Gospodarstvo

Ob desetletnici Turkish v Ljubljani odprl nove prostore

Ljubljana, 28. 05. 2016 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slavnostne otvoritve in konference za novinarje so se, poleg predstavnikov družbe Turkish Airlines, udeležili tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, turška veleposlanica Serra Keleli in Karmen Novarlič iz Slovenske turistične organizacije.

Družba Turkish Airlines, eden največjih letalskih prevoznikov v Evropi, praznuje 10 let od vzpostavitve redne linije z letališča v Ljubljani. Okrogli jubilej sta zaznamovala tudi odprtje novih poslovnih prostorov v centru Ljubljane, v nekdanji kavarni Evropa, in širitev obsega poslovanja. Ob povečanju števila letov – letošnjo poletno sezono sta namreč prvič predvidena dva poleta na dan na relaciji Carigrad–Ljubljana–Carigrad – družba pričakuje tudi povečanje števila zaposlenih v Sloveniji, ki trenutno šteje 13 ljudi.

Turkish Airlines Ljubljana - 3
Turkish Airlines Ljubljana - 3 FOTO: Turkish Airlines Ljubljana

"Naše storitve so še posebej zanimive za poslovne potnike in turiste, ki potujejo v Azijo, saj ima družba dobre povezave z Bližnjim in Daljnim vzhodom ter ZDA. Število teh potnikov narašča iz leta v leto. Velik poudarek pa namenjamo tudi promociji Slovenije na tujih trgih in si prizadevamo, da bi naše lete uporabljali turisti, ki želijo obiskati Slovenijo," je na konferenci za novinarje uvodoma poudaril Nesih Gümüş, generalni direktor slovenske pisarne pri Turkish Airlines.

"Leti iz Ljubljane so v obdobju od našega vstopa na slovenski trg vodili do tesnejšega povezovanja Slovenije in Turčije na področju turizma, kulture in gospodarstva, na kar smo upravičeno ponosni. Številnim potnikom so postali izhodiščna ali vmesna točka do 292 krajev v kar 115 državah sveta, kamor leti Turkish Airlines, družba pa je ob tem že petič zapored prejela prestižno nagrado najboljšega letalskega prevoznika v Evropi z najboljšimi storitvami "cateringa" v poslovnem razredu. Povečanje števila tedenskih letov iz Ljubljane s treh v letu 2006 na 14 letos in občutno zmanjšanje čakalnih časov ob boljših povezavah je dober pokazatelj, da delamo dobro in hkrati zaveza k nadaljnjemu doseganju odličnosti na vseh ravneh našega poslovanja," pa je dodal Ziya Taşkent, višji podpredsednik Konference za novinarje in slavnostne otvoritve novih poslovnih prostorov so se udeležili tudi župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković – slednji je izpostavil odlično sodelovanje med slovensko in turško prestolnico ter izrazil ponos, da se je Turkish Airlines odločil za odprtjeprostorov v centru Ljubljane – turška veleposlanica Serra Keleli in Karmen Novarlič iz Slovenske turistične organizacije.

Turkish Airlines Ljubljana - 2
Turkish Airlines Ljubljana - 2 FOTO: Turkish Airlines Ljubljana

Serra Kaleli, veleposlanica Republike Turčije v Sloveniji, je v sklopu dogodka izpostavila pomen poslovanja družbe Turkish Airlines za krepitev gospodarskega in kulturnega sodelovanja med državama: "Vse od prvega leta na relaciji Carigrad–Ljubljana število potnikov med obema prestolnicama narašča, kar kaže tako na odlično poslovno odločitev kot na velik interes potnikov oziroma turistov z vsega sveta po obisku obeh držav. V tem kontekstu prepoznavam lete družbe Turkish Airlines kot pomembno orodje za krepitev turizma in kulturne izmenjave."

Karmen Novarlič, vodja sektorja za komuniciranje s poslovnimi javnostmi pri Slovenski turistični organizaciji, pa je v svojem nagovoru izpostavila zlasti odlično sodelovanje z družbo Turkish Airlines pri promociji Slovenije na tujih trgih: »Sodelovanje poteka na področju predstavitev, dogodkov in študijskih potovanj novinarjev ter organizatorjev potovanj v Sloveniji. Med najpomembnejša uvrščamo sodelovanje na prekomorskih trgih, kjer smo beležili najvišje odstotke rasti, kot so Kitajska, Južna Koreja, Japonska in Tajvan. Na teh trgih smo, v sodelovanju s Hrvaško, Turkish Airlines vključili kot strateškega partnerja za potovanja v Evropo. Z družbo si bomo še naprej prizadevali za promocijo na novih, oddaljenih trgih, kot so, na primer, Združene države Amerike."

Turkish Airlines Ljubljana - 1
Turkish Airlines Ljubljana - 1 FOTO: Turkish Airlines Ljubljana
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni