Gospodarstvo

Novi hangar na Brniku

Brnik, 23. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Adria Airways je na brniškem letališču odprla nov hangar za vzdrževanje letal, ki bo omogočil nadaljnjo širitev dejavnosti.

Novi hangar meri 2.250 kvadratnih metrov (Foto: POP TV)
Novi hangar meri 2.250 kvadratnih metrov (Foto: POP TV) FOTO: POP TV
Adriin center za vzdrževanje velja za merilo drugim evropskim centrom. S primerno tehnološko opremljenostjo, strokovnostjo zaposlenih, relativno nizkimi cenami storitev, ugodnim teritorialnim položajem in fleksibilnostjo center ustvarja svoje konkurenčne prednosti. Z novim hangarjem pa stopa tudi na pot bolj profesionalnega izvajanja vzdrževanja, je poudaril direktor sektorja za vzdrževanje letal pri Adrii Pavle Prhavc.

Novi hangar bo omogočil nadaljnjo širitev dejavnosti, boljše delovne pogoje in večjo fleksibilnost, je ob odprtju poudaril predsednik uprave slovenskega letalskega prevoznika Branko Lučovnik. Resno pa v Adrii razmišljajo tudi že o gradnji še enega, vsaj dvakrat večjega hangarja, ki naj bi se ga lotili v prihodnjih dveh letih.

Otvoritve sta se med drugim udeležila tudi minister za promet Janez Božič in minister za gospodarstvo Andrej Vizjak. Slednji je ob tej priložnosti poudaril, da je uspeh Adrie vezan na obsežne investicije v razvoj, saj ji je to prineslo konkurenčno prednost. Takšne investicije vzpodbuja tudi ministrstvo za gospodarstvo, ki se zavzema za čim večjo internacionalizacijo slovenskega gospodarstva, saj mora tako majhno gospodarstvo biti odprto, je še dodal Vizjak.

Dva milijona evrov za novi hangar

Adriin center za vzdrževanje letal je sicer pooblaščeni evropski Bombardier center, kanadskega proizvajalca letal CRJ. Od septembra 2002, ko je Adria prej izključno vzdrževanje lastnih letal ponudila tudi drugim partnerjem, je v dosedanjem hangarju pod šotorom servisirala že 200 letal CRJ tujih letalskih družb, največ Lufthanse, Brit Aira in Austrian Airlines Group. V tem letu pa bo svoje delovanje razširja tudi na letala Airbus družine A320. V novem sodobnem hangarju, ki je stal okrog 2,2 milijona evrov in je bil končan v treh mesecih, je prostora za tri letala CRJ ali eno letalo Airbus.

Mehaniki za pregled večjega letala porabijo približno dva tedna (Foto: POP TV)
Mehaniki za pregled večjega letala porabijo približno dva tedna (Foto: POP TV) FOTO: POP TV

Delež prihodka od vzdrževanja letal za tretje osebe v celotnem prihodku družbe je bil v letu 2004 nekaj manj kot deset odstotkov. Sedaj pa po Lučovnikovih besedah že presega deset odstotkov. Vendar pa Adria vseh investicij ne bo usmerila le v vzdrževanje letal, saj je za podjetje potrebno, da se ukvarja z večimi dopolnilnimi dejavnostmi, je pojasnil Lučovnik.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja