Gospodarstvo

O Podobniku se niso pogovarjali

Nova Gorica, 19. 10. 2011 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na nadzorni seji Hita kljub drugačnim informacijam niso obravnavali zahteve po razrešnici predsednika uprave. Predsednik nadzornega sveta je po seji zatrdil, da nimajo nikakršnega razloga za razrešitev, saj uprava kljub zaostrenim pogojem dobro posluje.

Podobnik je prepričan, da nekdo želi oslabiti rezultate sanacije družbe.
Podobnik je prepričan, da nekdo želi oslabiti rezultate sanacije družbe. FOTO: Dare Čekeliš

Na današnji seji nadzornega sveta Hita kljub drugačnim informacijam niso obravnavali zahteve po razrešnici predsednika uprave Draga Podobnika. Predsednik nadzornega sveta Gorazd Podbevšek je po seji zatrdil, da nimajo nikakršnega razloga za razrešitev, saj uprava kljub zaostrenim pogojem dobro posluje.

 

"Prva polovica leta je bila sicer nekoliko boljša, v drugi polovici pa se razmere očitno še dodatno zaostrujejo, vendar zaenkrat uspeva obdržati rezultate poslovanja znotraj tega, kar je bilo načrtovano za letos," je povedal Podbevšek. Tako on kot Podobnik pa nista znala povedati, kdo naj bi si želel zamenjave v vodstvu igralniške družbe. Podobnik je ob tem le poudaril, da si nekdo želi vnesti nezaupanje med vodstvo in nadzorni svet Hita ter tako oslabiti rezultate sanacije družbe.

Družba je v obdobju januar–september leta 2011 dosegla 123,3 milijona evrov bruto realizacije, kar je za dober odstotek manj od planirane. Družba v tem obdobju beleži 3,6 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo, čeprav je poslovni plan za to obdobje predvidel dobiček le v višini pol milijona (v enakem obdobju lanskega leta pa je družba imela kar 4,3 milijona evrov izgube), in da stroški v letošnjem letu zajemajo tudi slabitev sredstev, ki v planu ni bila predvidena. Hit je v tem obdobju plačal 32,1 milijona evrov skupnih igralniških dajatev (davka od iger na srečo in koncesijskih dajatev). Vse svoje obveznosti do upnikov je družba poravnala ob zapadlosti.

Hitove igralnice in igralne salone je v letošnjih devetih mesecih obiskalo 970.000 gostov, število nočitev v Hitovih hotelih pa je preseglo 109.000, kar je 11 odstotkov več kot v istem obdobju lani.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Jožajoža
20. 10. 2011 16.43
kaj pa finančno stanje družbe hit???? Družba v tem obdobju beleži 3,6 milijona evrov dobička pred obdavčitvijo, čeprav je poslovni plan za to obdobje predvidel dobiček le v višini pol milijona (v enakem obdobju lanskega leta pa je družba imela kar 4,3 milijona evrov izgube) realno stanje dobite , če se od lanske izgube odšteje letošnji dobiček in dolg firme do bank, dobaviteljev,poslovnih partnerjev...............potem dobite znesek, da vas kap.
rk1980
20. 10. 2011 10.29
tresla se gora, rodila se miš
ivo55
20. 10. 2011 07.43
Kaj ti pacienti sploh nadzirajo, ali se gredo "nadzora" le za sejnine?!