Gospodarstvo

Novolesovi delavci so prekinili stavko

Straža/Brežice,, 21. 03. 2011 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po stavki so Novolesovi delavci nadaljevali delo. Stavko so prekinili pod pogojem, da jim uprava v najkrajšem času zagotovi izplačilo zadnjega dela januarske plače in da z nadaljnjimi pogajanji zagotovi izplačilo dela februarske.

Po besedah območne sekretarke Zveze svobodnih sindikatov Majde Marolt so delavci straškega pohištvenega podjetja Novoles, ki je od nedavnega v postopku prisilne poravnave, v petek začeli stavkati zaradi neizplačanih zadnjih dveh petin zaostale januarske in obljubljenega obroka februarske plače.

Novolesovi delavci znova delajo.
Novolesovi delavci znova delajo. FOTO: Radio Krka

Na zboru članov sindikata so s tesno večino sprejeli sklep, da bodo delo nadaljevali. Seveda pa mora, pod pogojem, da bo upravi denar za plače uspelo zagotoviti, vsa izplačila odobriti prisilna upraviteljica Novolesa Romana Kruhar Puc, na kar je v nedeljski izjavi za javnost opozorila tudi Novolesova uprava, je povedala Maroltova.

Uprava je medtem nadaljevala pogovor o izplačilu odpravnin z 69 delavci Pohištva Brežice v likvidaciji, ki so pred tednom dobili odpovedi. Kot je povedal brežiški sindikalist Bojan Bratanič, delavci in uprava dogovora o obliki njihovega izplačila tudi danes niso dosegli. Še vedno vztrajajo pri takojšnjem izplačilu enkratnega zneska, uprava pa jim ponuja izplačilo v osmih obrokih, s tem, da naj bi delavci zadnjega dobili najpozneje do konca prihodnjega leta, je pojasnil.

Glede zaostalih dveh petin januarske plače jim je uprava danes omenila možnost njunega izplačila ob koncu tedna, hkrati pa je približno 45 zaposlenih v invalidskem podjetju Intarzija, ki deli tovarno s Pohištvom Brežice, obvestila, da jih verjetno čaka usoda brežiških pohištvenih kolegov, je še dodal.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tito-idol
22. 03. 2011 08.11
V bistvu takim delavcem,kar "privoščim" da trpijo!Treba je narest upor,zasest tovarno in direktorja in ga izpustiti šele ko se bo poplačalo delavce do zadnjega eura.Seveda pa direktorju ne pripada ne košček kruha in kozarec vode....čez 2uri bi imeli vsi denar na računih!
KONEC VAŠEGA SVETA POHLEPA
21. 03. 2011 20.41
24 UR V TEJ MALI DRZAVI BI LAHKO VSI SRECNO ZIVELI CE NEBI POLITIKI SLOVENIJE SEVEDA CISTO VSI SAMO KRADLI IN LAGALI MOJEM REVNEM NARODU SLOVENIJE.SAMI LOPOVI OD PRVEGA DO ZADNJEGA.KO GLEDAM VSAK DAN PROPADANJE MLADIH SLOVENSKIH DRUZIN SO TI POLITIKI GNOJ OD GNOJA .SICER SO KRADLI 20 LET SEDAJ SO IZPRAZNILI SLOVESKO BLAGAJNO IN SEVEDA JIH JE TREBA ODSTRANITI DRUGACE SMO NASTRADALI IN PRIHODNOST DATI MLADIM SLOVENIJE.CAS JE ZA RESNICO
KONEC VAŠEGA SVETA POHLEPA
21. 03. 2011 20.34
MA DAJTE NO SLOVENCI DELATE ZA 500 EVROV PLACE POLITIJI SLOVENIJE PA VAM KRADEJO IN LAZEJO IN KROJIJO ZIVLJENJE .KDAJ BOMO ZRUSILI TO SLOVENSKO VLADO IN KONCNO ZAZIVELI POSTENO ZIVLJENJE.MORATE SE ZAVEDATI SLOVENSKI MOJI BRATJE IN SESTRE DA TI LOPOVI ZIVIJO OD VASIH PLAC IN SO ODVISNI OD NAS .CAKAM REVOLUCIJO DA OSTAVIMO TO LOPOVSKO VLADO SLOVENIJE IN DA MLADI DOBIJO KONCNO PRIHODNOST ENAKO PA OTROCI SLOVENIJE.SAJ VSE PROPDAJAJO TUJCEM VI PA STE SAMO TIHO PA LEPO VAS PROSIM BOSTE DO KONCA ZIVLJENJA HLAPCI ALI KAJ .LEP POZDRAV SLOVENSKI NAROD .VSTANI SLOVENIJA
ich123
21. 03. 2011 19.40
BOJIM SE, DA BODO NA KONCU DELAVCI OSTALI BREZ ZASLUŽENIH PLAČ.MISLIM, DA PODJETJE DRVI V PREPAD.
siFBI
21. 03. 2011 19.02
To je pa rezultat občine Straža. Tu je to edina industrija in edino podjetje, kjer je zaposleno večino prebivalstva. Tako, da druge možnosti itak nimajo, kar s pridom izkoriščajo moneyžderji.