Gospodarstvo

Novoles podal nepopoln predlog za prisilko

Novo mesto, 09. 03. 2011 10.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novomeško okrožno sodišče je pohištvenemu podjetju Novoles naložilo, naj dopolni predlog za začetek postopka prisilne poravnave. Delavci in uprava so se v ponedeljek dogovorili o izplačilu zaostalih plač.

Novoles mora tako v roku 15 dni po prejemu sklepa sodišča predložiti poročilo o finančnem položaju in poslovanju, revizorjevo poročilo o revidiranju omenjenega poročila, načrt finančnega prestrukturiranja ter poročilo pooblaščenega ocenjevalca vrednosti. Poleg tega mora Novoles sodišču založiti začetni predujem v višini 1782 evrov.

Novoles
Novoles FOTO: Novoles

Če podjetje v roku ne bo predložilo poročil in plačalo predujma, mu grozi zavrnitev predloga za začetek prisilne poravnave.

Predlog prisilne poravnave je uprava straškega podjetja vložila v petek. V njem zavarovanim ločitvenim upnikom predlaga, da 40 odstotkov vrednosti svojih terjatev konvertirajo v kapital družbe, preostalih 60 odstotkov vrednosti terjatve pa bi jim poplačali v štirih letih (24 odstotkov) oziroma v desetih letih (36 odstotkov).

S tem bi upniki pridobili perspektivno možnost poplačila terjatev, saj da bo Novoles po sanaciji hitreje okreval in pridobival na vrednosti, so prepričani v upravi.

Za prihodnost tega pohištvenega podjetja je pomembno tudi, da so se v ponedeljek delavci in uprava dogovorili o izplačilu zaostalih plač. Delavci bodo dobili preostanek zaostale januarske plače izplačan v najkrajšem možnem času, tri petine februarske plače pa 18. marca. Posledično naj bi se najkasneje do naslednjega ponedeljka vseh 630 delavcev vrnilo za stroje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tonček Balonček
13. 03. 2011 10.22
Pa kdo vam je dovolil uvajati besedo "prisilka"!? A lahko pričakujemo še stečajko, ustanovko, bankrotko? In ko se bo zgodila ulica, bo šlo za "uličko"? A javni načečaj je po novem natečajka, morda razpiska?
mojrok1
09. 03. 2011 16.08
Popravek - 68 zaposlenih
mojrok1
09. 03. 2011 16.08
Kaj pa Pohištvo Brežice,nikjer ga ne omenjate, gre pa v likvidacijo in s tem 668 zaposlenih na borzo-SRAMOTA
Persiz
09. 03. 2011 11.54
Go Murgelj pokaži kaj znaš. Upajmo da ti tokrat uspe....