Gospodarstvo

Novakova obljublja hitro pripravo sanacijskega programa Primorja

Ajdovščina, 14. 10. 2011 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA / P.J.
Komentarji
23

Upravni odbor Primorja je za predsednico imenoval Marjano Novak. Novakova je po seji dejala, da bo pripravila sanacijski program podjetja v roku enega meseca. Zaposleni naj bi prvi del septembrskih plač dobili v ponedeljek.

Primorje
Primorje FOTO: Dare Čekeliš

Upravni odbor gradbenega podjetja Primorje je danes za svojo predsednico imenoval Marjano Novak. Ta je na novinarski konferenci po seji upravnega odbora napovedala pripravo sanacijskega programa v roku enega meseca. Ob tem je poudarila, da časa ni veliko in bo zato treba hitro zavihati rokave. Poleg preostalih dveh članov upravnega odbora, Gordane Višinski in Jožeta Breclja, ji bo pri pripravi sanacijskega programa pomagalo nekaj izkušenih strokovnjakov, ki naj bi se v Primorju zaposlili v prihodnjih dneh.

Novakova je že napovedala, da bo dosedanji izvršni direktor Primorja Robert Brajdih prevzel vodenje marketinga, novi finančni direktor družbe pa bo Marjan Babič. Za nadzor nad delom in poslovanjem hčerinskih družb bo v prihodnje skrbel Janez Klančar. Vodstvo družbe bi Novakova želela okrepiti še z odgovornim za področje tržnih gradenj, vendar imena za zasedbo tega mesta še ni razkrila.

Novakova se je srečala tudi s koordinacijo sindikatov v Primorju in jim predstavila svoje poglede na delo v prihodnje. Povedala je, da bo zagotovo nekaj presežnih delavcev, ki bodo morali v prihodnje zapustiti podjetje, njihovega točnega števila pa do priprave sanacijskega programa ni mogla razkriti.

