Gospodarstvo
Oglas

Novo dizelsko gorivo OMV Sprint Diesel

Ljubljana, 05. 05. 2008 18.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Novo dizelsko gorivo OMV Sprint Diesel uporabnikom obljublja, da si lahko z vsakim polnjenjem zagotovijo več prevoženih kilometrov.

Ko je leta 1896 Rudolf Diesel, nemški izumitelj in strojni inženir, sestavil prvi motor na dizelski pogon, je z njim samostojnim obrtnikom in iznajditeljem omogočil, da tekmujejo z velikimi podjetji. Velika podjetja so si namreč z obsežnimi denarnimi vložki lahko privoščila, da so njihove stroje poganjali težki parni stroji, medtem ko si manjša podjetja takšnih izdatkov niso mogla privoščiti. Danes se dizelski motor zaradi težje, bolj robustne konstrukcije, z izjemo avtomobilske industrije, uporablja tudi za pogon tovornjakov, motorjev, ladij, podmornic in lokomotiv. Vsi lastniki dizelskih motornih konjičkov bodo zagotovo veseli novosti, ki se jim maja obeta na vseh bencinskih servisih podjetja OMV.

Novo dizelsko gorivo OMV Sprint Diesel
Novo dizelsko gorivo OMV Sprint Diesel FOTO:

Dizelski pogon je bil marsikdaj prikazan v slabi luči, saj je od nekdaj veljal za neprijaznega do okolja, poleg tega pa so bencinski motorji veljali za bolj zmogljive in predvsem tišje. Razvojni oddelek podjetja OMV je v zadnjih letih obsežno vlagal v razvoj goriv, ki izboljšajo delovanje motorja ter obenem zmanjšujejo emisije dušikovih oksidov in drugih nezaželenih snovi v izpušnih plinih. Leta 2005 so tako na tržišču mobilnih uporabnikov ponudili gorivi OMV Super 100 in OMV Alpin Diesel, leta 2006 je bilo na trgu predstavljeno kurilno olje OMV futurPlus, v lanskem letu pa je podjetje razvilo najnovejšo serijo motornih olj OMV Bixxol. Na podlagi raziskav je OMV v teh dneh na tržišče poslal novo izboljšano dizelsko gorivo, OMV Sprint Diesel, s katerim želijo svojim strankam ponuditi najboljšo kakovost dizelskega goriva doslej. Prednosti Sprint Diesla temeljijo na najnovejši tehnologiji aditivov, ki je bila prav posebej razvita za dizelske motorje.

Novo dizelsko gorivo OMV Sprint Diesel
Novo dizelsko gorivo OMV Sprint Diesel FOTO:

Novo dizelsko gorivo OMV Sprint Diesel uporabnikom obljublja, da si z vsakim polnjenjem lahko zagotovijo več prevoženih kilometrov. To omogočajo sestavine v večnamenskem aditivu, ki zmanjšujejo trenje in zagotavljajo optimalno razprševanje goriva v zgorevalno komoro motorja. Večnamenski kompleksni aditiv najnovejše tehnologije, ki ga vsebuje OMV Sprint Diesel, tudi na splošno izboljšuje karakteristike celotnega delovanja motorja. Detergentna komponenta aditiva namreč zagotavlja zaščito pred neželenimi oblogami na šobah za vbrizgavanje goriva, odstranjuje usedline in ohranja čist motor. Aditiv posledično zagotavlja tudi okolju prijazno in učinkovito izgorevanje goriva. Z izboljšanim cetanskim številom zagotavlja OMV Sprint Diesel enakomernejše in tišje delovanje motorja. Še posebej se zmanjša nivo hrupa neogretega motorja. Nenazadnje pa se z uporabo goriva OMV Sprint Diesel zmanjšajo tudi emisije dušikovih oksidov (NOx) in drugih neželenih snovi v izpušnih plinih.

Gorivo je na voljo na vseh maloprodajnih OMV bencinskih servisih po Sloveniji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

predaI
15. 05. 2008 13.24
Mene nic ne moti oglasno sporocilo, ce se bo le res kaj poznalo... manjsa poraba :) Cena je pa itak ista. Trenutno vozim ta diesel sam bom se moral nekaj casa vozit, da bom cel tank spraznil in preracunal koliksna je povprecna poraba. Z normalnim dieslom na OMV je bila tocno 5L/100km. Zdaj pa naj bo ene pol litra manj :)) Bomo videli ;)
jugoslovan
10. 05. 2008 10.21
Bravo mr.dezan zato sm vedno manj tle.
minnaema@yahoo.com
10. 05. 2008 08.38
lOGIČNO OB PODRAŽITVAH SE MORA KAJ NAPISATI, DA BODO LE TE DELNO UPRAVIČENE- Z NAFTNIMI DERIVATI, V yu ČASIH SMO SE IZGOVARJALI NA DINAR, KI JE BIL VREDEN SAJ SE ZNA KOLIKOKO, KAJ PA ZDAJ, KOJ E € MOČAN DENAR, KDO USTVARJA OGROMNE ABUNDANCE. Ma "oštja" kdaj bodo se pojavili oni MODRIJANI, ki bodo izdelali prevozno sredstvo, ki bo moč motorja poganjala morska voda & kaj saj se lahko napiše tudi insinuacijo, ker črke vse prenesejo !
drzavljan35
08. 05. 2008 23.24
Se prav, avte bomo mel na DOPINGU :=)
mr.dezan
07. 05. 2008 23.33
nizko ste padli, da vmes novic vsitile oglasno sporočilo.