Gospodarstvo

Novi prvi nadzornik NKBM je Peter Kukovica

Ljubljana, 24. 07. 2012 15.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nadzorni svet NKBM je za novega prvega nadzornika imenoval Petra Kukovico. Njegov namestnik bo Niko Samec. Kukovica je obljubil, da bodo v nadzornem svetu vodenje banke odgovorno in učinkovito nadzirali.

NKBM - 6
NKBM - 6 FOTO: Mia Media

Nadzorni svet Nove kreditne banke Maribor (NKBM) je na današnji ustanovni seji za novega prvega nadzornika druge največje slovenske banke imenoval Petra Kukovico. Njegov namestnik bo Niko Samec, so prek spletni strani Ljubljanske borze sporočili iz banke.

Delničarji NKBM so na skupščini v začetku junija v devetčlanski nadzorni svet za obdobje štirih let poleg Kukavice in Samca imenovali še Keitha Milesa, Andreja Faturja, Egona Žižmonda, Petra Kavčiča, Karmen Dvorjak, Miho Glaviča in Duško Jurenec.

Kukovica, nekdanji prvi nadzornik Pošte Slovenije in predsednik uprave Iskre sistemi, je po koncu seje dejal, da so pred matično banko in skupino pomembne odločitve v zvezi z njunim nadaljnjim razvojem. Obljubil je, da bodo v nadzornem svetu vodenje banke odgovorno in učinkovito nadzirali.

"Prepričan sem, da bomo v upravi banke s transparentnim in konstruktivnim sodelovanjem z nadzornim svetom lahko zagotovili pogoje za nadaljnji razvoj banke in skupine," pa je ob imenovanju povedal predsednik uprave banke Aleš Hauc, ki je v NKBM prav tako prišel iz Pošte Slovenije.
 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Aleander_
25. 07. 2012 15.45
+1
Primer kako NKBM kadruje: na portalu ZRSZ je bil objavljen oglas: DIREKTOR SLUŽBE - M/Ž...a mi lahko prosim razložite kakšne službe???a ima NKBM le eno službo, katere direktor se išče, mogoče? - naloge: PLANIRANJE, ORGANIZIRANJE, KOORDINIRANJE IN NADZIRANJE DELA V SLUŽBI V SKLADU S STRATEGIJO IN POSLOVNO POLITIKO BANKE, OPRAVLJANJE NAJZAHTEVNEJŠIH NALOG IN VSEH TISTIH NALOG, KI ZAGOTAVLJAJO NORMALNO IN NEMOTENO POSLOVANJE OE (o.p. katere organizacijske enote, prosim?), NADZOR DELOVNIH PROCESOV TER PREDLAGANJE SPREMEMB IN IZBOLJŠAV, SODELOVANJE V PROJEKTNIH SKUPINAH...Halooo, a je to nek opis nalog ali samo naštevanje kaj naj bi nekdo delal??? Smešno in pavšalno napisano. - izobrazba: univ.dipl.ekon. .... hahaha, to je tragikomično. takšnih je v MB za export v bahrain ali quatar! - delovne izkušnje: 5 let ... glejte dragi bankirji, če že razpišete direktorsko mesto, dajte vsaj napisat min.5 let vodenja družbe ali kaj podobnega, ne pa, da je že dovolj, če imaš 5 let delovne dobe (npr. za tekočim trakom - pa nimam nič proti takšnim izkušnjam, da ne bo pomote!)...HAHAHA, sej niste resni - znanje jezikov: angleški jezik razumevanje zelo dobro, govorjenje zelo dobro, pisanje zelo dobro ... ma lepo te prosim, če direktor, ki dela na drugi največji Slovenski banki ne zna odlično vsaj enega tujega jezika, potem banka nima prihodnosti. - računalniška znanja: urejevalniki besedil - osnovno, delo s preglednicami - osnovno, delo z bazami podatkov - osnovno....glej, sem popolnoma brez besed...očitno bodo zaposlili tipa iz PS, ki ne obvlada IT - drugi pogoji: ko človek pričakuje, da bo vsaj zdaj kaj pametnega navedeno kot kriterij za izbor, beri tole: SPOSOBNOST UČINKOVITEGA IN USPEŠNEGA VODENJA SODELAVCEV, ODLOČANJE IN PREVZEMANJE ODGOVORNOSTI, KOMUNIKACIJSKE IN ORGANIZACIJSKE SPOSOBNOSTI, PROAKTIVNOST, STRATEŠKA NARAVNANOST, SPOSOBNOST POGAJANJA ... da se podelaš (ne smem uporabi druge besede, ker bo komentar zbrisan) Povzetek: banka je zaradi ljudi na resnih položajih, ki že v naprej zapolnijo razpisano delovno mesto, brez svetle prihodnosti. Zato pa znaša tržna kapitalizacija banke le 55mio EUR. En šejk da za našo banko mesečni čisti profit, pa bo Hauc že iskal nekoga, ki zna arabsko - osnovno. Katastrofa, draga naša banka, katastrofa.
Aleander_
25. 07. 2012 15.48
+1
in še nekaj pozabil: to del.m. ni bilo objavljeno nikjer drugje kot na ZRSZ
Peter Kralj 1
25. 07. 2012 10.26
+1
Kukavice ležejo jajca v tuja gnezda
linj
25. 07. 2012 06.31
+2
He he a ni Duška zaposlena kot prokuristka v Farmadentu in je delala za MB Šerifa, ko so odstavili Donkota ker ni hotel zaposliti Pečeta ???' Zanimiva kam vse lahko prileze, nekaj let nazaj je bila tajnica v neki avtošoli ..... In pol naj še zaupamo takšni banki...:(.
WikiX
25. 07. 2012 01.41
Sem že mislil, da gre za Zagrebško banko, ker so nadzorniki spet skoraj sami Hrvati. Ne razumem le, kako lahko lastniki kapitala banke še mirno spijo, NKBM postaja zgleda vse bolj religija kot posel.
tony_abcde@yahoo.com
25. 07. 2012 00.18
+2
"Kukovica je obljubil, da bodo v nadzornem svetu vodenje banke odgovorno in učinkovito nadzirali." Lepo, da je obljubil. Samo upamo lahko, da ne bodo oropali banko v kravatah in lepih oblekah.
PuppetMaster09
24. 07. 2012 18.18
+7
slovenija je tako mala da ne moraš več treh poštenih oziroma brez greha nadzornikov najdit vseeno ali rdeče ali črne
odpisan2x
24. 07. 2012 18.16
+3
koga z fbi-islandija je zakon
KlubPravilnoPretepenihŽena
24. 07. 2012 16.52
+5
pa ste ga slučajno testirali na virus Sanader, baje je vse okuženo
lubje
24. 07. 2012 16.49
+8
Če se piše Kukovica, potem prav veliko od njega ni pričakovati.
wsharky
24. 07. 2012 16.13
+11
... he he he ... a ni bil Egon pred leti vpleten v eno afero s kitajskimi studenti na EPF ... he he he ... sedaj pa nadzornik ... to je mozno samo v Sloveniji ...
saintjozef
24. 07. 2012 16.40
+7
tony_abcde@yahoo.com
25. 07. 2012 00.19
+3
Se pravi ni važno kakšen je, važno da je naš.