Gospodarstvo
Oglas

Optika Clarus odpira vrata novih poslovalnic

Ljubljana, 12. 12. 2014 10.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Prepoznavna blagovna znamka Clarus je sinonim za selektivna prodajna mesta in storitve. V obdobju od leta 1989 pa do danes se je na področju trgovine z očali in optičnimi pripomočki zasidrala kot vodilni ponudnik.

Optika Clarus - 2
Optika Clarus - 2 FOTO:
Njihove poslovalnice so v Ljubljani, Kopru, Mariboru, Celju, Novi Gorici, Kranju, Murski Soboti, Novem mestu, Krškem in Velenju, po novem tudi na Vrhniki in kar dve na Ptuju. Poslovna enota Optika Clarus Ljubljana BTC velja za največji optični center v Evropi in obsega kar 800 m2 prodajnih površin.

V ambulantah nudijo preventivne preglede za oči in preglede za kontaktne leče z odličnimi specialisti okulisti ter učinkovito in sodobno ambulantno opremo. Med strankami so poznani po največji ponudbi trendovskih korekcijskih, sončnih, športnih in otroških očal.

Pomembno je, da za vid skrbimo že od malih nog, in prav zato so v Optiki Clarus BTC Ljubljana pred leti odprli tudi največji otroški oddelek s korekcijskimi okvirji in sončnimi očali za otroke. Zavedajo se, da je optimalen vid ključnega pomena tudi v športu, saj lahko bistveno vpliva na doseganje želenih rezultatov in pomeni razliko med porazom in vrhunskim uspehom. Na največjem oddelku s športnimi očali v Sloveniji lahko za svoj vid poskrbijo tako rekreativni kot tudi vrhunski in ekstremni športniki.

Optika Clarus - 1
Optika Clarus - 1 FOTO:

Optika Clarus na Ptuju in Vrhniki

Pred dnevi (4.12. in 10.12.2014 )je Optika Clarus naredila velik korak naprej in mrežo svojih poslovalnic razširila še na Ptuj in Vrhniko. Z odpiranjem poslovalnic v manjših krajih želijo povečati regijsko prepoznavnost blagovne znamke Clarus ter kvalitetne optične izdelke in pripomočke ponuditi še širšemu krogu uporabnikov. Hkrati pa utrjevati njihovo poslanstvo: »Z ljubeznijo skrbimo za vaš vid.«

Poslovalnica na Vrhniki (nakupovalni center SPAR) se razprostira na 100 m2, poslovalnici na Ptuju pa na 170m2 oziroma 150m2 prodajnih površin. Poleg okulističnih pregledov za korekcijska očala in pregledov za kontaktne leče nudijo široko izbiro korekcijskih okvirjev, sončnih očal, kontaktnih leč in drugih optičnih pripomočkov in dodatkov, ki spadajo v prodajni portfolio vsake sodobne optike.

Optika Clarus - 3
Optika Clarus - 3 FOTO:
Podjetje vsa ta leta uspešno deluje, saj svojim strankam nudi stalno strokovno svetovanje, kakovostne izdelke in odličen poprodajni servis po dostopnih in konkurenčnih cenah. Hkrati so tudi edina optika, ki svojim strankam za obdobje enega leta nudi 50-odstotno subvencijo pri nenamerni poškodbi korekcijskih očal. Poleg subvencije so v paketu, ki so ga poimenovali »Clarus varnost 365«, tudi številne druge storitve in ugodnosti, ki so za stranke brezplačne – npr. brezplačna popravila, rezervni deli itd.

Svoje zaupanje v blagovno znamko Clarus so na odprtju poslovalnic Ptuj in Vrhnika izkazali tudi številni eminentni gostje in športniki. Oba župana, gospod Stojan Jakin (Vrhnika) in gospod Miran Senčar (MO Ptuj), generalni sekretar KZS gospod Radoslav Nesterovič, selektor slovenske nogometne reprezentance gospod Srečko Katanec, igralec KK Union Olimpija Hristo Nikolov in mladi upi slovenske gimnastike, Saša Golob, Rok Klavora in Žiga Šilc.

Optika Clarus - 4
Optika Clarus - 4 FOTO:

Vizija

Optika Clarus si bo tudi v bodoče prizadevala, da ostane blagovna znamka Clarus po prepoznavnosti vodilna na področju optike in optičnih pripomočkov. Zavoljo tega bo sledila svoji viziji in tudi v prihodnjih letih širila in utrjevala svojo maloprodajno mrežo. Že v letu 2015 se bosta že obstoječi maloprodajni verigi pridružili še 14. in 15. poslovalnica – ena prestižna, v starem mestnem jedru Ljubljane, na Wolfovi ulici, druga pa v Slovenski Bistrici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3