstavniki vlade oz. države pomagali pri reševanju nastale situacije," še pojasnjujejo v Prevent Globalu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dante123
04. 08. 2010 11.20
kaj je še rešil ta opevani lepotec pahor pri kateri firmi je še bil on boter da je preživela saj za grčijo je takoj denar naj nam bo to za razmislek
rdecaJama
30. 07. 2010 14.21
Pahor naj kar v Ljubljani ostane, Korošci ga ne maramo in ga ne rabimo.Ljubljana še nikoli ni za nas poskrbela. SRAM ME JE KER SEM SLOVENKA
402576
30. 07. 2010 11.49
RoccoS29.07.2010, 21:3213 402576 če bi bila mura v ljubljani, bi pa jo sami spravili v stečaj zaradi parcele ne skrbi za to..Janković bi vse rešil kot mnogo drugih stvari ki jih je že..naprimer Stožice..nisem znal da ljudje lahko živimo od stadionov.
402576
30. 07. 2010 11.47
vinadap.30.07.2010, 07:204 Ne vem zakaj sedaj ne pljuvate po vodstvu Preventa, ki zaradi svojih osebnih razprtij vleče v potop 1600 delavcev. Ne da bi branil Pahorja - vendar saj ni on naredil 45 milijonov € izgube. In tudi ne bo on vrgel jutri na cesto 1600 ljudi.... 45 milijonov evrov samo? To je za državo keks..če smo našli 400 milijonov evrov za grke bomo še pa našli teh 100 ali koliko milijonov je pač potrebno..
vinadap.
30. 07. 2010 07.20
Ne vem zakaj sedaj ne pljuvate po vodstvu Preventa, ki zaradi svojih osebnih razprtij vleče v potop 1600 delavcev. Ne da bi branil Pahorja - vendar saj ni on naredil 45 milijonov € izgube. In tudi ne bo on vrgel jutri na cesto 1600 ljudi....
bdso1
30. 07. 2010 00.09
Se baha ,da je rešil Muro !!!Tu desno pa piše ,da 1600 Murinih delavcev toži Muro in prodajajo Murine nepremičnine!? Ja,tu nekdo naveliko LAAAAŽE !!!! Upam, da ne,če ne smo izgubili tudi morje in še marsi kaj!?!?! LP
prehlad
29. 07. 2010 23.13
JA SEVEDA PAHOR BI RAD PRIŠEL V PREVENT , DA BI DOBIL KAKŠNE ROKAVICE , DA BI SEDAJ NAPREJ DELAL V ROKAVICAH ,DA BI ZASABO ZAKRIL SLEDI .KAJ ŠE ČAKAMO VSE TE ZADEVE BI MORALI ZAPOSLENI VZETI V SVOJE ROKE NE PA DA PUSTIJO ,DA SE SELIJO NA MADŽARSKO, SRAMOTA ,DA ENEGA POHLEPNEŽA NEMORE NAHRANITI EN DRŽAVA AMPAK BO DELALA ŠE ENA DRŽAVA ZA NJEGA IN ZA SVOJE PAJDAŠE.
WikiX
29. 07. 2010 23.02
Naš predsednik Vllade, je obdarjen s čudežnimi močmi. Le kako bi lahko drugače, z zamahom čarobne paličice rešil podjetje, ki je desetletja proizvajalo le izgubo in so jim vmes še ves čas dopovedovali, da se za par kontejnerjev res kvalitetnih mantlnov, ne da in ne splača pumpati denarja v industrijo, ki v nasklednjih 50 letih zagotovo ne bo zaživela. Tudi, če preplaviš barakarsko naselje z denarjem, to potem sicer ne bo propadlo, vendar se zato še ne bo razvilo v mesto. Rešujejo jih uniforme ter druga zaščitna oblačila, za katera pa pri nas ne manjka naročil, vendar kot pri ostali tekstilni industriji, hodi pravi denar kupovat v Army shope, kjer so na voljo res vrhunski materiali. To so pravljice za otroke, s katerimi bi se lahko trudili tudi lokalni birokrati, iz utopičnih postkomunističnih sanj, namenjenih planetu Jugoslavija, se ne da reševati cele regije, lahko pa jih še nekaj časa zavaja in pušča v njihovem polsnu. Dovolj je pogledati okoli sebe, v kaj smo oblečeni in v kaj želimo biti, če bi lahko živeli dostojna življenja, že taka ocena pokoplje ta podjetja, razen mogoče če so pripravljeni konkurirati v rentabilnem cenovnem razredu s Kitajci in Italijani, pa še to bi jih potem prej kupili. Lahko bi rekli, da se dobra moderna Evropska podjetja, rešujejo kar z izdelavo nujne opreme za reševanje, med katere ne spadata ne Mura in ne Prevent. To namreč ni več le stvar mode, temveč predvsem razvoja znanosti in tehnologije oziroma vrhunske nanotehnologije, biotehnologije,...
am_staff
29. 07. 2010 22.05
Pahor ljudem obljublja tisto, kar ni možno realizirati. Praznih obljub Pahorja delavci ne potrebujejo, ker so zavajujoče.
