Gospodarstvo
Oglas

ODKRIVAMO: Kako Google služi in kako lahko tudi vi!

Ljubljana, 16. 06. 2016 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Verjetno ste že slišali za Google Adwords, Google Fiber in Google Play. Ti, kot tudi drugi sektorji Googla, so temu velikanu omogočili, da v prvem četrtletju 2016 ustvari prihodek v višini neverjetnih 20,35 milijard dolarjev, kar je 17% več v primerjavi z istim obdobjem prejšnje leto.

Fortrade Google
Fortrade Google FOTO: Fortrade Google

Izkoristite to priložnost in vzemite brezplačnih 50€ za trgovanje s ceno delnic Googla, katere bi po podatkih Financial Timesa do konca leta lahko porasle preko 20%, in zaslužite.

Brezplačnih 50€ za trgovanje na svetovni borzi lahko prevzamete tukaj.

Glavna gonilna sila rasti Googla, oziroma Alphabeta, je še vedno reklamni sektor, ki prinese okoli 90% skupnega dobička podjetja. Vseeno pa obstaja še nekaj vej, ki lahko potencialno povečajo rast, kot so Google Cloud Platform, Google Fiber in Google Play. Nekateri od the poslov lahko celo postanejo velik del tega podjetja.

Po besedah podjetja, je glavni dejavnik po katerem, so bo razlikovalo od konkurence, storitveni sektor s stroji sposobnimi za učenje, integriranimi v cloud tehnologiju. Google predvideva, da bo uporaba strojev sposobnih za učenje pomagala podjetju, da zares razume podatke in najde način, na katerega jih lahko najbolje izkoristi.

Poleg tega Alphabet nadaljuje z velikimi vlaganji v Google Fiber oddelek, ki podpira internetne storitve velike hitrosti, z maksimalno hitrostjo 1 Gbps, kot tudi v podatkovne centre za cloud v katere je preteklo leto vložil 8,9 milijard dolarjev. Google načrtuje, vključitev še 12 regij širom sveta v svojo cloud storitev in prav ta poteza bi mu lahko omogočila bolj konkurenčen položaj v primerjavi s podjetji kot so Amazon in, Microsoft.

Poleg tega je Google uvedel tudi mnogo izboljšav v Google Play, ki ima sedaj preko 1 milijardo uporabnikov. Igrice so še vedno ena od največjih vertikal za Google Play in v letu 2015 se je število igric, katere so dosegle kriterij 1 milijona namestitev povečalo za 50%.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3