Gospodarstvo

Odpustek ali zaušnica iz Bruslja?

Ljubljana, 25. 10. 2017 19.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V zameno za milijardno državno pomoč NLB bi morali do konca leta polovico banke prodati. Finančna ministrica pa bo evropsko komisarko prosila za še en odpustek, saj da NLB nismo mogli privatizirati. Ključen argument pa: 26 let star problem prenesenih deviznih vlog, ki naj bi pomembno zniževal ceno. Zaveze torej nismo mogli izpolniti, bomo morali zato plačati kar 370 milijonov evrov kazni?

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Ferdo Crni
26. 10. 2017 11.45
+2
Vidi se tudi izjemno servilnost medijev tej vladi. Vse pomembne in alarmantne novice sploh ne pridejo na naslovnice portalov, če pa že so pa skope, uradne in ekspresno izginejo iz naslovnic. Torej država se zadolžuje preko vseh razumskih meja, propada slovensko zdravstvo, ki je neorganizirano in zadolženo do vratu, propadajo podjetja..... na naslovnici pa Luka Dončič, kako se premikajo ure na zimski čas in podobne obstranskosti. NLB je čista mafija in to je treba prikazati kot nekaj obrobnega, minornega, nepomembnega........ Miljone EUR pa mečemo skozi okno državljani zato, da krijemo hrbet določeni kliki ljudi. Ampak butasti narod pa še vedno premleva na kavicah in gostilnah, kako Janez Janša noče prejeti pošiljke iz sodišča, ki mu je ta SPLOH NI POSLALA oziroma jo je dvignil že mesece poprej.
tron3
26. 10. 2017 09.01
+4
Nč ne bo odpustka, ker gre tja ženska, to pa pri Junckerju ne pali, on ali pa ona, kar koli pač je ima raje moške, zato bi moral iti tja vrli Mirč, da ga bo malo Juncker objemal, božal, ščipal, lupčke pošiljal itd, pa bodo odpustki takoj. Zato Mirč vrli takoj na pot!!!!
AlanTuring
26. 10. 2017 08.45
+2
Če bodo mednarodne inštitucije oglobile NLB, bomo kaznovani pravzaprav državljani.In celo CIA bodo sedaj namesto nas raziskale vso zadevo, kar pomeni, da nek končni epilog gotovo bo! Da vse skupaj zelo smrdi se vidi tudi v že skoraj fanatičnem interesu politične levice. Ta CIA bi rad prevzel zdaj še POPTV sam to noben ne piše. Hkrati je ta afera zadosten razlog, da s političnega prizorišča zginejo vsi derivati rdečega nazora: LDS, ZL, Desus, SD, SMC. Nekateri od teh, ker so povzročili to afero, nekateri, ker jo skrivajo, brišejo sledi ... Vedno glasneje se govori o tem, da je bil pravosodni minister Goran Klemenčič še kot predsednik KPK seznanjen z milijardnim pranjem denarja v NLB, vlada pa se je odločila, da zadevo reši tako, da Klemenčiča predlaga za komisarja za človekove pravice pri Svetu Evrope ...
genius2013
25. 10. 2017 21.30
+8
rdeči se oklepajo svojega NLB bankomata kod pijanec plota..vse državne firme prodat tujcem, da bodo lahko zaživele in se otresle rdečih parazitov
Kollerik
25. 10. 2017 21.27
-2
Čedalje manj je zaupanja v EU....
bojer
25. 10. 2017 20.33
-4
Podružnice naj prodajo, saj menda niso kaj prida. Sicer pa, kdo nas lahko prisili, da moramo prodati svoje premoženje, sploh, ko je dokapitalizirano. Najbrž v Bruslju iščejo nove vire finansiranja.
BPGC
25. 10. 2017 20.16
+12
Prodati, ker ob novi krizi bo potrebna zopet dokapitalizacija. Balkanske podruznice so pa pralnica denarja za mafijske posle.