Gospodarstvo

Od države tisoč evrov za nov avto?

Ljubljana, 26. 12. 2008 18.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Janez Usenik
Komentarji
116

Prodajalci avtomobilov želijo, da bi jim država pomagala pri reševanju krize. Predlagajo, da bi vsem, ki bi stari avto odpeljali na odpad, podarila tisoč evrov za nakup novega.

Prodajalci avtomobilov želijo, da bi jim država pomagala pri reševanju krize. Predlagajo, da bi vsem, ki bi stari avto odpeljali na odpad, podarila tisoč evrov za nakup novega.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (116)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

yapi
07. 02. 2009 19.05
pa zakuga morm kupt nou avto? sej če str še gre al pa če ne gre se ga da pa popraut. serviserji pa tut usak dan nabijajo cene gor. kr nej jih bomo pa na vasi začel vaškim kmetom dajat za popraulat. a je to kej tazga. bomo usaj kmetijstvo rešil, da bo kej za jest. malo ljudi je pametnih da se ne odloč za nakup nouga. večino prepričajo tiste prečudovite reklame z navideznimi akcijami. dejansko so avtomobili predragi. kako je lahko dons auto 16.eurov z vso opremo na avto netu pa dobiš podoben avto za borih 3000 z popounoma isti opremo? aja zato ker je novo. itak so si ludje sami krivi če se zapufajo. zto je pa tut ogromn novih avtomobilov na avto.net-u. le zakaj?
zakretene
30. 12. 2008 19.20
Ne vem zakaj bi morali vsi davkoplačevalci zdaj financirat ta goveda iz avtomobilske industrije, ki že desetletja sedijo na novih tehnologijah in jih ne vgradijo v nove modele, ker jim za to plačuje naftni lobi? Skrajni čas, da se v tej branži malo premešajo karte, naj potegnejo iz predalov gorivne celice itd., naj se malo trudijo okoli kupcev z resničnimi inovacijami in ne samo s spremembo plastike armaturne plošče in oblike pleha vsakih 5 let. Najbolj mi pa dvignejo pritisk firme, ki v npr. dva tipa avtov vgradijo enak motor, samo da je v cenejšem avtu motor umetno omejen (ne bi verjeli na kako banalen način se to da naredit!). Namesto da bi se za več denarja bolj potrudili, ti za manj denarja enostavno zaklenejo del zmogljivosti. In zdaj naj jih futramo z davkoplačevalskim kešom? Crknejo naj, če nočejo tekmovati v kvaliteti!
porsche303gt@yahoo.com
30. 12. 2008 08.32
@ tom.tom To sploh ni res. Ljudje naj raje redno vzdržujejo star avto pa ga vozijo 30 let in več, kot pa da se s 400€ plače zakreditirajo za novega in s tem podpirajo oderuški kapitalizem. Rešitev sem že s svojimi prejšnjimi komentarji povedal: Plače gor, da bodo ljudje imeli kaj trošiti in takrat se bodo tudi prodajali novi avtomobili. Do takrat pa je bolje, da človek vozi rabljen avto, pa da denar za hrano družini, kot pa da se zakreditira, potem pa cela družina strada na račun PLEHA. Zakaj? Zakaj novi avto, če pa rabljeni, stari prav tako VOZI in če se lahko tisti kateremu prodaš avto še z njim vozi 5, 10 let, zakaj ga potem takem prodati, če se torej sam lahko voziš v njem. In noben ni luzer, kateri si nemore privoščiti rabljenega, kaj šele novi avtomobil. Smo pač ljudje, ki ne damo toliko na PLEH in nam toliko več ostane za življenje. Zakaj še naprej basati žepe kapitalistom, kateri tako ali tako preslabo plačujejo delavca npr. trgovca, prodajalca. Tako pač je.
odkimasin
29. 12. 2008 21.31
Tle gor ste itak sami luzerji, ki si ne morte privoščit starega avtomobila kaj šele novega. Ne zavedate se, da je pol industrije vezane na avtomobilsko. Vi vidte samo 4 kolesa pa pleh, kje je pa še elektronika, pa plastika, pa cel kup delčkov, ki jih obrtniki delajo. Če se ne bodo prodajali novi avtomobili lahko samo zaprejo s.p. pa grejo na karitas za futer fehtat. Če ne boste kupovali novih avtomobilov, boste pa sreviserjem denar nosil. Vsi sodobni aviomobili imajo cel kup senzorjev in za vsako malenkost posveti rdeča lučka. Mehanik ti pa vzame 40€ sam da avto na dvorišče pripelješ kaj šele da ti ga na tester priklopi. zato vam svetujem kupujte nove avte, stare pa v Bosno in na vzhod in naj se tam j.**ejo z njimi!
alduri
29. 12. 2008 19.29
Ko jebe proizvajalce avtov, kje majo pa mastne millijarde, ki so jih zasluzili s prodajo, a zdej bomo pa davkoplacevalci tisti ki jih bomo kao reseval. Naj raspade gnil kapitalizem, ce se ni sposoben resevat sam.
Nauders
29. 12. 2008 08.36
ServerAUTOMATIC
28. 12. 2008 22.18
Predlog od trgovcev je res butast. Nekdo mora imeti že dobro uničen in star avto, da pali na to foro. To pa še ni vse, poleg vsega potrebuje dobro plačo, da bo lahko vračal kredit. Služba mora biti sigurna, da ne bo propadla. Trgovci očitno nimajo pojma o gospodarski krizi in delavski plači. Očitno so polni denarja, pa mislijo, da za vse velja tako. Moj predlog je ta, da država nameni od 5000-1000€ denarja za uničenje starega vozila. Če je nekdo socijalni problem pa 15000€. Pa da vidimo kako bi folk kupoval avtomobile.
kapitalist
28. 12. 2008 19.52
tako bedastega predloga pa še ne. ali ste trgovci res tako bedasti - ne,ne sploh ne verjamem ampak na tak blef vam pa res ni treba igrati. upam da država ne bo tako neumna da bo podprla ( ??? bogate ) - ki imajo še nekaj denarja in so ga pripravljeni dati v tako zgubaško investicijo - taki bojo kupili nov avto tako ali drugače - to je za njih družbeni standard - naj ga imajo če ga hočejo za svoj denar ne pa davkoplačevalski tudi sam imam nov avto in ga menjam vsake tri leta - poslovno naredim na leto 80.000 km in je to potreba ne pa luksuz - niti najmanj ne pričakujem denarja od države ker ni pravično do tistih ki si novega avta tako ali dugače ne morejo privoščiti - dali bojo pa recimo tudi meni ??????? trgovci so pa res butasti čeprav prej nisem verjel - mislil
yeyo.white
28. 12. 2008 17.49
jst hocm mocen sporten avto, k leti k superman, zre k prasic, potegne k ku**a in ma straight pipe... ne pa nek beden elektro/whatever sranje, k ga se slisis ne...
porsche303gt@yahoo.com
28. 12. 2008 15.40
@ ekolog RESPECT
ekolog
28. 12. 2008 13.50
Porsche303gt - sploh nisem ciljal nate, pač pa na clarionec - a ter nasploh na novinarje vseh medijev, ki brez vsake najmanjše raziskavice na podlagi mnenja enega prodajalca npr. elektro skuterjev napišejo da je to vozilo z ničnimi emisijami ter nevem koliko bolj ekološko sprejemljivo glede na bencinski skuter (to je bil članek nekaj tednov nazaj). Jaz podpiram razoj elektro vozil, samo naj se predstavijo vsa dejstva, ker nekateri vzamejo mnenje medijev za svojo in širijo \"krivo\" vero naprej. Naprimer za mestna središča kljub večjim emisijam elektro vozil bi jih tam morali uporabljati. To pa vsekakor - Tesla je bil genij svojega in današnjega časa - tudi mnogi drugi so marsikaj počeli pa jim ni bilo omogočeno končati svojih nalog zaradi raznih lobijev itd.. No jaz sem kaki sem - zaradi tega imam mnogo problemov tako v družini kot v službi in družbi nasploh. Doma je naprimer problem, ko sem poskusno bil na \"off grid\" varianti zakaj ne more boljša polov ica obenem prati, in si šušiti lase ipd.... V službi kjer razvijam naprave za zgorevanje biomase ne morejo razumeti zakaj posvečam toliko časa preračunom ter optimiranju zgorevanja in naknadni obdelavi izpušnih plinov. Enako je v moji drugi službi, kjer avto namesto 5 min merjenja emisij tam ostane veliko dlje, saj hočem doseči najoptimaljnejše nastavitve ter tako prispevam k znižanju emisij. Seveda delodajalci raje vidijo da nekaj malo pogledaš in zakasiraš pa je... Jaz sem pač odmisli denar ter idejo da bom nekoč bogat. Odločil sem se da vrnem mojim zanamcem njihov planet katerega imamo v najemo od njih čim bolj neokrjen. To mora biti vodilo našega sveta. LP
