Gospodarstvo

Osem novih letalskih linij za konkurenčnost turizma

Ljubljana, 06. 04. 2011 15.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Konkurenčnost slovenskega turizma bomo krepili z novimi čarterskimi linijami in vključitvijo kulturne dediščine v turistične produkte, je v Ljubljani sklenil svet za turizem.

Osem novih letalskih linij bo turiste iz Rusije, Italije, Avstrije, Nemčije in Balkana vozilo uživat v lepotah naše dežele. Pa tudi mi se bomo lažje na svoje oči prepričali, zakaj Sankt Petersburgu pravijo ruske Benetke.
Osem novih letalskih linij bo turiste iz Rusije, Italije, Avstrije, Nemčije in Balkana vozilo uživat v lepotah naše dežele. Pa tudi mi se bomo lažje na svoje oči prepričali, zakaj Sankt Petersburgu pravijo ruske Benetke. FOTO: Sani Karič

Kot je v. d. direktorja direktorata za turizem pri ministrstvu za gospodarstvo Marjan Hribar pojasnil po seji sveta za turizem, se trenutno že zaključujejo pogovori z določenimi novimi in obstoječimi letalskimi operaterji. Za letos je že napovedal nove čarterske linije s Sankt Peterburgom in druge.

"Poudarjeno bo trženje na glavnih emitivnih evropskih trgih, nadaljevati moramo z investicijskim ciklusom. Pred nami je zaključek še zadnjega projekta, ki je bil rak rana slovenskega turizma – uspešno smo pripeljali do konca projekt Rimske toplice. Treba je samo treba nadaljevati v luči večje konkurenčnosti," je še dodal Hribar.

Kot trenutno nekonkurenčen je izpostavil prav letalski sektor in pa vključenost kulturne dediščine v turistične produkte ter kulturni turizem. "Pripravljata se dva nova projekta, ki naj bila pod zaščito svetovne kulturne dediščine," je dejal in pojasnil, da je v letošnjem proračunu turizmu namenjenih 42 milijonov evrov, od tega jih bo 10 namenjenih za promocijo slovenskega turizma, preostala sredstva pa za nadaljevanje investicijskega ciklusa v okviru črpanja sredstev evropskih skladov.

Bled
Bled FOTO: Mateja Klavs

Slovenija se bo osredotočila na promocijo v severni Italiji, Avstriji in Nemčiji ter v Rusiji in v državah vzhodnega Balkana. Kot je še pojasnil Hribar, so na seji analizirali trenutno stanje v slovenskem turizmu in odprli problematiko ter izzive, ki sledijo. Svet je dal pozitivno oceno glede začetka letošnje turistične sezone. "Številke v prvih treh mesecih nas navdajajo z optimizmom in so dobra osnova za leto, ki prihaja," meni Hribar.

Svet za turizem je ministrstvo za gospodarstvo zadolžil, da pripravi načrt kratkoročnih ukrepov za razvoj slovenskega turizma in da zbere odprta vprašanja ter poskuša najti odgovore znotraj resorjev do naslednje seje, ki bo najverjetneje pred glavno poletno turistično sezono ali takoj po njej.

Predsednik upravnega odbora Turistično-gostinske zbornice Danilo Daneu je izpostavil, da se tudi v slovenskem turizmu še vedno čuti vpliv svetovne gospodarske krize. "Izzivi za slovenski turizem so veliki. Na osnovi današnjega sestanka je možno s sklepi in usmeritvami graditi novo strategijo," je dejal po seji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Adolph
07. 04. 2011 13.12
Se slisi kot petletni kumunisticni plan, brez temelja ,koga briga slovenska kultura . . . .
tito-idol
07. 04. 2011 08.16
Pa kakšno letališče,to je skorpucalo od letališča... Slovenija naj legalizira travo in ne rabimo več nobenih reklamnih kampanj in turizem bi zacvetel kot še nikoli v zgodovini Slovenije!Dam roko v ogenj,če ne bi bilo tako.
b77
06. 04. 2011 20.31
trust 55 motiš SE IMAMO 2X NIČ KOLOVOZE OKOLI BLEDA, PREDPOTOPNIO PONUDBO HOTELOV IN GOSTIŠČ, PREVISOKE CENE, NEPRIJAZNE IN NEZADOVOLJNE LJUDI ..... TOREJ 2X NIČ
Trust35
06. 04. 2011 19.35
Kaki turizem?? Nimamo nic za pokazat turistom. Razen kaksne gore ali gozda! V par urah vidijo vse kar je za vidit! Nimamo NITI ene Svetovne kulturne znamenitosti!
predal23@email.si
06. 04. 2011 18.24
kmalu bodo razlike med mariborom in ljubljano tako velike da bo vozilo turistično letalo tudi iz maribora v ljubljano :)
volek
06. 04. 2011 17.59
Kar lahko dosežemo je uvesti poceni čarterje iz GB in Skandinavije ter zganjati pivski turizem. Drugega nič. Smo dragi in nezanimivi.
myworld
06. 04. 2011 17.57
edino pravilno
predal23@email.si
06. 04. 2011 17.52
zakaj noben od tega ne gre v maribor ?
big brother
06. 04. 2011 17.45
A ni adria propadla?
Northwest
06. 04. 2011 17.28
Pedragi smo da bi tujci pri nas res uzivali.Za isto ceno dobis drugje veliko vec.
volek
06. 04. 2011 17.03
Če hočemo imeti turizem na višji ravni bomo morali zgraditi letališče na Kredarici, hahaha. Za masovni turizem pa bodo Slovenske železnice morale nabaviti živinske vagone.
Cofar
06. 04. 2011 16.16
vidim da se ne gremo več turizma na neki višji ravni, ampak želimo imet masovn turizem!!! To pa ni dobro! Tako za okolje kot življenje na sploh!
volek
06. 04. 2011 16.03
Ne smemo se preveč reklamirat, ker nas bodo v tem primeru tuji turisti preplavili. Ko bodo še odkrili, da je naša hrana njakvalitetnejša v Evropi, nam bodo pokupili še to.