Upravni odbor je sindikalistom tudi obljubil, da bo prvi del septembrske plače delavcem nakazan v ponedeljek.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (23)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zalijanc
20. 10. 2011 05.53
naj novakova vodi račune transparentno, da ne bodo čez dve leti kriminalisti zbirali papirje po njeni pisarni...
Domen Lorencin
17. 10. 2011 20.48
mislim, da je končno čas tudi glede na trende v svetu, da v primerju če Primorje pade..., vstane vipavska dolina... in potem cela Primorska... Ta šala tedna ima lahko resne posledice...
User300173
17. 10. 2011 16.37
Kaj če bi zgornji naslov dali kar pod" šala tedna"?
Kajetan
17. 10. 2011 09.38
ko berem take članke se lahko malo zamislim ali gre v Sloveniji za eno veliko neumnost ali pa premišljeno potezo iz ozadja. Raziskovalno novinarstvo sploh pa gospodarski del je na psu, takšni in podobni članki sploh ne bi smeli obstajati, visi pa se da je na delu 574 prostovoljcev, ki kometirajo v oblake še tako slabo odločitev. Omenjena gospa Marjano Novak sploh nima nikakršnih izkušenj z finančnim prestrukturiranjem podjetij, kaj šele s postopki prisilnih poravnav (da je ne bom žalil, tudi 100% prisilnih in stečajnih upraviteljev nima pojma), kaj šele da bi vedela o načinu poslovanja gradbenih podjetij. Gre za specifično podjetje, ki bi se ga dalo ohraniti, vendar ne na način kot delajo sedaj, ne bom se spuščal v lastniške deleže, vendar menim in vem da je pravilno da banke nimajo ničesar v lastniških deležih, lastniki so drugje. In poglejmo sedaj fenomen naše države, ne samo da uničuje država podjetja, sedaj so začele podobno delati banke in postopek je pri vseh enak: - DURS blokira račun podjetja, - naslednje so na potezi banke - naredijo enako, - upniki še v tej fazi nimajo nobene moči, - nato banke ali DURS iz ozadja sproži zamenjavo v vodstvu podjetja, - pride novo vodstvo, si z bankami razdeli kaj je še uporabnega, malo podkupijo vodilne na DURSU da odblokirajo račun, - nato podjetje vrnejo lastnikom ubobožano in obkradeno, ter naj nato še sami plačajo za stečaj. In kakšna je končna bilanca uspeha: - DURS nima nič, razen nekaj posameznikov, - banke nekaj malega, nekaj posameznikov več, - novi upravni odbor ima kar nekaj, - lastnik pa še več dolgov, manj premoženja in ves dolg do DURS-a, vešji del do bank in š ves dolg do upnikov. Gospa Novak bo navlekla kar nekaj noviega obremenjujočega kadra v podjetje kar je razvidno iz tega članka, in sedaj se lepo vidi kar sem že mnogokrat povedal: - v sloveniji obstaja 64 krvnikov podjetij (nesposobnih stečajnih upraviteljev in prisilnih upraviteljev, ter likvidatorjev) Marjana Novak (s skupino modrecev) ki uničuje še funkcionalna podjetja. KATASTROFA DO KDAJ BOMO TAKŠNE OSLARIJE ŠE GLEDALI. NA TISKOVNI KONFERENCI JE GOSPA Z SVOJO MIMIKO JASNO POKAZALA SVOJE NEPOŠTENE NAMENE PREDVSEM PA SVOJE NEZNANJE.
LUCIFER!
17. 10. 2011 08.31
sintax: TI kar nekaj govoričiš, a o stvari nimaš pojma! Predsednik ni v penziji. Sestanek z upravo so pa imele vse sindikalne centrale.TI pa kar nekaj nakladaš, a ne razumeš stvari! potreboval bi kar nekaj popoldnevov, da bi popravil svoj pravopis. Kje si se šolal ne vem, a očitno nisi prišel daleč! Lp
letalooo
17. 10. 2011 03.33
pozabljate bila v Iskra d.d. od tajkuna Šešoka in pustila pogorišče ...podjetje je pripeljala v stečaj in delavce pustila brez plač!!! štiri peresna ne tri
askalama
16. 10. 2011 19.56
Bila je v HITu in za sabo pustila pogorišče, bila je v družbi Predence in za sabo pustila pogorišče, bila je v Rimskih toplicah in za sabo pustila pogorišče, zdaj pa trikrat ugibajte kaj se bo zgodilo s Primorjem, res ne vem od kod jih vlečejo...
minnaema@yahoo.com
16. 10. 2011 13.43
...kako IRACIONALNO programi o sanaciji bi se morali pripravljati veliko prej, pa bi bilo vse lažje a navkljub veliko sreče in Lp
hinko.murovec@siol.net
16. 10. 2011 06.46
No , če ji bo šlo tako dobro od rok kot v Rimskih, potem bo zadeva zaključena res hitro.
zalijanc
16. 10. 2011 05.59
še eden manager, ki rabi politično samopromocijo brez odgovornosti za strokovne napake.
bbrihtn
15. 10. 2011 21.58
antitrust ja spackal so jo že upam da tud ti packaš v svojem šihtu al si na sunčni??
antitrust08
15. 10. 2011 20.26
Upam, da spackajo Peračico do konca, preden gredo adijo!
resslovenka
15. 10. 2011 18.50
Ljudje, ki opravljajo dve ali več funkcij naenkrat so ali tako strokovni na področjih na katerih delajo ali pa so enostavno nastavljeni z določenim namenom in v korist tistih, ki jih nastavijo. Torej precenjeni. Če bi namreč bilo drugače, bi se mnogo prisilk in stečajev končalo drugače in ohranilo kar nekaj delovnih mest. Klestiti stroške, dezinvestirati premoženje (če obstaja) in prerekati terjatve ni nobena znanost. Pri nas se postopki vlečejo nerazumljivo dolgo, rezultat je pa ničeln, vendar ne v škodo stečajnega upravitelja.
Katja Ostrš
15. 10. 2011 11.38
Novakova obljublja hitro pripravo sanacijskega programa Primorja--POTEM PA SE JE ZBUDILA
Peter Kralj 1
15. 10. 2011 11.28
Ta je pa ta prava. Enkrat ureja toplice in turizem, potem pa gradbeništvo. Od tam pa v Muro ... Je pa res prava od
MICLA
15. 10. 2011 09.08
prišla je samo po odpravnino kot po navadi kjer se ona pojavi gre vse v maloro ,pa kdo tiši take nesposobne * postavlja na tako odgovorna mesta.to so same prijatelske vezi in podkupovanja.
major1
14. 10. 2011 19.46
Uspela bo tako, kot v Rimskih termah Laško. Strokovnjakinja, za kaj?
sintax
14. 10. 2011 19.46
Kje si guk,da mal pokomentiras zadevo.Ker sm slisal,da ste meli sestanek z vodstvom.Vas predcednik bo pa strajkal,kako nevem ce je pa v penziji
Jeanus1
14. 10. 2011 19.32
Spet ena "pametna" glava, ki bi se rada čimbolje prodala. Prejšnjo firmo je že zaj*, zdaj gre pa v akcijo še v Primorje. Rezultat mi je poznan že vnaprej, zna zablefirat, drugi pa ji nasedajo. Le kdo hudiča jemlje takšne kadre?
alterego
14. 10. 2011 19.25
pa ona je ženski Borut Meh, "za mano potop"...