porsche303gt@yahoo.com
28. 12. 2008 13.15
@ ekolog Upam, da z zadnjim postom nisi mislil na mene. Obstaja namreč res dosti vrst pridobivanja elektrike, ki onesnažujejo posredno ali pa neposredno na ozračje. S svojim prejšnjim komentarjem sem želel prikazati, kako čisto energijo bi imeli danes, če bi takrat N. Tesli dopustili projekt ULOVITI STRELO in če bi mu to tudi uspelo. Potem na Svetu nebi bilo raznih toplarn, premogovnikov, jederskih elekrarn,.... In ta elektrika bi bila pridobljena na najbolj čist in ekološki način. In pa za konec ( če to res drži, jaz mislim da se ne lažeš ), VSAKA TI ČAST, da si takšen kot SI, in marsikdo se bi moral zgledovati po tebi, tudi sam, in več denarja posvečati v obnovljive vire. Že to je dobro, da obstaja vsaj peščica ljudi, ki dela na tem. Morda vas/nas bo v prihodnosti ogromno in bomo rekli NE NAFTI.
ekolog
28. 12. 2008 11.54
clarionec - jaz že 15 let ne jem mesa, vozim na biodizel (razen oldtimerja ki naredi 500 km na leto in še to mu dodam malo etanola...) ter se grejem na biomaso. Tudi elektriko pridobivam iz biomase in se v prihodnosti mislim popolnoma odklopit od mreže. Delam tudi v smeri vetra, vendar so mi letošnja neurja malo pokvarila načrte... Tako da gdo je tu onesnaževalec. Pa verjemi mi da imam denar za novi avto - vendar ga raje vložim v kaj pomembnejšega v življenju kot kup pleha. Sonce, veter valovi... kot primarna raba sončne energije, ter biomasa kot sekondarni viri sončne energije - na tem moramo delati ne pa subvencionirati hvaljenje pred sosedi ter brezpredmetno šopirjenje mladeničov z tuning avti itd. Veliko bi že bilo če bi ti nadobudneži naredili kaka tekmovanja, gdo razvije avto ki z litrom biodizla naredi več km ali kaj podobnega in tistemu bi potem morala država dati kak miljonček ne 1000 EUR. Pa izobrazba nima nobene veze - sem pač napisal da nisem od včeraj, ker tukaj gor je par nastnikov ki mislijo da elektrika dejansko pride iz vtičnice. Pa lep pozdrav.
yeyo.white
28. 12. 2008 11.19
a dobim kej vec, ce kupim drazji avto? mi je en za 320keur vsec... tiste 1keur mi ne pomaga velik...
Saki97
28. 12. 2008 10.50
Dokler bojo ljudje ki imajo 450 € plače in kupujejo avto brez pologa na 84 mesecev pripravljeni kupovati ne bo hudega.
Saki97
28. 12. 2008 10.47
zupanciceva jam Porsha kar zadrz, ker ga boš tako prodal pod ceno da te bo glava bolela.
NiVec
28. 12. 2008 10.07
Ko mi bodo dali 5000, bom svoj avto peljal na odpad. Do takrat ga pa raje prodam in dobim precej več kot piškevega jurja. Ta predlog se splača samo lastnikom tistih par yugecov, ki še smradijo po naših cestah. Sicer pa nimam niti potrebe po menjavi avta, ta mi lahko služi še 10 let. Zlate dobe prodajalcev avtomobilov bo kmalu konec.
zupancicevajama@email.si
28. 12. 2008 09.24
Sem mar nerazumen? Bedak? Lokalni prodajalec avtomobilov mi brez oveznosti ponuja 4.500€ popusta.Zakaj bi potem slo iz davkoplacevalskega (mojega ) zepa se 1000€ trgovcu???? In..poraja se mi vprasanje..kam moram pripeljati mojega 6 let starega Porseja?
tovarišinajuriš
28. 12. 2008 09.14
Vsi ljudje v Sloveniji nosijo desettisoč evrov v žepu,pa si kupujejo kar jim pade na pamet.Kaj pa je to,drobiž,ki nam ostaja od položnic.Bedaki ! ! !
finec
28. 12. 2008 06.46
Koliko pa dobijo tisti, ki si ne morejo privoščiti avtomobila?