Gospodarstvo

Objavljen razpis za direktorja Umarja

Ljubljana, 29. 03. 2024 12.24 | Posodobljeno pred 29 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Urad predsednika vlade je objavil natečaj za direktorja Urada RS za makroekonomske analize in razvoj (Umar), samostojne vladne službe, ki med drugim pripravlja makroekonomske napovedi. Trenutno urad vodi Maja Bednaš, ki se ji junija izteče petletni mandat. Rok za prijavo je 12. april.

Razpis med pogoji med drugim navaja visokošolsko univerzitetno izobrazbo oz. magisterij po bolonjski stopnji ekonomske smeri ali poslovnih in upravnih ved, najmanj sedem let delovnih izkušenj in znanje uradnega jezika.

Zahtevane delovne izkušnje se skrajšajo za tretjino v primeru, da ima kandidat univerzitetno izobrazbo z magisterijem znanosti ali doktoratom znanosti, ter za eno leto v primeru, ko ima opravljen pravniški državni izpit oz. pravosodni izpit.

Maja Bednaš
Maja Bednaš FOTO: Bobo

Kandidat mora prijavi predložiti tudi vizijo prednostnih nalog in razvoja Umarja v mandatnem obdobju, ki mora biti napisana na najmanj dveh in največ petih straneh.

Zadnji rok za prijavo na natečaj je 12. april, imenovanje pa bo na podlagi izbora posebne natečajne komisije opravila vlada. Izbrani kandidat bo imenovan na položaj za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Bednaševa vodi Umar od konca novembra 2018, ko je takratni direktor Boštjan Vasle odšel za guvernerja v Banko Slovenije. Najprej je urad vodila kot vršilka dolžnosti, z junijem 2019 pa jo je vlada imenovala za direktorico s polnim mandatom. Od marca lani je vodila tudi strateški svet za makroekonomska vprašanja pri predsedniku vlade, a je pred kratkim s tega mesta odstopila. Kot je takrat pojasnila za časnik Delo, je ocenila, da je prišel čas, da mesto prepusti nekomu drugemu. Poudarila je, da gre za osebno odločitev.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ne rabimo predsednika
31. 03. 2024 14.23
+1
mešalci megle, dobro plačani, brez odgovornosti
bronco60
31. 03. 2024 18.23
+0