Roxy79
29. 07. 2010 21.42
aha.-..... zavrnili so njegov obisk oz prihod.... medtem ko NAGRAD IN ODPRAVNIN PA NE BODO ?????? BANDA.......... Vse poslat na DOB
misli-si
29. 07. 2010 21.42
kaj bo hodil na Prevent ,pa spet obljubljal tisto kar je pred leti-same laži pa nič drugega.Pa te njegtudi moja mama je bila šivilja .............Mislim da so oni krivi za to kar se dogaja delavcem,ker oni pa njihovi členi to dopuščajo.nekoč je sindikat delav v prid delavcem,zdaj pa seka proti,ker imajo polne žepe denarja,kaj pa je to sindikatu,če delavec ne dobi plače,oni so že tak preveč pokasirali,za svoje delo preeeeeeeeveeč!
RoccoS
29. 07. 2010 21.32
402576 če bi bila mura v ljubljani, bi pa jo sami spravili v stečaj zaradi parcele
goso
29. 07. 2010 21.25
pa še to. sploh ni res, da se nimajo pravice vtikat v privat podjetja. Majo se pravico v vsako podjetje na naših tleh, ker ima vsako podjetje tudi družbeno in davčno odgovornost. Če mate slabo zakonodajo, jo pa popravte. Pa hitr!
goso
29. 07. 2010 21.23
Naše vlade sam igre podpirajo, razne -ijade kot v Mariboru pa štadione kot v Ljubljani. Za to imajo poln kufr denarja. Bravo, SD, SD -social-demokracija, kar pokaž folku kaj je pravi kapitalizem. To ni SD, ampak KK -kapital-kracija!!!
Uporabnik113189
29. 07. 2010 21.18
Večinski lastnik je že dolgo nazaj priznal ( verjetno nehote ali se mu je celo zareklo) da bo proizvodnjo preselil. Ni jasnih razlogov zakaj, mogoče ker se prepirajo, mogoče si niso všeč, mogoče je bilo vse skupaj samo začasno, dokler se ne uredijo pogoji drugje. Iz vidika delavca to niti ni važno. Delavci imajo popolnoma prav. Plača takoj ali pa ne delamo. Nima smisla karkoli, ker bo vsak njihov naslednji delovni dan samo darilo za poplačilo dolgov, ki jih je lastnik veselo zapustil naši državi. Plač ne bodo videli. Zato gospodarski minister pač ne more biti ravnodušen. Res je, da se ne more vmešavati v zasebno podjetje, res pa je tudi, če to isto podjetje vrže na cesto stotine delavcev na pleča države takšno početje ne more sprejeti kot darilo in skomigniti z rameni. Gre pravzaprav za žalitev naše države. Država bi morala preko svojih vzvodov takšna dejanja lriminalizirati in takšnemu lastniku vrniti milo za drago..On Sloveniji same stroške, Slovenija pa njemu mednarodno tiralico in pregon. Nekaj bi se že našlo ni vrag. Če si bo vsak kapitalist lahko privoščil slovenske delavce in našo državo bo to zelo slaba popotnica za prihodnost.
402576
29. 07. 2010 21.13
Saj če bi bila Mura v LJ sploh nebi prišlo do stečaja ampak bi lepo našli teh 200 milijonov ali koliko je potrebno ampak ker je v MS oziroma v pomurski regiji pa se jim je.be, saj si mislijo..itak je zaostala regija tak da jim tako ali tako ni pomoči.. P.S. Prihajam iz Prlekije, tako da ne bo kdo pravil da ne vem kako je kaj na stvari..
apiar
29. 07. 2010 21.00
Darja Radić je izjavila, da stečaj ni nič hudega. Kaj pa delavci, ki so delali zastonj in ostali brez plač? Delodajalec pa ustanovi novo firmo in stvar se ponovi in ponovi in....
alterego
29. 07. 2010 20.14
maghelix29.07.2010, 19:43 0 ne mi nabijat z avstrijo, tam pa je vse kao ok al kaj...ko pa avstrijci pobirajo mastne obresti od zavedenih slovenskih kmetov si pa tiho saj to je problem, da od svojih ne morejo, od naših pa lahko! evo, kako za državljane skrbi Avstrija, kako pa Slovenija!!!
maghelix
29. 07. 2010 19.43
ne mi nabijat z avstrijo, tam pa je vse kao ok al kaj...ko pa avstrijci pobirajo mastne obresti od zavedenih slovenskih kmetov si pa tiho
vinkosan
29. 07. 2010 19.23
Neumna vlada ..... poneumlja svoj narod! Vsaka država mora najprej imeti institucije, ki so v pomoč v takšnih primerih in le te morajo delovati - zelo pomembno! V SLO imamo gospodrsko zbornico, obrtno...., pa le niso v pomoč V sosednji Avstriji imajo podjetniške pisarne, ki priskočijo na pomoč že pri najmanjšem sumu na NESPOSOBNEGA DIREKTORJA - VODSTVO PODJETJA! Edino tako bomo v naši lepi deželi zagotovili red, poštenost in pravično plačilo za opravljeno delo, ne glede na panogo. Spremembe so nujno potrebne in to takoj! Ljudje smo volivci, pa še vedno ne razumemo in ne vemo v večini, kdo je ta pravi, saj smo postali OVČKE!